AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
FC Lahti
3-4-3

11

(1-1)

Yleisöä 1932

PS Kemi
4-4-2
vko.31 // 4.8.2018

Ennakko: FC Lahti-PS Kemi

Ennakko: FC Lahti-PS Kemi

Viidentenä liigassa majaileva FC Lahti saa sunnuntaina Kisapuistoon vieraakseen sarjajumbo PS Kemin.

Päävalmentaja Toni Korkeakunnas kertoo, että FC Lahti lähtee pelaamaan sunnuntaina omaa peliään. Hänen mukaansa joukkue on harjoitellut viikolla hyvin ja VPS-ottelun hyviä asioita on kehitetty lisää. Korkeakunnas korostaa pallollisen pelaamisen nopeutta.

- PS Kemissä on ollut pientä vaihtuvuutta, joten emme ole keskittyneet vastustajan yksilöihin. Heidän pelitapansa on kuitenkin uuden valmentajan alla ollut selkeä. He haluavat hajoittaa ja sellaisia joukkueita vastaan olemme olleet vaikeuksissa tällä kaudella. Kemi on yksi niistä joukkueista, joita emme ole tällä kaudella onnistuneet voittamaan Olemme kuitenkin tehneet läksymme ja lähdemme oman pelin kautta. Meidän pallollisen pelin pitää olla nopeata.

- VPS-ottelussa oli paljon hyvää ja olemme ottaneet pelistä hyvät asiat. Erikoistilanteiden puolustaminen puolestaan oli heikkoa. Emme saa sortua kävelyyn, vaikka helteessä mieli tekisikin. Toisaalta olemme kyllä kerenneet tottua lämpöön. Meillä on hyvä tilanne, vaikka muutama pelaaja puuttuukin riveistä, Korkeakunnas kertoo luottavaisena.

Joukkueet kohtasivat toisensa kesäkuun alussa Kemin Sauvosaaressa. Sekava ottelu päättyi pistejakoon kiikarilukemin. Historian saatossa joukkueet ovat kohdanneet toisensa yhdeksän kertaa. Lahti on vienyt nimiinsä viisi ottelua ja kahdesti pisteet on tasattu. Mustapaidat ovat edellä myös tehdyissä maaleissa, sillä Vesijärven rannalla maalia on juhlittu 13 kertaa Kemin kahdeksaa vastaan. Nykypelaajista vain Stênio on onnistunut maalinteossa FC Lahden paidassa kemiläisten verkkoon.

FC Lahden kokoonpanoon tulee muutoksia edellisestä ottelusta, sillä keskikenttämies Artjom Dmitrijevin pelikielto on kärsitty. Vaasassa täyttyivät puolestaan Henri Anierin ja Pavel Osipovin korttitilit ja kaksikko on sivussa. Nuori topparilupaus Timi Voutilainen on ottanut jo ensimmäiset pallokosketukset loukkaantumisen jäljiltä, mutta mies on vielä tovin sivussa. Lisäksi keskikenttämies Teemu Jäntti on sairaslistalla.

Toppari Josimar Liman pelilupa on saapunut ja mies on pelikelpoinen. FC Lahti A:n mukana lauantaina olivat Nuutti Laaksonen, Tomi Kult, Paavo Voutilainen, Tim Martinen ja Santeri Pakkanen. Farmijoukkue Pallokerho Keski-Uusimaan riveissä puolestaan olivat Irfan Sadik ja Eemeli Virta.


FC Lahti-PS Kemi Lahden Kisapuistossa sunnuntaina 5.8. kello 17. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lähde: FC Lahden verkkosivut