AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
HJK
4-4-2

00

(0-0)

Yleisöä 2812

PS Kemi
4-4-2
vko.33 // 18.8.2018

Ennakko: HJK-PS Kemi

Ennakko: HJK-PS Kemi

HJK:n ottelut jatkuvat jo sunnuntaina iltapäivällä, kun sarjapaikasta kamppaileva PS Kemi saapuu vieraaksi Töölöön. Ottelu alkaa poikkeuksellisesti jo klo 13.00.

HJK:lla on Veikkausliigassa allaan neljän ottelun tappioton putki, jonka saldo on kolme voittoa sekä tasapeli. Viimeisimmässä kamppailussaan Klubi tasasi pisteet RoPS:n kanssa, kun rovaniemeläiset nousivat toisella puoliajalla rinnalle ja ohi, mutta João Klauss tälläsi helsinkiläisille pisteen.

Klubi on kierrättänyt kokoonpanoaan reilusti europelien otteluruuhkissa ja varsinkin nuoret pelaajat ovat saaneet paljon vastuuta viime aikoina. Esimerkiksi Kevin Kouassivi-Benissan, Valtteri Vesiaho sekä Enoch Banza ovat saaneet viimeisissä otteluissa hyvin peliaikaa ja nuoret ovatkin esiintyneet pääsarjassa ennakkoluulottomasti.

PS Kemi luottaa kolmeen teesiin loppukauden peleissään, myös HJK-ottelussa. Ne ovat kova ja tinkimätön työ, hyvä joukkuehenki ja seuraväen yhtenäisyys.

– Kun noista kolmesta asiasta pidetään kiinni, niin kaikki on mahdollista, PS Kemin skotlantilaisvalmentaja David Hannah vakuuttaa.

Tähän saakka Hannah on ollut tyytyväinen ryhmänsä peli-ilmeeseen.

– Käy ottelussa sitten miten tahansa, niin olen tyytyväinen, jos pelaajat kuitenkin antavat kaikkensa.

HJK ja PS Kemi ovat kohdanneet tätä ennen kahdesti tällä kaudella. Toukokuussa Oulun Raatissa PS Kemi taisteli hyvin, mutta palkinto jäi saamatta, sillä HJK puristi pisteet Nikolai Alhon ja Joao Klaussin maaleilla 2-1. Heinäkuun alussa Helsingissä HJK venyi toisen jakson osumilla 2-0 -kotivoittoon Mostagh Yaghoubin rankkari- ja Evans Mensahin pelitilannemaalilla. Ottelu oli ensimmäinen, jossa PS Kemin peliä kentän laidalta johti David Hannah.

Yhteensä joukkueet ovat mitelleet paremmuudestaan Veikkausliigassa kahdeksan kertaa. Kemi vei nimiinsä ensimmäisen kohtaamisen vuonna 2016, mutta viimeiset seitsemän mittelöä ovat päättyneet helsinkiläisten juhliin. Kahdeksan ottelun maaliero on HJK:n eduksi 16-3.


HJK-PS Kemi Telia 5G Areenalla sunnuntaina 19.8. kello 13. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lähde: HJK:n verkkosivut, PS Kemin verkkosivut