AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
FC Lahti
4-3-3

11

(1-0)

Yleisöä 1083

VPS
4-5-1
vko.35 // 30.8.2018

Ennakko: FC Lahti-VPS

Ennakko: FC Lahti-VPS

Kisapuiston iltavalaistus luo tunnelmaa pimenevään syysiltaan. Perjantaina Radiomastojen katveeseen saapuu FC Lahden vieraaksi sarjakutonen Vaasan Palloseura.

FC Lahti kohtasi lauantaina Tapiolassa FC Hongan. FC Honka vei sarjapisteet 2-0-voitolla. Lahdelle ottelu oli jo viides perättäinen ilman voittoa. Sarjataulukossa Lahti on valunut tasaisessa mitalitaistelussa jo seitsemänneksi. Maaleja Lahti on tehnyt keskimäärin yhden ottelua kohden, viimeksi tappio-ottelussa RoPS:a vastaan.

Vaasan Palloseura kohtasi edellisellä kierroksella perjantaina Hietalahdessa IFK Mariehamnin. VPS hallitsi ottelua alusta asti ja IFK vetäytyi matalaan blokkiin ja kyttäsi vastaiskuja. Raita rikkoi kuparisen parinkymmenen peliminuutin jälkeen, kun Juha Hakolan keskitys löysi maalin edustalle juosseen Joonas Vahteran, joka jatkoi pallon komeasti maaliin jatkaen maaliputkeaan. Maalin jälkeen VPS hallitsi peliä, mutta IFK iski jakson seuraavan maalin. Viisi minuuttia ennen loppua austraalialainen Dylan Murnane sai punnerrettua keskityksen aivan päätyrajalta ja Robin Sid jatkoi pallon polkupyöräpotkulla takatolpalle. Takatolpalle ensimmäisenä kerkesi Aleksei Kangaskolkka, joka upotti pallon varmasti päällään maaliin.

Toisella jaksolla Vepsu jatkoi painostustaan. Tunnin kohdalla Juha Hakola pääsi kokeilemaan vapaapotkusta, mutta hänen tulinen vetonsa meni niukasti ohi IFK-maalin. Noin 13 minuuttia ennen loppua IFK:n Aleksei Kangaskolkka hölmöili itsensä suihkuun kahdella nopealla varoituksellaan, mutta VPS ei onnistunut hyödyntämään miesylivoimaansa puolittaisista paikoistaan huolimatta. Näin ollen tasapelipiste nosti vaasalaiset 36 pisteeseen.

Vepsun päävalmentaja Petri Vuorinen odottaa huomisesta pelistä kovaa vääntöä. Kummallakin joukkueella on menossa vaikeampi vaihe ja viidestä viime pelistä sekä kuudentena oleva Raita, että seitsemäntenä keikkuva Lahti ovat keränneet vain kaksi pistettä.

- Uskon, että tulee nimenomaan kova vääntö ja kentällä nähdään tapahtumia. Molemmat haluavat ne kolme pistettä tässä vaiheessa. Edessä on vielä viimeinen peli ennen maaottelutaukoa, niin kumpikin haluaa varmasti olla mahdollisimman hyvissä asemissa kauden loppua ajatellen tauolle lähdettäessä, Vuorinen kommentoi ja kiteytti vielä:

- Iso peli molemmille, jossa pienet asiat saattavat ratkaista.

Syksyn peleissä monesti kolmen pisteen keräämisestä voi tulla vielä tavanomaista haastavampaa, kun pelien panokset kovenevat. Toiset pelaavat siitä, etteivät tipu, toiset taas europaikoista. Sekä VPS, että Lahti hamuavat vielä europaikkaa ja se näkyneekin kentällä eri tavoin.

- Varmasti se näkyy ja luultavasti hyvässä mielessä. Molemmat haluavat voittaa ja silloin pelin pitää olla hyvässä kuosissa. Joskus pelit voivat olla tiiviimpiä ja syksyllä kelitkin vaikuttavat enemmän. Ottelun loppua kohden voiton tarve korostuu monesti riskien ottonakin ja peli voi aueta aivan lopussakin tavanomaista enemmän, Vuorinen analysoi.

Lahdelta ovat varmasti sivussa pitkäaikaispotilaat Timi Voutilainen ja Kalle Taimi. Lisäksi Fareed Sadat on pelikieltoinen PKKU:ssa hankitun ulosajon seurauksena. Lahti-ottelusta Raidalta puuttuvat varmasti pelikieltoiset Hindrek Ojamaa ja Aatu Laatikainen.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti. Kisapuistossa päädyttiin 1-1-tasapeliin. Maalinteossa onnistuivat Artjom Vjatkin ja Juha Hakola. Vaasassa Lahti hallitsi pelin alkua ja siirtyi 1-0-johtoon Stênion maalilla. VPS kuitenkin rokotti armotta Lahden puolustusvirheistä. Ensin Xhevdet Gela ohjasi pallon omaan maaliin ja Aubrey David vei kotijoukkueen johtoon. Toisella jaksolla Henri Anier ampui Lahden tasoihin kaukolaukauksellaan.

Historian saatossa joukkueet ovat kohdanneet toisensa virallisissa otteluissa 45 kertaa. Lahti on voittanut 23 ottelua ja tasatulokseen on päädytty yhdeksän kertaa. Myös maaleissa mustapaidat ovat niskan päällä maalein 65-43.


FC Lahti-VPS Kisapuistossa perjantaina 31.8. klo 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.