PS Kemi
4-4-2
vko.35 // 31.8.2018

TPS murjoi PS Kemin Yateken maaleilla (TPS-PS Kemi 4-1)

TPS murjoi PS Kemin maalein 4-1 Sterling Yateken viimeistellessä kaikki turkulaisten maalit.

TPS repi todella tärkeällä voitollaan nyt neljän pisteen kaulan PS Kemiin ja se nousi samalla vain pisteen päähän IF Mariehamnista. TPS:n seuraava vastustaja SJK lymyilee puolestaan kahden pisteen karkumatkalla.

TPS:n esitys oli kokonaisuudessaan ehdottomasti kauden suvereenein mitä viiteen voittoon tulee. PS Kemi nousi toki TPS:n kahden maalin johdon takaa vain maalin päähän, mutta sen tasoitus ei ollut missään vaiheessa kuitenkaan kovinkaan lähellä. TPS ratkaisi homman lopullisesti edukseen lyöden vielä kaksi osumaa toisella puoliajalla.

TPS:n ehdoton sankari oli Sterling Yateke, joka iski kaikki raitapaitojen maalit. Hän pelasi maaliensa lisäksi myös erittäin epäitsekkäästi ja rakensi pelikavereilleen päälle muutaman maukkaan paikan. Sterling Yateke oli sanalla sanoen täysin pitelemätön. Edellisen kerran neljän maalia on maiskuteltu TPS-paidassa Veikkausliigatasolla lokakuussa 1999, kun Saku Puhakainen ampui neljä osumaa Miika Juntusen valmentaman TPV:n verkkoon. Sitä ennen neljän maalin illalla mässäili Tom Enberg kaudella 1995.

Yateke aloitti murhaavan iltansa jo 7 .minuutin kohdalla, kun hän puski Niklas Blomqvistin kulman suoraan verkkoon. Show jatkui 17. minuutin, kun hän latasi Mika Ääritalon loistosyötön pussin pohjalle. PS Kemi pääsi iskemään vähän kuin varkain 21. minuutin kohdalla kavennuksen, Victor Shevchenko pääsi yllättämään vasemmalta puolelta. Tauolle mentiin 2-1-lukemissa.

Yateke niittasi jo lähes lopullisen ratkaisun 64. minuutin kohdalla aivan PS Kemin maalin edestä. Hän pääsi kruunaamaan fantastisen iltansa 83. minuutin kohdalla. Sami Rähmönen keskitti ja pallo leijaili PS Kemin puolustuksen läpi Yatekelle, joka tulitti loppulukemiksi 4-1.

TPS pelaa 13.9. maaottelutauon jälkeen SJK:n vieraana Seinäjoella. Sen jälkeen edessä on TPS:n isännöimä Turun derby FC Interiä vastaan maanantaina 17.9. klo 18.30.

SJK-TPS OmaSp Stadionilla torstaina 13.9. klo 18.30 ja PS Kemi-RoPS Sauvosaaren stadionilla perjantaina 14.9. klo 17.30. Otteluita voi seurata suorina lähetyksinä Ruudusta.