AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
FC Honka
4-4-2

30

(2-0)

Yleisöä 1962

TPS
4-4-2
vko.32 // 10.8.2018

Ennakko: FC Honka-TPS

Ennakko: FC Honka-TPS

FC Honka isännöi TPS:ää toistamiseen tällä kaudella lauantaina.

FC Honka saa Veikkausliigan tämän kauden toisen nousijajoukkueen TPS:n vieraakseen lauantaina toistamiseen tällä kaudella.

Joukkueet ovat kohdanneet kahdesti aiemmin tällä kaudella. Turussa päädyttiin maalittomaan tasapeliin, ja kotonaan Tapiolassa Honka oli vahvempi hiljattain numeroin 2-0.

Honka lähtee illan kamppailuun Veikkausliigan neljänneltä sijalta, pisteen kolmospaikkaa pitävän VPS:n takaa. Keltamustat eivät ole olleet aivan parhaassa iskussa viime aikoina, sillä viimeisestä viidestä ottelustaan Honka on voittanut vain yhden. Viime sunnuntaina espoolaiset olivat pitkään voitossa kiinni, mutta Ilves tuli loppuhetkillä tasoihin ja pisteet tasattiin luvuin 3-3. Joukkueen paras maalintekijä on yksitoista osumaa iskenyt senegalilaishyökkääjä Macoumba Kandji.

Hongan tapaan täksi kaudeksi Veikkausliigaan noussut TPS taistelee tiukasti sarjapaikastaan. Turkulaiset lähtevät Honka-kamppailuun Veikkausliigan toiseksi viimeiseltä sijalta. Myös TPS:lle viime ajat ovat olleet vaikeita, sillä viimeisestä viidestä ottelustaan mustavalkoiset ovat hävinneet neljä ja voittaneet vain yhden. TPS on ainoa joukkue, joka ei ole tehnyt yhtään maalia Hongan verkkoon. Turkulaisten tehokkain maalintekijä on ollut Mika Ääritalo viidellä osumallaan.

– Hyvä pelaava joukkue, ehkä alisuorittanut tällä kaudella heidän tasoonsa nähden. Odotan, että palaamme voittojen tielle kotona ja saamme pidettyä oman päätymme puhtaana, Hongan luottopuolustaja, heinäkuun kuukauden joukkueeseenkin valittu Robert Ivanov analysoi tulevaa kamppailua.

Yksi mielenkiintoinen siirto tapahtui hiljattain, kun Hongassa alkukauden pelannut toppari Zeljko Savic siirtyi turkulaisten riveihin.

– Kivaa, että Zeljko löysi Suomesta seuran ja pääsemme heti pelaamaan vastakkain sekä kyselemään kuulumisia.

Illan ottelu on sikälikin mielenkiintoinen, että kyseiset joukkueet taistelivat suorasta liiganoususta viime kauden pääteeksi. Sarjan viimeisellä kierroksella päädyttiin 1–1 tasapeliin, jonka myötä TPS nappasi suoran nousun keltamustien nenän edestä. Honka nousi kuitenkin Veikkausliigaan nousukarsintojen kautta ja on tullut pääsarjaan jäädäkseen.

Viimeisessä kahdessa ottelussa Honka on päästänyt peräti viisi maalia ja Ivanov tietääkin, missä osa-alueella täytyy parantaa.

– Pitää saada joukkuepuolustus tiiviimmäksi ja sitä kautta lähteä rakentamaan uutta tappiotonta kotiputkea. Olemme onnistuneet luomaan vaarallisia paikkoja, mutta tasapainoa pitää saada paremmaksi juuri puolustuksen kautta, Ivanov summaa.

Hongalta sivussa TPS-ottelusta ovat varmuudella vain Masar Ömer sekä Antti Mäkijärvi.

Viime kohtaamisessa TPS hallitsi pallollisesti ensimmäistä jaksoa. Se ei kuitenkaan turkulaisleirissä lämmittänyt, kun Honka korjasi voiton 2-0.

- Täytyy sanoa, että tässä on monta peliä menty niin, että ihmiset ovat tulleet sanomaan että on hyvännäköistä peliä. Mutta jos tulos on tappiollinen, ei se silloin enää lohduta. Pitää siitä meidän hyvännäköisestä pelistä päästä siihen, että se on myös tehokasta, turkulaisten päävalmentaja Mika Laurikainen sanoo.

- Täytyy jotain tarkennuksia tehdä siihen pelitapaankin. Se ei riitä, että ollaan paljon pallossa tai pystytään rakentelemaan hyökkäyksiä kahdelle kolmasosalle kenttää, kun viimeinen kolmannes on tiukkaa. Kyllä siihenkin lääkkeitä löytyy vielä. Ei se ihan itsestään selvää ole, että ihan samalla tavalla jatketaan.

Viimeksi TPS:llä oli vaikeuksia saada Hongan senegalilaishyökkääjää Macoumba Kandjia kuriin. Kandji vastasi Hongan toisesta maalista.

- Emme saaneet kaveria millään tavalla kiinni, mutta eipä häntä ole saanut juuri mikään mukaan joukkue. Siinä mielessä ei ole mikään ihme että niin kävi. Uskon, et löydämme esimerkiksi lauantain peliin vielä jotain muutakin, Laurikainen sanoi.

TPS vahvistui tällä viikolla kahdella uudella pelaajalla, kun Honkaakin edustanut Savic sekä RoPS:sta kaudelta 2016 muistettu Albert Prosa liittyvät mustavalkopaitoihin.

- Toivomme, että uudet pelaajamme ovat myös pelielposia, niin pääsemme täydellä ryminällä siihen peliin. Uskon itse parempaan lopputulokseen vankasti, Laurikainen tokaisi.

Keskikenttäpelaaja Ben McKendry on TPS:ltä ainoana pelikiellossa. Myös loukkaantunut Juri Kinnunen on sivussa.


FC Honka-TPS Tapiolan urheilupuistossa lauantaina 11.8. kello 17. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lähde: FC Hongan verkkosivut, TPS:n verkkosivut