AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
RoPS
4-5-1

10

(0-0)

Yleisöä 2392

IFK Mariehamn
4-4-2
vko.32 // 11.8.2018

Ennakko: RoPS-IFK Mariehamn

Ennakko: RoPS-IFK Mariehamn

Rovaniemen Palloseura kohtaa kotonaan sunnuntaina IFK Mariehamnin. Ottelu alkaa kello 18.30.

Veikkausliigaa on jäljellä tasan 11 ottelua, joten kalenteria katsoen nyt on virallisesti syksy. Tänä vuonna syksy tosin tulee olemaan poikkeuksellisen pitkä ja lämmin. Veikkausliigan komeettajoukkue Rovaniemen Palloseura taistelee edelleen tiukasti sarjan kärkisijoituksista.

Sunnuntaina rovaniemeläissikermä saa vieraita kaukaa etelästä. IFK Mariehamn matkustaa Napapiirille joukkueiden tämän kauden kolmanteen ja siten viimeiseen keskinäiseen kohtaamiseen.

Molemmat edelliset taistot merkittiin RoPS:lle. Kauden avausottelussa Keskuskentällä RoPS otti hankien keskellä pisteet 2-0. Kesäkuisesta vierasottelusta RoPS saalisti 1-3 voiton huolimatta Aleksei Kangaskolkan salamamaalista.

Sitten kesäkuun molemmat joukkueet ovat vahvistuneet huomattavasti. IFK on pönkittänyt kokoonpanoaan maalivahti Igor Levchenkolla, KuPS:sta lainatulla raamikkaalla puolustaja Hamed Coulibalylla sekä RoPS:ssakin pari kautta sitten testillä käyneellä ja tällä hetkellä vahvaa kautta pelaavalla keskikenttämies Keaton Isakssonilla.

RoPS:n päävalmentaja Toni Koskela kuitenkin uskoo, että hankinnoista huolimatta IFK-luotsi Peter Lundberg ei lähde täysin muuttamaan joukkojensa pelitapaa.

- IFK:n identiteetissä on vahvana, että he puolustavat syvältä ja keskittyvät vastahyökkäyksiin, Koskela näkee ja samalla varoittaa sunnuntain haasteesta.

- Tässä sarjassa kaikki ottelut ovat lähtökohtaisesti vaikeita. IFK:llakin on paljon hyviä pelaajia, joista he eivät varmastikaan ole vielä saaneet kaikkea potentiaalia irti.

Siirtoikkunan ollessa avoinna myös RoPS vahvistui kolmella pelaajalla. Ensimmäisenä saapunut keskikenttäpelaaja Giorgi Gorozia on jo ennättänyt edustamaan RoPS-paitaa kahdessa ottelussa.

Pitkään joukkueeseen odoteltiin myös puolustavampaa keskikentän pohjapelaajaa. Sen sijaan hankintalistalta saatiin hyökkääjä Vahid Hambo, jolle Aleksandr Kokon loukkaantumisen myötä oli myös selkeä tilaus, sekä toinen vahvasti hyökkäysorientoitunut pelaaja Erfan Zeneli.

Sairastuvankin tyhjentyessä on Toni Koskela pitkästä aikaa uuden, positiivisen ongelman edessä

- Meillä alkaa taas olemaan penkillä enemmän pelaajia ja kilpailua pelipaikoista. Valmentajalle on vain hyvä asia, jos pelaavan kokoonpanon valitseminen on vaikeaa, Koskela hymyilee.

RoPS:n poissaolleista sekä Lassi Lappalainen että Eetu Muinonen ovat valmiita, mikäli kutsu kokoonpanoon käy. Juho Hyvärinen ja Aleksandr Kokko ovat molemmat pikkuhiljaa entistä vahvemmin mukana joukkueen harjoituksissa, mutta varsinkin Hyvärisen kohdalla edetään vielä varoen.


RoPS-IFK Mariehamn Rovaniemen keskuskentällä sunnuntaina 12.8. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.