PS Kemi
4-4-2
vko.32 // 12.8.2018

KuPS kaatoi viimein PS Kemin (KuPS-PS Kemi 3-1)

Kahdesti tällä kaudella PS Kemille hävinnyt KuPS onnistui viimein kaatamaan kemiläiset. KuPS oli parempi maalein 3-1.

KuPS:n avausosuman iski 8. minuutilla Luc Landry Tabi Manga ja 41. minuutilla Ilmari Niskanen lisäsi johdoksi 2-0. Petteri Pennanen osui kemiläisten verkkoon 81. minuutilla. Juho Mäkelä kavensi vielä aivan lopussa loppulukemiksi 3-1.

Kuopiolaiset lähtivät jahtaamaan himoitsemaansa revanssia voitontahtoa uhkuen. Heti ensimmäinen kulmapotkutilanne tuotti puskupaikan hyökkääjä Ats Purjeelle (3 min). Ensimmäinen maali nähtiin viitisen minuuttia myöhemmin. Pelintekijä Reuben Ayarna keskitti vapaapotkun sivurajan läheisyydestä, pallo lensi takatolpalle puolustaja Juho Pirttijoelle joka puski pallon maalin edustalle. Toppari Tabi Manga oli noussut tekopaikalle ja puski tyylikkäästi tämän pelikauden ensimmäisen maalinsa kauden toisessa liigaottelussaan: 1-0 (8 min).

Kuopiolaiset ottivat peliotteen itselleen johto-osuman jälkeen ja Kemi joutui puolustuskannalle. Kemin vaaravapari oli lähellä johtaa tasoitukseen (19 min), sen jälkeen KuPS vei jälleen peliä. Loisto-ottelun pelannut Ayarna tykitti ensin itse (22 min) ja syötti loistavasti linjan taakse Petteri Pennaselle, joka pääsi laukomaan päin Kemi-vahti Mikko Vilmusta (24 min).

Kuopiolaisten 2-0-maali oli upeaa tekoa. Purje syötti puolustaja Henri Toivomäelle, joka keskitti lujaa takatolpalle. Laitahyökkääjä Ilmasi Niskanen pääsi runttaamaan tämän kauden neljännen liigamaalinsa: 2-0 (40 min). Ensimmäinen puolikas oli kuopiolaisilta vahva esitys ja tauolle mentiin ansaituissa 2-0-lukemissa.

KuPS oli vahva myös toisella puolikkaalla. Keskikenttäpelaaja Ville Saxman vei palloa eteenpäin syöttäen hyökkääjä Rasmus Karjalaiselle, jonka lähilaukaus meni maalin ylitse (52 min). Kemin maalilla oli seuraava vaarapaikka 68. minuutilla, maalivahti Vilmunen selvitti tämän. Kemi sai mainion kavennuspaikan omasta kulmapotkutilanteestaan, joka päättyi Victor Shevchenkon niukkaan ohipuskuun (73 min).

Kemi sai uuden kulmapotkun 78. minuutilla, joka toi hyvän puskupaikan KuPS-maalin takatolpalla. Tilanne purkautui kuopiolaisten päästessä nopeaan vastaiskuun. Hyökkääjä Lucas Rangel kaadettiin rangaistusalueella, pilkkua ei kuitenkaan vihelletty ja peli jatkui.

KuPS-kapteeni Petteri Pennanen laukoi komean 3-0-maalin: reilusta paristakymmenestä metristä lähtenyt veto upposi tolpan kautta sisään ja voitto ratkasi lopullisesti (81 min). Kemin hyökkääjä Juho Mäkelä onnistui lisäajalla kaventamaan komealla puskullaan, 3-1-osuma jäi kuitenkin kosmeettiseksi ja kuopiolaiset pääsivät juhlimaan himoitsemaansa revanssivoittoa.

FC Inter – KuPS Veritas stadionilla lauantaina 18.8. kello 17.00 ja HJK – PS Kemi Telia 5G Areenalla sunnuntaina 19.8. kello 13.00. Otteluita voi seurata suorina lähetyksinä Ruudusta.

Lähde: KuPS:n tiedote