AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
KuPS
4-3-3

21

(0-0)

Yleisöä 1896

FC Lahti
3-5-2
vko.37 // 12.9.2018

Ennakko: KuPS-FC Lahti

Ennakko: KuPS-FC Lahti

KuPS ja FC Lahti mittelevät pisteistä torstaina Kuopiossa.

KuPS ja FC Lahti taistelevat sarjapisteistä torstaina Kuopiossa.

Kuopion Palloseuran pistejahti jatkuu torstaina oman kotiyleisön edessä. Sarjakolmosena oleva KuPS ja seitsemäntenä oleva FC Lahti iskevät yhteen sarjapelissä, joka alkaa Savon Sanomat Areenan tunnelmallisessa iltavalaistuksessa normaaliin aikaan kello 18.30.

Kuopiolaisilta vaaditaan jälleen ehjää ja hyvää joukkueonnistumista, mikäli tiukasta kotipelistä aiotaan sarjapisteitä hankkia. KuPS rutisti viime syksynä hopeamitalille käsitteeksi muodostuneen "keltamustan vartin" ansiosta. Vahvasta syysvireestä saatiin viitteitä pari viikkoa takaperin Seinäjoella, kun joukkue nousi tappioasemasta komeaan 2-1-vierasvoittoon mitalitaistelun kannalta erittäin tärkeässä kamppailussa.

- Seinäjoella me venyimme ja paransimme omaa peliämme aika paljon. Sitä tarvitaan pelin aikana. Tasaisempaan suorittamiseen meidän pitää jatkossa pystyä ja erityisesti ensimmäisten puoliaikojen on oltava parempia loppukauden aikana. Meidän on saatava parempi kokonaisuus koko 90 minuutin ajaksi, sillä liian usein tällä kaudella me olemme joutuneet takaa-ajajan asemaan jo ensimmäisellä puoliajalla, KuPS:n päävalmentaja Jani Honkavaara muistuttaa.

KuPS on hankkinut viidestä viimeisestä Veikkausliigapelistä neljä voittoa ja on noussut jälleen liigan kuntopuntarin ykköseksi. Sarjataulukon keskikasti on tällä hetkellä erittäin tasainen ja tiiviissä mitalitaistelussa on mukana useita joukkueita. Jokaisessa loppukauden ottelussa on siten paljon panosta ja nyt mitalijahti jatkuu jälleen täydellä höyryllä syyskuun maaottelutauon päätyttyä.

FC Lahti on ollut kuopiolaisille aina erittäin luja vastustaja ja kova peli on jälleen kerran tulossa.

- Lahti on ollut hieman niskan päällä ja viimeksi kohdatessamme oli parempi kuin me. Lahti pelaa hyvin ja vahvasti molempiin suuntiin ja on saavuttanut paljon tasureita. Se osoittaa, että Lahti pystyy pelaamaan tasapäisesti kenen kanssa vaan ja on voittanut HJK:n tällä kaudella kahdesti. Lahti on laadukas joukkue ja tämä on kohtalon peli heillekin, Honkavaara muistuttaa.

Kuopiolaisten keskikenttätähti Reuben Ayarna oli pelikiellossa edellisellä sarjakierroksella, eikä pelannut Seinäjoella. Yhden ottelun mittainen pelikielto on nyt päättynyt ja huipputaitava pelintekijä pääsee jälleen pyörittämään palloa keltapaitojen keskikentällä. Puolustaja Juho Pirttijoki on myös valmis palaamaan pelaavaan kokoonpanoon lievän nilkkavaivan parannuttua ja pinnajahtiin päästään siten vahvalla miehistöllä.

Historian saatossa joukkueet ovat kohdanneet toisensa virallisissa otteluissa 47 kertaa. Lahti on ollut vahvempi 24 kertaa, kun taas KuPS on voittanut kohtaamisista 11. Myös maalinteossa lahtelaiset ovat savolaisia edellä. FC Lahti on iskenyt 72 maalia ja KuPS 45.


KuPS-FC Lahti Savon Sanomat Areenalla torstaina 13.9. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lähde: KuPS:n verkkosivut, FC Lahden verkkosivut