AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
Ilves
3-5-2

01

(0-1)

Yleisöä 2733

FC Honka
4-4-2
vko.37 // 12.9.2018

Ennakko: Ilves-FC Honka

Ennakko: Ilves-FC Honka

Ilves hakee kauden ensimmäistä voittoaan FC Hongasta torstaina, kun joukkueet kohtaavat viimeistä kertaa tällä kaudella.

Ilves hakee torstaina Tammelassa voittoa FC Hongasta, jota tamperelaiset eivät ole tällä kaudella vielä onnistuneet kukistamaan.

Ilves isännöi torstaina FC Honkaa Tammelan stadionilla. Lähtökohdat otteluun ovat todella mielenkiintoiset: Honka on kamppailuun lähdettäessä sarjataulukossa neljännellä ja Ilves viidennellä sijalla. Keltamustat ovat keränneet 26 ottelustaan 41 pistettä, ja tamperelaiset 25 kamppailustaan 40 pistettä.

Kumpikin joukkue taistelee siis kärkisijoista ja sitä kautta paikasta europeleihin.

– Tiedämme hyvin Ilveksen pelityylin ja loppukauden pelit ovat kaikki yhtä tärkeitä. Sille joukkueelle, joka pystyy pelaamaan tasaisimmin ja saamaan sitä kautta eniten pisteitä, niin irtoaa se 1–2 europaikkaa. Todella tiukka taistelu käynnissä, mutta nyt pitää vaan raapia täysiä pisteitä mahdollisimman paljon, Hongan valmentaja Sampo Koskinen kertoo.

Joukkueiden viime kohtaaminen lyli kuukausi sitten päättyi jännien vaiheiden jälkeen 3–3 lukemiin. Honka johti ottelua jo luvuin 2–0 ja 3–1, mutta Ilves tuli vielä lopussa tasoihin. Kauden ensimmäisessä väännössä espoolaiset olivat kotinurmellaan parempia 4–1.

– Odotan tiukkaa ottelua. Tammelassa ei ole kukaan päässyt helpolla. Viimeksi saimme hyvän alun, muttemme pystyneet pitämään peliä hallussamme loppuun asti. Nyt lähdemme parantamaan viime kerrasta.

Tamperelaiset ovat mättäneet uskomattoman määrän osumia viimeiseen viiteen peliin: peräti 15 maalia. Joukkue on kerännyt näistä otteluista kiitettävät kymmenen pistettä, joten vire on ollut hyvä ja Ilves onkin pysynyt hyvin kärjen tuntumassa. Tehokkain pelaaja on kuluneella kaudella ollut Belgiaan siirtynyt Marius Noubissi yhdeksällä osumallaan. Nykyisistä pelaajista joukkueen sisäisen maalipörssin kärkeä pitävät hallussaan viidesti osuneet Issa Thiaw ja Lauri Ala-Myllymäki.

Honka on kerännyt viime aikoina pisteitä tasaiseen tahtiin. Viimeisestä viidestä pelistään keltamustien saldona on kaksi voittoa, kaksi tasapeliä ja yksi tappio. Tällä hetkellä espoolaiset ovat tasapisteissä kolmospaikkaa miehittävän KuPS:n kanssa. Sarja on todella tasainen ja jokainen piste on tärkeä loppukautta ajatellen. Pelit ja panokset vain kovenevat, mutta silti joukkueessa vallitsee rauhallisuus. Usko omaan tekemiseen on kova.

– Ei tässä ole ollut mitään sen ihmeempää. Viikon olemme saaneet treenata kovaa ja tekemisemme on ollut erittäin hyvällä tasolla. Pidän tilannettamme positiivisena ja se antaa hyvän syyn keskittyä jokapäiväiseen tekemiseen, kun taistelemme kärkisijoista ja europaikasta, Koskinen summaa.

TIlveksen toipilaslista on lyhentynyt, mutta muutama poissaolo vaivaa edelleen joukkueen kasaamista. Pitkäaikaisloukkaantuneiden (Baba Mensah ja Tiemoko Fofana) lisäksi puolustaja Tariq Kazi on polvivaivan vuoksi sivussa todennäköisesti joitakin viikkoja. Luottopelaajat Lauri Ala-Myllymäki keskikentällä ja Felipe Aspegren puolustuksessa eivät välttämättä ole vielä täydessä iskussa loukkaantumisen jäljiltä. Ankkuripelaaja Issa Thiaw on pelikiellossa.

Päävalmentaja Jarkko Wiss on saanut suojattinsa jälleen kasaan maajoukkuetauon jäljiltä.

– Ensin totta kai huilasimme ja sitten palasimme takaisin arkeen hieman repaleisesti. Osa pelaajista kävi pelaamassa maajoukkueiden ja osa yhteistyöseurojen mukana. Tiistaina saimme koko ryhmän kasaan harjoituksiin. Onneksi meillä on muuntautumiskykyisiä pelaajia eri pelipaikoille, vaikka poissaoloja tuleekin, Wiss kertoo.

Syyskierrosten myötä panokset kovenevat. Pienet marginaalit voivat ratkaista käynnissä olevan mitalitaistelun.

– Yritämme olla positiivisia ja tiedämme, millainen paikka Tammela on pelata loppukauden ajan. Ammennamme kotiedusta voimaa. Käymme kuitenkin vain yhden pelin kerrallaan läpi ja keskitymme muihin vastustajiin, kun sen aika on.


Ilves-FC Honka Tammelan stadionilla torstaina 13.9. klo 18.30. Ottelua voi seurata suoranna lähetyksenä Ruudusta.

Lähde: Hongan verkkosivut, Ilveksen verkkosivut