AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
RoPS
4-5-1

21

(2-0)

Yleisöä 2879

FC Honka
4-4-2
vko.35 // 30.8.2018

Ennakko: RoPS-FC Honka

Ennakko: RoPS-FC Honka

Veikkausliigaa on jäljellä enää kahdeksan kierrosta. Panokset kasvavat viikko viikolta ratkaisun vääjäämättä lähestyessä. Perjantaina Keskuskentällä kohtaavat sarjan kärkikamppailussa isäntä Rovaniemen Palloseura sekä vierasjoukkue FC Honka Espoosta.

Viisi vaivaista pistettä. RoPS:lla on pieni puskuri takana hengittävään FC Honkaan, mutta se ei merkittävää turvaa vielä anna. Veikkausliiga on tänäkin syksynä äärimmäisen mielenkiintoinen, ja asetelmat voivat keikahtaa parissa kierroksessa täysin päälaelleen.

Honka on ollut RoPS:lle tällä kaudella sekä hankala että inhottava. Joukkueet ovat kohdanneet kahdesti, ja niistä RoPS:n saldona on ainoastaan yksi tasapelipiste Espoosta.

Erityisesti Veikkausliigan maalipörssissä toisena oleva Macoumba Kandji on ollut RoPS:n riesa.

Rovaniemellä Kandji iski Hongan tasoituksen varttitunti ennen loppuvihellystä. Tuon ottelun Honka lopulta voitti Youness Rahimin lisäajan osumalla. Espoossa 2-2 tasalukemiin päättyneessä koitoksessa Kandji vastasi isäntien molemmista osumista.

- Ilman muuta olemme katselleet, mistä Kandji maalinsa tekee, RoPS:n päävalmentaja Toni Koskela kertoo.

- Kuitenkin Kandjin merkkaamista tärkeämpää on, että puolustamme joukkueena siten, ettei häntä ylipäätään edes saada pelattua maalipaikoille.

Nousijajoukkue FC Hongalla on Veikkausliigaan erittäin kokenut joukkue. Lisää kokemusta Vesa Vasaran miehistö hankki siirtoikkunan aikana laitapelaaja Demba Savagen sekä puolustaja Henri Aallon liityttyä joukkueeseen.

Kaikki merkit antavat olettaa, että yleisölle RoPS:n ja Hongan huominen kohtaaminen tulee jälleen olemaan kutkuttava. FC Honka Espoo on pelaava joukkue. Se ei vieraissakaan mielellään vetäydy, vaan pyrkii kontrolloimaan.

- Varmasti pelistä tulee avoimempi kuin meidän parista aiemmasta, Koskelakin yhtyy arvioon.

- Huomiselta voi odottaa viihdyttävää Veikkausliigan ottelua. Molemmat joukkueet pelaavat tällä hetkellä hyvää jalkapalloa. Molemmat joukkueet ovat organisoituja ja niillä on laadukkaita pelaajia.

Vaikka sarjassa pelataan jo syyskierroksia, etenee Rovaniemen Palloseura edelleen nöyrästi ottelu kerrallaan. Sarjataulukon vilkuilulta ei kuitenkaan voi täysin välttyä.

- Jokainen tietää, että voittamalla Hongan olemme aika hyvissä asemissa ennen maaottelutaukoa, Koskela myöntää.

- Huominen on tähän saakka meidän tämän kauden tärkein peli. Tähän otteluun on nyt ladattu kaikki meidän energia ja osaaminen.

Rovaniemen Palloseuran miehistöstä Aleksandr Kokko ja Juho Hyvärinen ovat tällä viikolla jo harjoitelleet joukkueen mukana. Myös nilkkaansa taittanut Lassi Järvenpää on pystynyt nostamaan rasitustasoa.

Tuleva ottelu on todella tärkeä Hongan loppukautta ajatellen. Voitolla Hongalla olisi mahdollisuus kasvattaa eroa sarjaneloseen ja näin vankistaa asemiaan europaikan metsästyksessä. Sarja on todella tasainen ja kautta on enää jäljellä kahdeksan ottelua, joten jokainen ottelu loppukaudesta tulee olemaan iso koitos.

Veikkausliigan sarjakolmoseksi viime viikonloppuna noussut Honka on päässyt jälleen parempaan vireeseen ja peli on kulkenut. Viime ottelussaan joukkue kaatoi vahvan esityksen jälkeen FC Lahden kotinurmellaan 2–0. Maalintekijöinä kunnostautuivat Robert Ivanov kauden toisellaan, sekä Mac Kandji, joka iski jo kauden 14:sta osumansa ja senegalilaishyökkääjä nousi jaetulle maalipörssin kärkisijalle.

Rovaniemeläiset ovat pelanneet upean kauden ja joukkue porskuttaakin Veikkausliigan kakkospaikalla. Eroa kärjessä majailevaan HJK:hon on seitsemän pistettä, mutta helsinkiläisillä on yksi peli vähemmän pelattuna. Nyt edessä on kuitenkin iso ottelu, sillä voitolla Honka nousisi kahden pisteen päähän rovaniemeläisistä.

– RoPS on hyvin organisoitu ja laadukas joukkue. He ovat onnistuneet maksimoimaan vahvuutensa tänä vuonna erinomaisesti, Hongan päävalmentaja Vesa Vasara kommentoi tulevaa vastustajaa.

RoPSin vahvuuksia kuluneella kaudella ovat olleet ehdottomasti puolustus- sekä joukkuepelaaminen. He ovat päästäneet vähiten maaleja koko Veikkausliigassa, joten Hongalla on kova päivätyö murtaa RoPSin puolustus. Peilaten edelliseen otteluun, se onnistui ainakin hienosti kotinurmella niin ikään hyvin puolustavaa FC Lahtea vastaan. Haaste on kuitenkin suuri, kun pelataan RoPSin kotikentällä Rovaniemen keskuskentällä. Keltamustat tosin ovat sen kerran aiemmin tällä kaudelle tehneet, kun joukkue kaatoi värikkäiden vaiheiden jälkeen rovaniemeläiset 1–2 luvuin.

– Olemme pelanneet kaksi kertaa tällä kaudella vastakkain ja tehnyt niissä neljä maalia, joten olemme luottavaisia sen suhteen. Pyrimme kontrolloimaan peliä pallollisesti sekä pallottomana. Tavoitteemme olla aktiivisia ja rohkeita, jotta pystymme haastaan rovaniemeläiset heidän kotikentällään.

Kaiken kaikkiaan sarja on todella tasainen ja kaikki on loppukaudesta mahdollista. Tällä hetkellä näyttää todennäköiseltä, että vain kolme parasta joukkuetta pääsee europeleihin, sillä FC Inter on Suomen Cupin voitollaan varmistanut jo paikan Eurooppaan. Taistelu tulee siis olemaan kovaa loppukaudesta eikä tuumakaan saa antaa periksi. Vesa Vasara kuitenkin kertoo, että keskittyminen on vain ja ainoastaan seuraavassa ottelussa.

– Peli kerrallaan mennään. Nyt mennään Rovaniemelle ja maksimoidaan tulos. Paljon ei kannata muuta miettiä, päävalmentaja summaa.

Hongalta sivussa RoPS-ottelusta on varmuudella vain pitkäaikaisloukkaantunut Masar Ömer.

RoPS-FC Honka Rovaniemen Keskuskentällä perjantaina 31.8. klo 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.