AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
VPS
4-4-2

02

(0-1)

Yleisöä 2987

SJK
4-5-1
vko.32 // 10.8.2018

Ennakko: VPS-SJK

Ennakko: VPS-SJK

VPS ja SJK kohtaavat lauantaina kolmannen kerran tällä Veikkausliigakaudella.

VPS ja SJK iskevät lauantaina yhteen kolmannen kerran kuluvalla Veikkausliigakaudella. Kaksi edellistä paikallisottelua on päättynyt tasapeliin.

SJK ja VPS iskevät yhteen kauden viimeisessä Pohjanmaan derbyssä lauantaina Vaasan Elisa Stadionilla. Kahdessa ensimmäisessa pisteet tasattiin, joten Pohjanmaan herruus kaudella 2018 ratkeaa viimeisessä taistossa.

Viime derby pelattiin Seinäjoella vain viikko sitten ja tuolloin pisteet jaettiin maalittomalla tuloksella. Ensimmäisellä jaksolla SJK pelasi hyvin ja loi useammankin maalipaikan. Toisella jaksolla VPS pääsi paremmin peliin mukaan, mutta kokonaisuudessaan SJK piti vaasalaiset poissa maalipaikoilta. Uusista pelaajista Peter Opiyo ja Denys Oliinyk tekivät kotidebyyttinsä. Shahdon Winchesterin pelilupa ei ollut vielä ehtinyt tuohon otteluun, mutta nyt hänkin on mukana kohtaamassa "Vepsua".

- Edellisen ottelun osalta on paljon juttuja. Se päättyi 0-0, mutta ensimmäinen puolisko siitä oli aika lähellä sitä tapaa miten haluan joukkueeni pelaavan. Olimme aktiivisia, aggressiivisia, loimme tilanteita ja pidimme VPS:n poissa tilanteista. He saivat kenties pari tilannetta koko pelissä. Nyt meillä on takanamme hyvä viikko, jonka aikana olemme myös analysoineet ottelua, katsoneet mitkä jutut toimivat ja mitkä eivät. Pystymme pelaamaan paremmin ja olemme tehneet sen eteen tällä viikolla töitä, SJK:n päävalmentaja Alexei Eremenko kertoo.

- Nyt myös uudet pelaajat ovat päässeet paremmin sisään joukkueeseen. Winchester on pelikelpoinen, mikä on hyvä homma, sillä Mboma on pelikiellossa. Winchester pystyy pelaamaan suoraan hänen tilallaan. Koko uusi kolmikko on oppinut tuntemaan toisensa ja muut pelaajat tämän viikon aikana ja he ovat nyt paremmassa kunnossa kuin tullessaan, Eremenko jatkaa.

- Kaikkiaan tämä on ollut erittäin tuottava viikko ja siitä ei ole epäilystäkään, ettemmekö lähtisi hakemaan Vaasasta täyttä pistepottia. Uskon toki, että siitä tulee jälleen tarkka ottelu, vähän samaan tapaan kuin kaksi aiempaakin kohtaamista. Mutta pidemmällä aikavälillä, me pelaamme nyt paremmin ja teemme vähemmän virheitä kuin aiemmin, Eremenko arvioi.

Edellisessä ottelussa SJK hallitsi ensimmäistä puoliaikaa ja toisella VPS teki joitain muutoksia, päästen paremmin peliin mukaan. VPS ei kuitenkaan saanut edelleenkään tilanteita ja SJK oli toisellakin jaksolla lähempänä maalia.

- Mielestäni heidän mahdolliset muutoksensa eivät vaikuttaneet niin suuresti, vaan enemmänkin meidän väsyminen toisella puoliskolla. Aloimme tekemään pieniä virheitä pallon kanssa ja he pääsivät paremmin mukaan. Me emme pitäneet ehkä asioita niin yksinkertaisena toisella jaksolla, luovuimme pallosta liian helposti ja jouduimme juoksemaan enemmän, minkä takia sitten väsyimme. Olen muutenkin enemmän kiinnostunut siitä mitä meidän joukkue tekee, enkä niinkään siitä mitä muut valmentajat tai joukkueet tekevät. Meidän pitäisi pystyä pitämään keskittyminen ottelussa ja omassa tekemisessämme 95 minuuttia, ei vain 45 minuuttia tai 70 minuuttia. Toisella puoliskolla meillä oli joitain hyviä ratkaisuja, mutta samalla ei niin hyviä. Haluan, että teemme töitä näiden hyvien hetkien kanssa ja kehitämme niitä, Eremenko sanoo.

