Yleisöä 2987

4-5-1
vko.32 // 11.8.2018

SJK vei Pohjanmaan derbyn (VPS-SJK 0-2)

SJK voitti lauantaina Vaasassa pelatun Pohjanmaan derbyn VPS:aa vastaan 2-0 (1-0). Denys Oliynyk teki ottelun molemmat maalit.

Vaasan Palloseura hävisi tänään Pohjanmaan derbyn Seinäjoen Jalkapallokerholle maalein 0-2. Molemmat SJK:n osumat iski Denis Oliynyk.

VPS aloitti ottelun pirteästi ja painosti oikeastaan koko avausjakson. Se sai useasti palloja SJK:n boksin sisään, mutta vieraiden puolustus ja maalivahti Jesse Öst onnistuivat nämä tilanteet selvittämään. VPS pääsi pelaamaan niin SJK:n linjojen väliin kuin selustaankin sekä maata pitkin, että keskityksillä. Muutaman mainion tontinkin Vepsu avausjaksolla loi.

Ensimmäinen niistä pelattiin Douglas Caélle, joka pääsi boksin sisällä kääntymään ja laukomaan, mutta Öst venyi loistotorjuntaan maalilla. Caélla oli toinenkin mainio paikka aivan jakson lopussa, mutta taas Öst onnistui pinnistämään "Dogin" puskun yläkulman tienoilta.

VPS:n pallonhallinnan ja paineistuksen keskellä SJK onnistui kuitenkin tekemään yhden osuman. Pelin 42. minuutilla Shandon Winchester latasi ilmasta vaarallisen laukauksen, jonka Samu Volotinen hienosti torjui. Jatkopallossa oli kuitenkin Denis Oliynyk, joka laukoi seinäjokelaiset 0-1 -johtoon.

Toisella jaksolla pelin dynamiikka muuttui. VPS piti aluksi palloa ja SJK parkkeerasi matalaan blokkiin. Murtautuminen oli kuitenkin vaikeaa. Toki Caé pääsi kokeilemaan saksipotkua kertaalleen lähietäisyydeltä, mutta suoritus suuntautui hieman ohi SJK-maalin.

Pelin lopussa Ibrahima Gueye kokeili kaukaa, mutta Öst liimasi pelivälineen hyppysiinsä. Muuten Vepsun paikat toisella jaksolla olivat vähissä, vaikka lopussa kulmapotkusumaa joukkue saikin painettuaan SJK:ta matalalle.

Mitä pidemmälle jakso eteni, sitä enemmän peli alkoi aaltoilla päädystä päätyyn, mistä SJK selvästi tänään piti. Emile Tendengillä, Johannes Laaksosella ja Oliynykillä oli omat yrityksensä, jotka kaikki kuitenkin päättyivät tuloksettomina.

Kymmenen minuuttia ennen loppua tuli ottelun viimeinen niitti. SJK sai nopean vastaiskun, jonka päätti Oliynyk taidokkaalla viimeistelyllä. Taululle 0-2, eikä VPS tästä enää noussut. Näin pisteet ja Pohjanmaan herruus matkasivat kirvelevästi Seinäjoelle.

TPS-VPS Veritas Stadionilla perjantaina 17.8. kello 18.30 ja SJK-Ilves OmaSP Stadionilla maanantaina 20.8. kello 18.30. Otteluita voi seurata suorina lähetyksinä Ruudusta.