AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
HJK
4-3-3

20

(1-0)

Yleisöä 2678

IFK Mariehamn
4-4-2
vko.37 // 12.9.2018

Ennakko: HJK-IFK Mariehamn

Ennakko: HJK-IFK Mariehamn

Sarjakärki HJK pelaa torstaina IFK Mariehamnia vastaan Töölössä.

Sarjakärki HJK pelaa torstaina kotonaan IFK Mariehamnia vastaan.

HJK lähtee kamppailuun allaan kaksi peräkkäistä voittoa. Viimeisimmässä ottelussaan HJK kaatoi vakuuttavan esityksen jälkeen FC Interin lukemin 3-0. Klubin maaleista vastasivat Rafinha, João Klauss sekä avausosumansa sinivalkoisille viimeistellyt Jordan. Klauss on vastaavasti tehnyt jo 16 täysosumaa ja johtaa sarjan maalipörssiä. Hopeasijalla on yhden maalin vähemmän viimeistellyt KuPS:n Rasmus Karjalainen.

Kokonaisuutena ottelu oli ehdottomasti yksi HJK:n kauden parhaimmista. FC Inter oli koko pelin askeleen jäljessä ja numerot olisivat voineet olla kotijoukkueen eduksi paljon suuremmatkin. Helsinkiläisten riveistä ei heikkoja lenkkejä löytynyt, vaan joukkue esiintyi tiiviisti ja yhtenäisesti. Lisäksi positiivista oli 19-vuotiaan Samu Laitisen debytoiminen pääsarjassa, kun hän tuli vaihdosta sisään ottelun lopulla.

Yhteensä tappiottomia pelejä on kertynyt HJK:lle Veikkausliigassa jo seitsemän putkeen ja edellinen tappio kotimaan kentiltä on kesäkuun puolelta. Lisäksi Klubi on pitänyt maalinsa puhtaana reilut 270 minuuttia putkeen.

1,5 viikon tauko otteluista on varmasti tehnyt HJK:lle hyvää. Klubilla oli loppukesästä tiukka rutistus europelien myötä, mutta nyt akkuja on saatu ladattua ennen kauden maalisuoraa. Loukkaantumistilanteessa ei ole tapahtunut muutoksia. Akseli Pelvaksen ja Evans Mensah'n kuntoutumiset edistyvät. Ville Jalasto on edelleen sivussa.

HJK lähtee loppusuoralle sarjataulukon kärkipaikalta. Klubilla on 25 ottelun jälkeen kasassa 56 pistettä, kun taas pelin enemmän pelannut RoPS on seitsemän pisteen päässä. HJK:lla on siis torstaina mahdollisuus venyttää kaulaa mestaruustaistelun suhteen, kun rovaniemeläiset pelaavat vasta perjantaina. Klubi on raapinut keskimäärin 2,24 pistettä ottelua kohden. Viime kaudella mestaruus irtosi 76 pisteen myötä, joten pinnoja kertyi keskimäärin 2,3 peliä kohden.

Klubi ja IFK Mariehamn ovat kohdanneet Veikkausliigassa yhteensä 35 kertaa, joista 23 on päättynyt helsinkiläisten juhliin. Pisteet on jaettu kymmenesti, kun taas IFK Mariehamn on kuitannut voiton vain kahdesti.

Töölössä HJK on ollut lähes murskaava IFK Mariehamnia vastaan, sillä IFK ei ole voittanut 20 Helsingin kohtaamisesta ainuttakaan. Klubi on napannut täyden pistepotin 15 kertaa, kun tasapeliin on päädytty viidesti. Näiden otteluiden maaliero on helsinkiläisten hyväksi 45-8.

Tällä kaudella joukkueet ovat kohdanneet kertaalleen sekä Helsingissä että Maarianhaminassa. HJK vei molemmat kamppailut nimiinsä yhteismaalein 3-0.


HJK-IFK Mariehamn Telia 5G Areenalla torstaina 13.9. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lähde: HJK:n verkkosivut