Peliin tulee myös paljon kannattajia molemmilta puolilta, kuten on ollut kaikissa Pohjanmaan derbyissä. Seinäjoella nähtiin viime ottelussa yli 4000 katsojaa ja kenties ainakin saman verran on luvassa Vaasassa.

Varmasti sivussa SJL:lta ovat kutakuinkin samat pelaajat kuin edellisestäkin paikallisottelusta. Mehmet Hetemaj'lla on pieni lihasvamma, Dani Hatakka tekee pikkuhiljaa paluuta mukaan ja saattaa olla mukana maajoukkuetauon jälkeen. Jesse Sarajarvi on myös sivussa vielä lauantain ottelusta. Obed Malolo treenaa jo kevyesti, mutta hän pääsee pelikentälle aikaisintaan myöhemmin syksyllä. Joonas Sundmanin pelikuntoa katsotaan lähempänä ottelua, sillä hän on ollut kipeänä.

VPS koittaa niin ikään parantaa otteitaan viime paikallispelistä. Päävalmentaja Petri Vuorisen kuvaan otteiden ehjemmäksi saaminen ei kuitenkaan ole rakentunut yhden pelin ympärille.

- Olemme keskittyneet oman peruspelaamisemme asioihin, mutta emme pelkästään ajattele yhden pelin kautta sitä. Olemme käyneet läpi yleisesti kaikkea, mitä voimme kehittää ja vastaavasti niitä asioita, jotka ovat toimineet. Olemme analysoineet miksi joku asia toimii ja koittaneet jatkaa siitä.

- Esimerkiksi viime pelin toisella puoliajalla pelin avaaminen ja rakentelu oli hyvää ja pääsimme vähän syvemmälle. Vastaavasti emme luoneet juurikaan paikkoja, joten sitä olemme pyrkineet kehittämään. Siihen olisi ollut viime pelissäkin mahdollisuuksia. Pyrimme senkin osalta palaamaan asioihin, joissa olemme tällä kaudella aiemmin olleet hyviä, Vuorinen analysoi.

VPS on keskittynyt tiukasti omaan tekemiseensä, eikä Vuorinen lähtenyt arvioimaan miten paljon tai radikaalisti SJK lähtee pelaamistaan muokkaamaan viikon takaisesta kohtaamisesta.

- En osaa siihen sanoa mitään. Meillä on seuroina erilaiset tilanteet. He ovat hankkineet pelaajia aivan viime aikoinakin ja se voi joko auttaa heitä tai ei. Se voi myös vaikuttaa siihen miltä peli näyttää, Vuorinen totesi jatkaen:

- Myös pelin aikana pitää pystyä reagoimaan. Viime pelissä ei tapahtunut sellaista, mikä olisi antanut ottelulle sellaisen sykäyksen, mutta aiemmissa derbyissä monesti maalitkin ovat muuttaneet pelin luonnetta. Pelaaminen yleisesti on ollut tosi tiivistä ja silloin peli ei avaudu niin paljoa kuin mekin toivoisimme, mutta näihin asioihin olemme nyt pyrkineet löytämään ratkaisut.

Terveystilanne VPS:n osalta ei ole juurikaan viime pelistä muuttunut, joskaan Jesper Engströmiä ei kentällä lauantaina nähdä. Muita varmoja poissaolijoita ovat Aatu Kujanpää ja Elhadji Ciss sekä loppukauden missaava Berkant Güner.

- "Jeppe" (Engström) on todennäköisesti tästä pelistä pois, minkä varmaan moni arvasikin viime pelin jälkeen. Muilla tämä peli tulee liian aikaisin, mutta joku saattaa pystyä pelaamaan jo elokuun peleissä. Se on hyvä, että saamme sairastuvalta taas lisää pelaajia kokoonpanoon.


VPS-SJK Elisa Stadionilla lauantaina 11.8. kello 17. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lähde: SJK:n verkkosivut, VPS:n verkkosivut