KuPS
4-4-2
vko.33 // 18.8.2018

KuPS haki täyden potin Turusta (FC Inter-KuPS 0-1)

KuPS voitti lauantain ainoassa Veikkausliigan kamppailussa FC Interin 1-0 (1-0).

KuPS:n Lucas Rangel viimeisteli pelin ratkaisun jo 12 minuutin pelin jälkeen. Ottelussa riitti jännitystä loppuun asti, sillä Inter hukkasi rangaistuspotkun muutama minuutti ennen täyttä aikaa.

Vierasjoukkue KuPS teki maalinsa avausjakson ainoasta maalipaikastaan. Inter ei saanut purettu vaarattoman näköistä keskitystä maalin edestä, minkä seurauksena paine jäi rangaistusalueelle. Lopulta pallo vietiin pilkulle, kun Kaan Kairinen kaatoi KuPS-hyökkääjä Rangelin.

Maalivahti Jere Koponen oli rankkarissa hyvin mukana, mutta lopulta KuPS-hyökkääjän laukaus painui alakulmaan Inter-vahdin käsien kautta.Erikoisuutena voidaan mainita, että kuopiolaisille on tuomittu rangaistuspotku jokaisessa Interiä vastaan pelatussa ottelussa tällä kaudella.

Ottelun ensimmäinen jakso oli tasainen, eikä sen aikana maalipaikoilla juhlittu. Interillä oli vaikeuksia saada omaa pallollista peliä toimimaan. Liian monta kertaa keskikenttä haki palloa toppareiden sylistä, eikä sen jälkeen vaihtoehtoja ylöspäinpelaamiseen enää löytynyt.

Toinen jakso oli täysin Interin. Jo 48. minuutilla Mika Ojala yritti nostoa Otso Virtasen yli. KuPS-vahti sai kuin ihmeen kaupalla torjuttua pallon. Ojala pääsi tykittämään myös 56. minuutilla, mutta tämä osui KuPS-vahtia rintaan.

Tasoitusmaali näytti varmalta 63. minuutilla. Abdoulie Mansally suti pallon kahdesta metristä kuitenkin yli maalin. Pari minuuttia myöhemmin Mansally tykitti volleystä kohti yläkulmaa, mutta myös tuohon KuPS-vahti sai kädet väliin.

Interin paine näytti lopulta tuottavan tasoituksen, kun joukkueelle tuomittiin rangaistuspotku kaksi minuuttia ennen loppua kuopiolaisten kaadettua vaihdosta kentälle tulleen Albion Ademin. Lopulta myöskään rankkaria ei saatu maaliin Mansallyn lauottua pallon ohi vasemmalta.

Vielä hukatun pilkun jälkeen Inter sai pallon kertaalleen KuPS:n maaliviivalle, muttei siitä yli. Näin vieraille kauden kolmas voitto Interistä avausjakson maalilla.

FC Inter-RoPS Veritas Stadionilla lauantaina 25.8. kello 17 ja KuPS-HJK Savon Sanomat Areenalla sunnuntaina 26.8. kello 18.30. Otteluita voi seurata suorina lähetyksinä Ruudusta.