AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
FC Inter
4-5-1

00

(0-0)

Yleisöä 1680

RoPS
4-5-1
vko.34 // 24.8.2018

Ennakko: FC Inter-RoPS

Ennakko: FC Inter-RoPS

FC Inter jatkaa Veikkausliigan otteluitaan lauantaina Veritas Stadionilla. Ottelu Rovaniemen Palloseuraa vastaan alkaa klo 17.

Oman leimansa otteluun antaa kumpaakin seuraa edustaneet pelaajat ja valmentajat. FC Interin valmennusjohdosta John Allen, Kari Virtanen ja Jani Meriläinen ovat kaikki edustaneet RoPS:aa pelaajina. Allen ja Virtanen ovat myös toimineet kummankin seuran päävalmentajina.

RoPS:n riveistä löytyy myös edelleen paljon Inter-taustaisia pelaajia. Sinimustassa pelipaidassa ovat pelanneet Juuso Hämäläinen, Vahid Hambo ja Erfan Zeneli.

Inter ja RoPS ovat kohdanneet kahdesti tällä kaudella. Keväällä Veritas Stadionilla pisteet tasattiin maali-iloittelussa 3-3-tuloksella. Heinäkuussa Rovaniemellä Inter haki vastaavasti täyden pistepotin Daniel Kamyn maalilla.

Rovaniemen Palloseuraa kausina 2010 ja 2011 valmentanut John Allen nostaa RoPS:n käynnissä olevan Veikkausliigakauden joukkueeksi jo tässä vaiheessa.

- Meillä on iso ottelu edessä huomenna. Saamme vastaan RoPS:n, joka on mielestäni jo nyt kauden 2018 joukkue. He ovat toisena sarjataulukossa ja taistelevat vielä jopa mestaruudesta, kehuu Allen.

Lauantaina Veritakselle vieraaksi saapuvan lappilaisjoukkueen vahvuudet ovat Allenin tiedossa.

- He ovat todella hyvin organisoitu ryhmä, jonka joukkuepelaaminen on vahvaa. Tämän lisäksi heillä on laatupelaajia eri pelipaikoilla, tietää Allen.

Vaikka RoPS onkin sarjataulukon perusteella ennakkosuosikki huomiseen otteluun, lähtee Inter päävalmentaja Allenin mukaan luottavaisesti hakemaan ottelusta hyvää tulosta.

- Olemme onnistuneet hyvin heitä vastaan tällä kaudella. Keväällä lopun huolimaton pelaaminen maksoi meille voiton. Kesällä Rovaniemellä me vastaavasti voitimme heidät, vaikka RoPS peliä hallitsikin. KuPS-tappiosta huolimatta meillä on hyvä vire päällä, minkä perusteella odotamme luottavaisena huomista, sanoo Allen.

Inter keikkuu aivan kuntopuntarin kärjessä ja voi realistisesti haaveilla jopa mitalisijoituksista. Viidessä viimeisessä ottelussa he ovat päästäneet ainoastaan yhden maalin, ja senkin maalin teki rangaistuspotkusta KuPS:n Lucas Rangel.

- Siinäkin ottelussa tasapeli olisi ollut vähintäänkin oikeutettu tulos, RoPS:n päävalmentaja Toni Koskela arvioi FC Interin viimeisintä peliä.

- Tällä hetkellä Inter puolustaa hyvin, mutta uskoisin, että kotonaan he haluavat myös hyökätä ja pitää palloa. Sitä kautta huomisesta tulee varmasti täysin erilainen peli, mitä nähtiin viimeksi Keskuskentällä.

Perjantain ottelu on Interille siinä mielessä vedenjakajaottelu, että voitolla joukkue pitää realistiset mahdollisuudet yllä taistelussa pronssimitalista. Tämän tiedostaa myös Allen.

- Vain voitto pitää meidän mahdollisuudet yllä taistelussa sijoista kolmesta viiteen. Huomenna teemme kaiken voiton eteen, päättää Allen.

Interin kokoonpanosta puuttuvat huomenna pikku kolhujen takia Mikko Kuningas ja Arttu Hoskonen. Pitkäaikaispotilas Tatu Varmanen on myös edelleen esivussa.

RoPS saa huomiseen otteluun jälleen iskukykyisen miehistön. Poissa ovat toki edelleen Juho Hyvärinen, Aleksandr Kokko sekä Lassi Järvenpää. Heidänkin kohdallaan alkava syksy näyttää jo valoisammalta kuin pari viikkoa sitten.

- Juho ja Boris alkavat olemaan jo varsin lähellä paluuta, eikä Järvenpääkään ole kaukana, Koskela paljastaa.


FC Inter - RoPS Veritas Stadionilla lauantaina 25.8. kello 17.00. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lähde: FC Interin verkkosivut, RoPS:n verkkosivut