AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
SJK
4-4-2

10

(1-0)

Yleisöä 2684

TPS
4-4-2
vko.37 // 12.9.2018

Ennakko: SJK-TPS

Ennakko: SJK-TPS

Seinäjoella nähdään torstaina SJK:n ja TPS:n välinen ottelu.

SJK ja TPS pelaavat torstaina tärkeistä pisteistä Seinäjoella.

SJK:n edellisestä voitosta on kulunut jo kuukausi ja kolmen viimeisen pelin saaliina on vain yksi tasapelipiste Kemistä. Piste-ero sarjataulukossa TPS:n kanssa on vain kaksi pistettä. TPS on toiseksi viimeisenä karsijan paikalla. SJK on yhdeksäntenä. Kaksikon välissä on vielä IFK Mariehamn, pisteen erolla molempiin. Viimeisenä oleva PS Kemi on jäänyt SJK:sta kuitenkin jo kuuden pisteen verran. TPS on edellisessä kolmessa pelissään kaatanut sekä VPS:n että PS Kemin peräti 4-1-luvuin. Turun ulkopuolella TPS ei ole kuitenkaan voittanut vielä otteluakaan tällä kaudella.

- Meidän edellinen ottelu KuPS:aa vastaan oli suuri pettymys, SJK:n päävalmentaja Alexei Eremenko sanoo.

- Meillä oli sen pelin jälkeen ensin neljä päivää vapaata, jonka aikana olemme kaikki päässeet tyhjäämään ajatuksia, ja nyt meillä on ollut käytössä kahdeksan päivää torstain otteluun valmistautumiseen. Olemme saaneet pelaajat palauteltua hyvin ja valmistautumaan taktisesti otteluun. Olemme keskittyneet omassa pelissämme pieniin yksityiskohtiin ja saaneet niitä toimimaan paremmin. Lisäksi olemme analysoineet tulevaa vastustajaa, millaisia pelejä he ovat viime aikoina pelanneet ja mitä he yrittävät kenties tehdä. Jos he antavat meille tilaa, niin meidän täytyy osata käyttää se hyväksemme. Tai jos heillä on joitain heikkouksia, niin meidän pitää osata iskeä siihen.

- Tietenkin me kaikki tiedämme, että tämä on tärkeä peli meille. Kolme pistettä on kuitenkin se mikä siinä on tärkeintä, hän muistutti.

SJK:n pelaajatilanne torstain kamppailuun on mainio.

- Mielestäni me olemme siihen valmiita. Minun täytyy tehdä peliin taktisesti oikeat valinnat. Olemme saaneet myös pelaajia takaisin käyttöömme ja meillä on siten iso ryhmä torstaille. Tämä täytyy ottaa huomioon myös seuraavaa ottelua ajatellen, sillä meillä on lyhyen ajan perään heti tärkeä peli IFK Mariehamnin vieraana, Eremenko sanoo.

SJK:n Mehmet Hetemaj ja Jesse Sarajärvi ovat taas pelikunnossa. Myös Billy Ions ja Obed Malolo on nähty mukana harjoituksissa. Ions ei ole vielä kuitenkaan mukana torstain ottelussa. Malololla menee pidemmän aikaa päästä täyteen kuntoon ja paluu hoidetaan rauhallisesti. Akillesjännevammasta kärsinyt Malolo saa toistaiseksi osallistua joukkueen harjoituksiin pari kertaa viikossa.

TPS:n päävalmentaja Mika Laurikainen muistuttaa, että erityisesti puolustuspelin on toimittava SJK:ta vastaan.

- Maaliero kahdesta ensimmäisestä SJK-kohtaamisesta on synkkä (0-6). Kun pystytään puolustamaan muutama aste paremmin mitä ollaan aiemmin SJK:ta vastaan puolustettu niin vahvoilla ollaan. Me teemme kaikkemme, että saadaan Seinäjoelta pisteitä, Laurikainen sanoo.

TPS:n terveystilanne on hyvä, mutta joukkueessa on ollut pientä flunssaa liikkeellä. Pelikieltojakaan Palloseuralla ei ole. Tällä viikolla ensimmäiset juoksuaskeleet leikkauksen jälkeen ottanut Tomas Hradecky on varmasti sivussa. Tiistain treeneihin kevyesti osallistunut Tomi Saarelman debyyttiä ei myöskään vielä torstaina nähdä. Myöskään SJK:sta lainalla TPS:ssä pelaavaa Elias Ahdetta ei luonnollisesti nähdä kokoonpanossa.


SJK-TPS OmaSp Stadionilla torstaina 13.9. klo 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lähde: SJK:n verkkosivut, TPS:n verkkosivut