AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
PS Kemi
4-4-2

02

(0-1)

Yleisöä 2248

RoPS
4-3-3
vko.37 // 13.9.2018

Ennakko: PS Kemi-RoPS

Ennakko: PS Kemi-RoPS

Kuluvan Veikkausliigakauden viimeinen Lapin derby pelataan perjantaina RoPS:n ja PS Kemin välillä Kemissä.

Kauden aiempien kohtaamisten perusteella Lapin valtikka on tiukasti RoPS:n hallussa. Joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen päättyi huhtikuussa RoPS:n 3-0 -voittoon ja kesäkuussa rovaniemeläiset olivat vieraskentällä parempia niukasti 1-0.

Sarjataulukossa pohjoisen joukkueet ovat täysin erilaisissa asemissa. RoPS on Veikkausliigassa toisena, kymmenen pistettä kärkijoukkue HJK:n perässä. Toisaalta kolmantena olevaan KuPS:n on eroa viisi pinnaa.

Jumbojoukkue PS Kemin tilanne on varsin tukala, sillä kemiläiset ovat keränneet vasta 18 pistettä. Se on neljä vähemmän kuin karsijan paikalla olevalla TPS:lla.

Kuntopuntaria tarkasteltaessa RoPS on saalistanut viidestä edellispelistään kolme voittoa ja kaksi tasapeliä. PS Kemin saldo samasta ottelumäärästä on kolme tasapeliä ja kaksi tappiota.

David Hannah on palannut perusasioiden äärelle. PS Kemi taistelee jos ei olemassaolostaan niin ainakin kynsin hampain sarjapaikastaan.

Hannah peluuttaa yksinkertaista ja suoraviivaista jalkapalloa. Kemi ei hae tyylipisteitä vaan taistelee ja tsemppaa. Kentän laidalla lajijargon on korvattu hillittömällä energialla.

- Meidän on oltava nopeita, RoPS-valmentaja Toni Koskela alustaa.

- Kun menetämme pallon, meidän prässin on oltava nopea, jotta estäisimme pitkät pallot heidän kahdelle ylhäällä odottavalle hyökkääjälle. Meidän on myös pystyttävä puolustamaan boksia, sillä sinne lyödään varmasti palloa aina kun vain on tilaisuus.

Rovaniemen Palloseuran kokoonpanosta puuttuu edellisessä FC Honka-ottelussa kaksi varoitusta ottanut ja siten pelikieltoaan kärsivä Vahid Hambo. Muuten RoPS-miehistössä ei ole ennakkoon poissaoloja.


PS Kemi-RoPS Sauvosaaren stadionilla perjantaina 14.9. klo 17.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.