AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
KuPS
4-4-2

31

(2-0)

Yleisöä 1843

PS Kemi
4-4-2
vko.32 // 11.8.2018

Ennakko: KuPS-PS Kemi

Ennakko: KuPS-PS Kemi

Revanssinhaluinen Kuopion Palloseura jahtaa kotivoittoa PS Kemistä

Kuopion Palloseuran Veikkausliigakausi jatkuu sunnuntaina jälleen Savon Sanomat Areenalla. Liigajumbona oleva PS Kemi saapuu vastustajaksi 23:nnen sarjakierroksen kotiotteluun, joka alkaa normaaliin aikaan kello 18.30.

Sitkeästi taisteleva PS Kemi on osoittanut oman vahvuutensa ja vaarallisuutensa kahdessa edellisessä keskinäisessä liigakohtaamisessa. Helppoa peliä ei nytkään tule. Kuopiolaiset onnistuivat kaatamaan TPS:n viikko takaperin 3-2 ja kotivoittoa tarvitaan sunnuntainakin, jotta KuPS-joukkue pysyisi edelleen sarjakärjen tuntumassa ja mitalisauma säilyisi loppusyksyyn saakka.

- Kemi on vaikea vastus kenelle vaan. He pelasivat hyvän pelin FC Lahtea vastaan. Kemi puolustaa hyvin, on vastahyökkäyksissä hyvä ja erikoistilanteissa vaarallinen. Kemi on nostanut omaa tasoaan ja nyt tulee ihan erilainen peli kuin viimeksi TPS:aa vastaan, KuPS valmentaja Jani Honkavaara varoittelee.

Kuopiolaiset ovat valmistautuneet hyvin sunnuntain kotipeliä varten. Joukkue saa alle ehjän kokonaisen harjoitusviikon ja pistejahtiin lähdetään päättäväisin mielin. Oma hyvä peruspelaaminen pitää saada toimimaan paremmin, se on nytkin voiton avain. Joukkue on valmis kovaan taisteluun kolmen sarjapisteen puolesta mustelmia kaihtamatta.

Keskikenttäpelaaja Ruben Gabriel, puolustaja Jiri Nissinen ja hyökkääjä Saku Savolainen ovat sivussa sunnuntain pelistä.

Kun Kuopion Palloseura ja PS Kemi iskevät sunnuntaina yhteen kolmannen kerran tällä kaudella, kuumin kysymys on se, pystyykö PS Kemi jälleen päihittämään KuPS:n? Punanutut ovat kaataneet KuPS:n tälle kaudelle jo kaksi kertaa 3-2 -lukemin.

Toukokuussa Kuopiossa PS Kemin voiton takuumies oli kaksi osumaa puskenut Juho Mäkelä, kaksi viikkoa sitten Sauvosaaressa puolestaan Marek Kaljumäe nousi pääosaan kahdella komealla maalillaan. Kuopion keskuskentällä PS Kemin kolmas maalintekijä oli ensimmäisen liigamaalinsa tehnyt Iiro Vanha. Lisäksi Kemissä nähtiin harvinaislaatuinen kuopiolaisten oma maali.

PS Kemi on yhä vahvistunut sitten edellisen KuPS -ottelun. Mitä todennäköisemmin kuninkaiden peliasussa nähdään ensimmäistä kertaa argentiinalainen keskikenttämies Sebastian Rusculleda. Lisäksi paluun joukkueeseen tekee kärkimies Justus Lehto, joten valmentaja David Hannahilla on entistä enemmän vaihtoehtoja kenttäryhmitystä miettiessään.

Uusista kemiläispelaajista makedonialainen Demir Imeri on osoittautunut pelimieheksi, kuten kärkimies Husein Demirikin, jonka maalitilin aukeaminen Veikkausliigassa on vain ajan kysymys. Kemiläistoiveissa on, että miehen kuparinen helähtää rikki Savon sydänmailla sunnuntaina.


KuPS-PS Kemi Savon Sanomat Areenalla sunnuntaina 12.8. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.