AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
VPS
4-5-1

12

(1-2)

Yleisöä 1899

Ilves
4-5-1
vko.37 // 16.9.2018

Ennakko: VPS-Ilves

Ennakko: VPS-Ilves

Ilves ja VPS eivät ole saaneet ratkaistua keskinäistä paremmuuttaan yli vuoteen. Seuraava tilaisuus koittaa maanantai-iltana Vaasassa.

Ilves ja Vaasan Palloseura ovat viime vuosina pelanneet todella tasaväkisiä ja myös melko vähämaalisia otteluita keskenään. Kauden kaksi aiempaa kohtaamista päättyivät, kuinkas muutenkaan, tasatuloksiin.

Huhtikuussa kotijoukkueen kapteeni Sebastian Strandvall avasi maalihanat, mutta Ilves tuli viimeisillä minuuteilla tasoihin 18-vuotiaan hyökkääjälupaus Niklas Jokelaisen puskumaalilla. Toukokuussa Tammelassa nähtiin etenkin toisella puoliajalla useita huippupaikkoja, mutta ottelu päättyi maalittomana.

- Ilves on onnistunut meitä vastaan monesti aika hyvin. Pelit ovat olleet aika sellaisia suljettuja otteluita, joissa ei paljoa ole maalipaikoilla juhlittu. Ensimmäinen peli tänä vuonna oli ainakin sellainen, Vepsun päävalmentaja Petri Vuorinen kommentoi.

Ilvestä on myös hankala ennakoida. Ottelusuunnitelma muuttuu välillä paljonkin riippuen ketä vastaan se pelaa.

- Jokunen joukkue Veikkausliigassa muokkaa peliään paljon vastustajan mukaan. Ilves on yksi niistä ja nytkään ei pysty hirveästi ennakoimaan mitä sieltä tulee. Sinänsä vaikea sanoa siis millainen ottelu on edessä. Tasainen peli tulee varmasti.

- Kun katsoo tuloksia viime kierrokselta isossa kuvassa niin pitkälti pelit ovat olleet maalin pelejä. Pienet asiat vaikuttavat. Meidän tehtävämme maanantaina on muuttaa ottelun kuvaa, Vuorinen sanaili.

Viime torstaina Ilves jäi nuolemaan näppejään kotikentällään, kun FC Honka haki 1-0-vierasvoiton. Toisen puoliajan hurjasta painostuksesta huolimatta keltavihreät eivät saaneet kuparistaan rikki. VPS puolestaan jäi 1-1-tasapeliin FC Interin vieraana. Molemmilla riittää siis halua palata voittokantaan, jotta mitalitaistelu ei karkaisi ulottumattomiin.

Päävalmentaja Wiss kävi sunnuntaiaamupäivän viimeistelyharjoituksissa läpi viimeisimmän Honka-ottelun kehityskohdat ja käänsi katseet lähestyvään Vaasan reissuun.

– Meillä on monesti ollut Vepsun kanssa vähän samantapaisia pelejä, kuin nyt Honkaa vastaan. Ensimmäisellä jaksolla Vaasa on ollut pallollisena parempi ja me olemme juosseet perässä. Toisella jaksolla olemme päässeet enemmän niskan päälle. Mielenkiintoinen jakauma, vaikka kokonaisuudessaan ottelu olisikin tasainen, Wiss pohtii.

– Se tulee olemaan nyt yksi teemamme, että pelaisimme ehjät 90 minuuttia, eikä vain jälkimmäiset 45. Emme voi tyytyä pelkkään prässäämiseen ja sivusta seuraamiseen, vaan meidän pitää myös pystyä hallitsemaan palloa. Laadukas syöttötyöskentely korostuu.

Pitkäaikaisloukkaantuneiden (Baba Mensah ja Tiemoko Fofana) lisäksi puolustajat Tariq Kazi ja Tuomas Rannankari sekä keskikenttäpelaaja Naatan Skyttä puuttuvat varmuudella tamperelaisten kokoonpanosta


VPS-Ilves Elisa Stadionilla maanantaina 17.9. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lähde: VPS:n verkkosivut, Ilveksen verkkosivut