AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
KuPS
4-4-2

01

(0-0)

Yleisöä 3197

HJK
4-3-3
vko.34 // 25.8.2018

Ennakko: KuPS-HJK

Ennakko: KuPS-HJK

Savon Sanomat Areenalla taistellaan jälleen sunnuntaina suomalaisen jalkapalloilun kiehtova klassikko-ottelu.

Kolmantena oleva Kuopion Palloseura ja sarjajohdossa oleva HJK iskevät yhteen 25:nnen sarjakierroksen huippuottelussa, joka alkaa kello 18.30.

Joukkueet kohtaavat nyt kolmannen ja viimeisen kerran tämän sarjakauden aikana. KuPS-joukkue syttyy aina parhaimpaansa Suomen ykkösseuraa vastaan ja on pystynyt ryöstämään keskinäisistä peleistä paljon arvokkaita sarjapisteitä. Sunnuntaina on seuraava tilaisuus päästä jälleen horjuttamaan kotimaisten jalkapallokenttien jättiläistä.

Kuopiolaiset hankkivat Turusta kolmannen peräkkäisen liigavoittonsa ja voitonnälkäiset pelaajat haluavat jatkaa menestyksekästä menoa oman kotiyleisön edessä. Luvassa on siten hieno jalkapallojuhla loppukesän miellyttävissä otteluolosuhteissa.

- HJK on mukava vastus. Klubi pelaa hyvää jalkapalloa ja sarjakärki sytyttää aina, päävalmentaja Jani Honkavaara toteaa.

HJK operoi nimekkäällä kokoonpanolla ja etenee tuttuun tyyliinsä kohti liigamestaruutta. Kuopiolaisjoukkueelta vaaditaan erittäin hyvää ja ehjää suoritusta koko 90 peliminuutin ajaksi, jotta pisteitä onnistuttaisiin saavuttamaan kovalta vastustajalta. Kuopiolaisilta löytyy keinoja hyvään peliin.

- HJK:lla on nyt tietynlainen kasvojen pesun paikka ja meidän on oltava valmiita siihen. Ärsytetty vastustaja, vauhdikas ja fyysinen ottelu tulee, päävalmentaja pohtii.

Kuopiolaisten pelaaminen on menossa parempaan suuntaan ja vahvaa menoa halutaan jatkaa sunnuntainakin.

- Suunta on oikea, mutta paljon meidän pitää parantaa omaa pelaamistamme. Kotona meidän pitää olla aktiivisia ja aloitteellisia ja meidän pitää ottaa isännän ote. Meidän pitää pelata omaa peliämme vastustajan vahvuudet huomioiden, Honkavaara toteaa.

Hyökkääjä Saku Savolainen ja keskikenttäpelaaja Ruben Gabriel ovat toistaiseksi poissa kokoonpanosta. Puolustajien Jiri Nissisen ja Luis Carlos Murillon pelaaminen saattaa olla mahdollista jo sunnuntaina.

Klubin lähtökohdat sunnuntain kamppailulle ovat selkeät: tavoitteena on palata takaisin voittojen tielle. HJK:lla on allaan Veikkausliigassa tasapelit PS Kemiä ja RoPS:aa vastaan, minkä lisäksi europelit tulivat päätökseen kolmen peräkkäisen tappion myötä.

KuPS on ollut kuluvalla kaudella haastava vastustaja HJK:lle. Kuopiolaiset olivat parempia lukemin 2-1 joukkueiden kauden ensimmäisessä kohtaamisessa huhtikuussa. KuPS oli pitkään kiinni voitossa myös toisessa kohtaamisessa kesäkuussa, mutta Amr Gamal iski helsinkiläiset tasoihin lisäajalla.

HJK on kuitenkin ollut niskan päällä joukkueiden kohtaamisissa Veikkausliigan aikana. Klubi ja KuPS ovat mitelleet paremmuudestaan 50 kertaa, joista helsinkiläiset ovat voittaneet 31 ottelua. Kuopiolaisille voittoja on kertynyt vain seitsemän. Maaliero on HJK:n eduksi 101-37.

Klubi lähtee Savoon allaan tasapeli PS Kemiä vastaan. HJK hallitsi selvästi viime sunnuntaina pelattua peliä ja loi tukun loistavia maalipaikkoja, mutta vierailijat selvittivät tilanteet erinomaisesti torjuneen Mikko Vilmusen johdolla, joten kamppailussa ei täysosumia nähty. Kyseessä oli vasta kolmas kerta kuluvalla kaudella, kun Klubi jäi maaleitta Veikkausliigassa.

Tasapelistä huolimatta HJK on edelleen sarjataulukon kärkisijalla, mutta mainiossa vireessä ollut RoPS on kirinyt viiden pisteen päähän. Rovaniemeläiset ovat tosin pelanneet ottelun Klubia enemmän. HJK:lla on 23 pelin jälkeen kasassa 50 pistettä.

HJK on pystynyt valmistautumaan sunnuntain kamppailuun koko viikon, mikä on ollut kesän ottelutahdissa poikkeuksellista. Klubi viettikin alkuviikosta kolmen päivän loman, mikä tuli varmasti hyvään saumaan europuristuksen jälkeen. Tositoimiin joukkue palasi jälleen torstaina ja matkaa Kuopioon lauantaina.

Lisää mielenkiintoa sunnuntaille tuo Veikkausliigan maalipörssin kärkinimien kohtaaminen. Sekä HJK:n João Klauss että KuPS:n Rasmus Karjalainen ovat viimeistelleet 14 osumaa kuluvalla kaudella ja kaksikko on maalitilaston kärjessä.

Sunnuntaina iskee yhteen kaksi sarjan hyökkäysvoimaisinta joukkuetta. HJK on viimeistellyt kuluvalla kaudella 42 maalia, kun taas KuPS:lla osumia on yksi vähemmän. Klubi on tosin päästänyt vain 18 maalia, kun kuopiolaisille takaiskuja on kertynyt 12 kappaletta enemmän.

HJK:n ja KuPS:n pelitavoissa on selkeitä yhtäläisyyksiä. Molemmat tukeutuvat pelaamisessaan erittäin vahvaan pallonhallintaan ja kaksikko onkin antanut keskimäärin eniten syöttöjä maaliin johtaneissa hyökkäyksissä, minkä lisäksi nämä hyökkäykset ovat olleet kestoltaan ylivoimaisesti sarjan pisimpiä. HJK ja KuPS ovat myös sarjan eniten laukoneet joukkueet. Isoin ero kaksikon välillä tulee erikoistilanteissa, joissa KuPS on ollut huomattavasti tehokkaampi.

HJK saa otteluun mukaan loukkaantumisesta toipuneen Juha Pirisen sekä pelikiellosta vapautuneen Anthony Annanin. Myös Mosa on jälleen käytettävissä.

Sen sijaan Roni Peiponen on loppukauden sivussa. Peiposta koko kauden vaivannut nivusvamma vaati leikkauksen, joka suoritettiin viime perjantaina. Evans Mensah'n takareisivamma vaatii alustavan arvion mukaan 2–3 kuukauden kuntoutumisen.


KuPS-HJK Savon Sanomat Areenalla sunnuntaina 26.8. klo 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.