AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
SJK
4-5-1

12

(1-0)

Yleisöä 2851

KuPS
4-4-2
vko.35 // 1.9.2018

KuPS nousi voittoon Seinäjoella (SJK-KuPS 1-2)

KuPS nousi voittoon Seinäjoella (SJK-KuPS 1-2)

KuPS haki makean vierasvoiton SJK:sta, kun kuopiolaiset nousivat Seinäjoella takaa-ajoasemasta 2-1 -voittoon.

SJK aloitti pirteästi ja loi muutaman puolittaisen paikan. Denys Oliinykin kulmapotku tuli Johannes Laaksoselle, jonka pusku meni vain hieman ohi maalin.

KuPSin ensimmäinen maalipaikka tuli Ats Purjeelle. Jesse Öst joutui avaamaan kuopiolaisten prässin takia pitkällä ja Purje pääsi palloon. Purje leikkasi oikealta laidalta keskelle ja laukoi, mutta Jesse Öst torjui.

Rasmus Karjalaiselle pääsi boksiin ja laukoi kovan kudin pienestä kulmasta. Jesse Öst torjui tilanteen kulmapotkuksi. Petteri Pennasen kulmapotku tulikin hyvään paikkaan Tabi Mangalle, mutta hänen puskunsa meni yli maalin.

KuPS oli lähellä maalintekoa 26. minuutilla. Jesse Öst tuli hyvin vastaan KuPSin pitkään avaukseen, mutta purku epäonnistui pahasti. Pallo tuli Ilmari Niskaselle, joka laukoi heti, mutta SJK:n onneksi pallo kaarsi ohi maalin.

Denys Oliinyk pelasi erinomaisesti 28. minuutilla ja loi muutamalla hyvällä liikkeellä syötöllä SJK:lle maalipaikan. Ensin Oliinyk pelasi seinän Shahdon Winchesterin kanssa ja syötti sitten Emile Paul Tendengin nokikkain Otso Virtasen kanssa. Virtanen kaatoi läpiajossa olleen Tendengin, ja seurauksena oli rangaistuspotku. Virtanen kuitenkin selvisi tilanteesta ilman korttia. Johannes Laaksonen laukoi pallon pilkulta varmasti maaliin. Maali oli Laaksoselle kauden kuudes, ja se on hänen yhden kauden maaliennätyksensä Veikkausliigassa.

KuPS oli lähellä tasoitusta heti SJK:n maalin jälkeen. Ilmari Niskanen keskitti Ats Purjelle, jonka pusku meni vain hieman yli maalin.

Toisen puoliajan alussa nähtiin ikävä tilanne, kun Joonas Sundmanin ja Lucas Rangelin päät kolahtivat yhteen. Rangel pystyi jatkamaan peliä pitkän paikkailun jälkeen, mutta Joonas Sundman joutui jättämään kentän. Hänen tilalleen tuli Jordan Mustoe.

SJK siirtyi neljän puolustajan linjastan viiden puolustajan linjaan 55. minuutilla, kun Joel Mero tuli kentälle Emile Paul Tendengin tilalle. KuPSin tasoitus tuli vain viisi minuuttia myöhemmin. Luis Carlos Murillo keskitti Rasmus Karjalaiselle, jonka pusku kimposi SJK-puolustajan kautta maaliin. Maali merkittiin omaksi maaliksi.

SJK:n hyökkäyspelaaminen oli varsin satunnaista. Shahdon Winchester taisteli KuPS-puolustajia vastaan urhoollisesti, mutta jäi usein liian yksin. KuPS sen sijaan vyörytti hyökkäyksiä kohti SJK:n maalia 72. minuutilla johtomaali oli lähellä, kun Henri Toivomäen kaukolaukaus osui ylärimaan.

Tämän jälkeen SJK haki kentälle lisää hyökkäysvoimaa ja vaihtoi takaisin neljän puolustajan linjaan. Aristote Mboma tuli kentälle Richard Dormanin tilalle, ja Joel Mero siirtyi laitapuolustajaksi.

SJK:n maalipaikat olivat Johannes Laaksosen maalin jälkeen vähissä. SJK sai kulmapotkun 77. minuutilla. Denys Oliinykin keskitys tuli Anders Bååthille, jonka puskuun Tabi Manga pääsi maalin edessä väliin. Tilanne jatkui ja lopulta Shahdon Winchester pääsi laukomaan, mutta veto epäonnistui ja pallo lensi yli maalin.

KuPSin voittomaali tuli 81. minuutilla. Henri Toivomäki pelasi pallon boksiin Petteri Pennaselle, joka syötti takaviistoon Rasmus Karjalaiselle. Karjalaisen vetoon Joel Mero ja Jesse Öst ehtivät vielä väliin, mutta Lucas Rangel ehti kakkospalloon ensimmäisenä, ja lopulta pallo painui Jesse Östin käsien ja tolpan kautta maaliin.

SJK pystyi luomaan ottelussa vielä pari tasoituspaikkaa, joista molemmat tulivat heti KuPSin johtomaalin jälkeen. Ensin Jordan Mustoe laukoi boksin ulkopuolelta, ja Otso Virtanen venyi pallon eteen ja seurauksena oli kulmapotku. Hetkeä myöhemmin Mustoe keskitti vasemmalta laidalta maalille Shahdon Winchesterille, jonka syöksypusku meni kuitenkin yli maalin. Enempää varsinaisia tasoituspaikkoja SJK ei pystynyt luomaan, ja KuPSin johto kesti loppuun asti.SJK-TPS OmaSP Stadionilla torstaina 13.9. kello 18.30 ja KuPS-FC Lahti Savon Sanomat Areenalla torstaina 13.9. kello 18.30. Otteluita voi seurata suorina lähetyksinä Ruudusta.