AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
SJK
4-5-1

12

(1-0)

Yleisöä 2851

KuPS
4-4-2
vko.35 // 31.8.2018

Ennakko: SJK-KuPS

Ennakko: SJK-KuPS

SJK ja KuPS kohtaavat lauantain ainoassa Veikkausliigaottelussa, jossa panoksia riittää molemmilla.

Lauantaina SJK:ta vastaan tuleva KuPS on mukana Veikkausliigan mitalitaistossa, kun taas SJK tarvitsee pisteitä noustakseen kauemmaksi Veikkausliigan putoamiskamppailusta. KuPS on neljäntenä ja kolmen pisteen päässä kolmannesta sijasta ja SJK yhdeksäntenä, viisi pistettä edellä putoamiskarsintapaikasta ja kuusi pistettä viimeisestä sijasta.

- Sarjataulukko osoittaa, että vastaan tulee hyvä joukkue, joka on hyvässä iskussa. Eli meidän täytyy olla silloin terävinä ja keskittyneenä alusta loppuun saakka, sanoo SJK:n päävalmentaja Alexei Eremenko.

- Edellisestä ottelustamme emme saaneet sitä tulosta, minkä olisimme siitä halunneet. Toki selityksiä siihen voi aina löytää ja PS Kemi on vaikea joukkue kohdata kotonaan. Mielestäni meidän pelaajat kuitenkin onnistuivat tekemään hyvää työtä. Olen tyytyväinen koko joukkueen asenteeseen ja työntekoon, mutta en ole tyytyväinen tulokseen. Maalit puuttuivat ja hyökkäyskolmannekselta puuttui laatua hyökkäyksien päättämisessä. Käymme sitä läpi yhdessä joukkueen kanssa, Eremenko kertoo.

KuPS jatkaa tiivistä mitalijahtiaan hyvistä asetelmista. Joukkueen pelaaminen on ollut hyvällä tasolla ja elokuun peleistä hankittiin kolme arvokasta voittoa. Lauantaina on seuraava kova sarjapeli edessä ja keltamustalta vaaditaan jälleen erittäin hyvää ja ehjää joukkuesuoritusta kolmen pisteen saavuttamiseksi Seinäjoen komealta jalkapallostadionilta.

- SJK on uusiutunut paljon siitä kun me viimeksi pelasimme heitä vastaan. He tarvitsevat pisteitä ja parantavat koko ajan varmasti. Hankala peli tulee, KuPS-valmentaja Jani Honkavaara pohtii ottelun ennakkoasetelmia.

KuPS-joukkue syttyi taistelemaan HJK-pelissä sarjatilanteen vaatimalla tavalla ja Savon Sanomat Areenalla nähtiin laadukas ja vauhdikas Veikkausliigaottelu. Samanlaista tinkimätöntä taisteluasennetta tarvitaan tulevana lauantainakin, mikäli Seinäjoelta aiotaan sarjapisteitä saavuttaa kotiin tuomisiksi. Mitalikamppailu jatkuu erittäin tasaväkisenä ja jokaisella yksittäisellä sarjapisteellä on siten suuri merkitys sarjakauden ollessa ratkaisevalla loppusuorallaan.

- Meidän on pidettävä yllä sama hyvä vire, mikä meillä on ollut viime aikoina. Voittoon tarvitsee aina onnistua hyvin ja me jatkamme edelleen oman pelin pelaamista. HJK-peli oli meiltä ihan OK. Tasainen peli, hyvä suoritus. Nyt meidän on pystyttävä nousemaan samalle tasolle. Kolme pistettä on tavoitteenamme, päävalmentaja muistuttaa.

SJK:sta Dani Hatakka pelasi jo 45 minuuttia SJK U23 -joukkueen kanssa Kakkosessa ja on ollut viime viikkoina mukana harjoituksissa normaalisti loukkaantumisensa jälkeen. Mehmet Hetemaj on mukana harjoituksissa jo tällä viikolla, mutta hänen kohdallaan päätös pelaamisesta tehdään lähempänä ottelua.

Varmuudella sivussa ovat Obed Malolo, Billy Ions ja Jesse Sarajärvi. Sarajärvi pelasi viime viikolla SJK U23:n mukana, mutta alaraajavamma pitää miehen sivussa tämän viikon otteluista. Myös Ville Tikkasella on ollut pientä vaivaa, mutta hän on taas mukana normaalisti. Joona Lautamaja on aloittanut kesän jälkeen koulun ja pelaa näillä näkymin loppukauden SJK U23:n riveissä, samoin Daniel O'Brien jatkanee kauden loppuun siellä. Pelikieltoja ei ole.

KuPS:lta keskikenttätähti Reuben Ayarna ei pelaa lauantaisessa ottelussa Seinäjoella. Pelaajan varoitustili tuli täyteen HJK-ottelussa ja edessä on nyt yhden ottelun mittainen pelikielto. Keskikenttäpelaaja Ruben Gabriel on samoin sivussa keltamustan kokoonpanosta. KuPS-joukkue matkustaa pelipaikkakunnalle jo perjantaina ollakseen parhaassa iskussa lauantain pelissä.


SJK-KuPS OmaSp Stadionilla lauantaina 1.9. klo 17.00. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lähde: SJK:n verkkosivut, KuPS:n verkkosivut