AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
IFK Mariehamn
4-4-2

00

(0-0)

Yleisöä 1102

FC Honka
4-4-2
vko.33 // 18.8.2018

Ennakko: IFK Mariehamn-FC Honka

Ennakko: IFK Mariehamn-FC Honka

IFK Mariehamn ja FC Honka iskevät yhteen Wiklöf Holding Arenalla sunnuntai-illasta

Honka lähtee otteluun sarjataulukon kolmannelta sijalta, mutta takana on tiivis nippu jahtaamassa espoolaisia. IFK puolestaan kaipaa kipeästi pisteitä karistaakseen putoamispeikkoa kintereiltään.

Wiklöf Holding Arena ei ole ikinä helppo paikka vierasjoukkueelle. Kenttä on pienempi ja sen tuntee parhaiten vain kotijoukkue.

– Mariehamn vieraissa on yksi Veikkausliigan haastavimmista paikoista pelata, vaikkakaan heidän vireensä ei ole viime aikoina ollut paras mahdollinen. Ymmärrämme, että se tulee olemaan silti haastava ottelu. Kaikkemme tehdään, että löydämme ne muutamat jutut, joilla pystymme kotijoukkueen kaataamaan, Honka-luotsi Vesa Vasara analysoi.

Toissakauden mestarin kausi on ollut vaikea. Joukkue menetti viime vuonna maalisuhteen takia europaikan ja tällä kaudella joukkue taistelee sarjataulukon toisessa päässä putoamista vastaan. Kesä on ollut vaikeaa aikaa IFK Mariehamnille, sillä joukkue on pelannut 11 ottelua ja voittanut niistä vain kaksi. Etenkin puolustuspelaaminen on ollut ongelma ahvenanmaalaisille, sillä he ovat päästäneet kauden 22 ottelussa 42 maalia.

- He ovat hyvin kompakti ja suoraviivainen joukkue sekä pelaavat perinteisesti 4-4-2-systeemillä, vaikkakin meitä vastaan he ovat pelanneet myös eri systeemeillä. Jännä nähdä, millä tavalla he tulevat vaikeuksiensa jälkeen meitä vastaan.

Hongan kannalta kaikki näyttää hyvältä, kun joukkue matkustaa Ahvenanmaalle IFK Mariehamnin vieraaksi. Kyseessä on kauden kolmas kohtaaminen joukkueiden välillä. Ensimmäinen päättyi Tapiolan urheilupuistossa 1–1 tasapeliin, mutta reilu kuukausi sitten Honka nappasi makean 2–1 vierasvoiton ahvenanmaalaisista. Hongalta sivussa ovat varmuudella vain Masar Ömer, sekä Alex Nimely.

IFK Mariehamnin päävalmentajalla Peter Lundbergilla sen sijaan riittää päänvaivaa kokoonpanon kanssa. Pelikiellossa avainpelaajista ovat kapteeni Kristian Kojola, Nicklas Maripuu sekä aleksei Kangaskolkka.


IFK Mariehamn–FC Honka Wiklöf Holding Arenalla sunnuntaina 19.8. kello 19. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lähde: IFK Mariehamnin verkkosivut, FC Hongan verkkosivut