AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
FC Inter
4-5-1

01

(0-1)

Yleisöä 2310

KuPS
4-4-2
vko.33 // 17.8.2018

Ennakko: FC Inter-KuPS

Ennakko: FC Inter-KuPS

FC Inter isännöi lauantaina KuPS:aa.

FC Inter saa lauantain ainoassa Veikkausliigan ottelussa vieraakseen KuPS:n.

Kovakuntoinen Inter on noussut kuntopuntarin kärkipaikalle pelattuaan viisi liigapeliä tappioitta. Inter haluaa jatkaa vahvaa menoaan oman kotiyleisönsä edessä. KuPS-joukkueen pitää onnistua kokonaisuudessaan hyvin, mikäli Turusta aiotaan kaapata sarjapisteitä mukaan. KuPS matkustaa pelipaikkakunnalle jo perjantaina ollakseen terävässä iskussa lauantain pelissä.

- Inter on kovakuntoinen joukkue, jolla peli on hyvin tasapainossa puolustuspelissä ja hyökkäyspelissä. Keskialue on hyvässä kuosissa. - oukkueessa on nyt uutta virtaa ja se näkyy. Me olemme voittaneet heidät tällä kaudella kahdesti, joten revanssimielellä he varmaan peliin tulevat, KuPS:n päävalmentaja Jani Honkavaara arveli.

Kuopiolaiset hankkivat kahdesta peräkkäisestä kotipelistään kaksi voittoa. TPS kukistui ensin 3-2 ja PS Kemi kaadettiin viikko takaperin 3-1. Turusta tavoitellaan myös kolmea pistettä.

- Hyvin me olemme pelanneet viime aikoina: viidestä viime ottelusta olemme ottaneet kolme voittoa. Tulos oli sunnuntainakin hyvä, me saimme otettua Kemin aseet pois ja taktisesti me onnistuimme hyvin. Peli vapautui johtoasemassa. Pelaaminen oli vapautuneempaa kuin TPS-ottelussa ja tyytyväinen pitää olla viiden viime pelin pisteisiin, päävalmentaja sanoi.

Puolustaja Jiri Nissinen, keskikenttäpelaaja Ruben Gabriel ja hyökkääjä Saku Savolainen ovat edelleen poissa KuPS:n kokoonpanosta. Puolustaja Luis Carlos Murillo on vähitellen tulossa takaisin.

- Paluu lähenee ja toivon mukaan hän on mukana jo lauantaina, mutta voi olla että lauantai tulee eteen hiukan liian nopeasti, Honkavaara arveli.

Kuopiolaiset ovat olleet Interille tällä kaudella vielä ylitsepääsemätön vastustaja. Keväällä Kuopiossa kotijoukkue antoi Interille oikein isän kädestä voittamalla 5-1. Veritas Stadionilla heinäkuun alussa savolaiset olivat 1-0 parempia.

Interin leirissä halutaan maksaa lauantaina kalavelkoja.

- Huomenna meillä on edessä todella tiukka haaste. KuPS on voittanut meidät kahdesti tällä kaudella. Meillä on revanssin paikka, Interin päävalmentaja John Allen sanoi perjantaina.

Heinäkuun alussa pelatun ottelun jälkeen Inter on ollut vahva ja voittanut viidestä edellisestä pelaamastaan ottelusta neljä ja pelannut yhden tasapelin. Hyvä kesävire on nostanut Interin himmeimmistä mitaleista kamppailevan ryhmän kantaan.

- Olemme tilanteessa, missä meidän pitää pystyä ottamaan voittoja, jotta pysymme mitalitaistelussa. Huomenna ei ole varaa tappioon, eikä oikein edes tasapeliin, Allen korosti.

Interin kokoonpanosta puuttuu huomisesta KuPS-ottelusta ainoastaan Tatu Varmanen. Muuten pelaajisto on valmennusjohdon käytössä.

- Yksi muutos meidän kokoonpanoon tulee varmasti, kun Beni (Benjamin Källman) ei ole hänen kannaltaan positiivisista syistä enää käytössä. Meillä on kuitenkin Tatua lukuun ottamatta koko miehistö käytössä, joten olemme hyvässä tilanteessa.

Inter ilmoitti perjantaina Källmanin, 20, siirtyvän täksi kaudeksi lainalle Skotlannin liigan Dundee FC:hen.


FC Inter – KuPS Veritas Stadionilla lauantaina 18.8. kello 17.00. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lähde: KuPS:n verkkosivut, FC Interin verkkosivut