Yleisöä 5560

4-5-1
vko.38 // 17.9.2018

TPS vei Turun derbyn (TPS-FC Inter 1-0)

TPS voitti Turun derbyssä FC Interin 1-0, kun Mika Ääritalo onnistui maalinteossa toisen puoliajan alussa.

TPS käytti oikeastaan ainoan paikkansa hyväksi ja voitti sen myötä maanantaina Veritas Stadionilla pelatun paikallisottelun. Tunnetta ottelusta ei puuttunut, sillä erotuomari Mattias Gestranius heilutti korttia ottelussa peräti yhdeksän kertaa.

Ottelun ensimmäinen maalitilanne 17. minuutilla tuli kulmapotkun jälkitilanteessa Arttu Hoskoselle. Hänen laukauksen kulman jälkeisestä ruuhkasta torjui Jonathan Viscosi.

Jos pelin ensimmäinen puolituntia ei tarjonnut montaakaan maalitilannetta, niin avausjakson viimeisellä vartilla tilanteita nähtiin. 31. minuutilla TPS sai ensimmäisen jakson ainoan laukauksen maalia kohti. Jere Koponen koppasi kuitenkin varmasti Riku Sjöroosin laukauksen.

TPS-vahti Viscosi sai venyä parhaimpaansa 37. minuttilla Niko Markulan tulisen volleyn edessä. Kanadalainen liimasi alakulmaan suuntautuneen laukauksen varmasti.

Ensimmäisellä jaksolla loistanut Markkula pelasi vielä Timo Furuholmin hyvään maalitilanteeseen läpisyötöllä. Lopullinen nosto ahdistettuna nousi kuitenkin maalivahdin lisäksi yli maalin.

Toista jaksoa heti alusta asti hallinnut Inter sekoilu puolustuksessa pahasti 52. Minuutilla. Daniel Kamyn puskupalautus jäi puolitiehen. Tämän haistoi Mika Ääritalo ja juoksi pallon lopulta tyhjään maaliin.

Maali sekoitti Interin pasmat hetkeksi, eikä näennäinen hallinta tuonut joukkueelle montaakaan tilannetta maalintekoon. Markkula pääsi muutaman kerran hyvään keskityspaikkaan, mutta kohdetta maalin edestä ei löytynyt.

TPS:n maalissa huolimattomasti pelanneella Kamylla oli hyvä paikka puskea tasoitus kulmapotkusta, mutta yritys suuntautui ohi takatolpan.

Paras paikka tasoitukseen oli lopulta Mikko Kuninkaalla. Hänen laukauksen torjui upeasti takakulmasta TPS-vahti Viscosi 72. minuutilla.

Ottelun loppua kohti Inter yritti hakea tasoitusta, mutta mitään vaarallista se ei saanut Palloseuran maalille luotua ja näin TPS:lle kolmen tuiki tärkeää pistettä taistelussa sarjapaikasta.

IFK Mariehamn-TPS Wiklöf Holding Arenalla sunnuntaina 23.9. kello 19.00 ja Ilves-FC Inter Tammelan stadionilla lauantaina 22.9 kello 17.00. Otteluita voi seurata suorina lähetyksinä Ruudusta.