AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
HJK
4-4-2

22

(1-0)

Yleisöä 3012

RoPS
4-5-1
vko.31 // 3.8.2018

Ennakko: HJK-RoPS

Ennakko: HJK-RoPS

Rovaniemen Palloseura kohtaa Veikkausliigan kärkiottelussa Helsingin Jalkapalloklubin lauantaina.

Kun pian kaksi kolmannesta kaudesta on pelattuna, johtaa HJK sarjaa, mutta lähimpänä vaanii pohjoisen ylpeys RoPS.

Veikkausliigassa HJK:lla on kolmen ottelun voittoputki. Edellisessä ottelussaan joukkue kaatoi viikko sitten FC Hongan, vaikka helsinkiläiset pelasivat käytännössä koko toisen puoliajan vajaalla Roni Peiposen saatua kahden keltaisen kortin myötä ulosajon.

Klubi on edennyt tällä kaudella pisteiden suhteen hieman viime kautta paremmin. Viime kaudella 21 ottelun jälkeen oli kasassa 46 pistettä, kun taas niitä tällä hetkellä on saman ottelumäärän jälkeen 48.

Kansainväliset ottelut ja niiden tuoma ottelutahti on näkynyt HJK:n kokoonpanossa, sillä päävalmentaja Mika Lehkosuo on antanut Veikkausliigassa rohkeasti vastuuta nuorille pelaajille. Esimerkiksi Hongan kaataneen avauskokoonpanon keski-ikä oli vain hieman yli 22 vuotta. Kalle Katz, Kevin Kouassivi-Benissan sekä Otto Ollikainen tekivätkin debyyttinsä pääsarjassa heinäkuun aikana.

Laajan pelaajamateriaalin kierrätys ottelujen välillä onkin kuulunut olennaisesti HJK:n kauteen. 25 pelaajaa on pelannut kuluvalla sesongilla vähintään 90 minuuttia Veikkausliigassa. Eniten peliminuutteja on kertynyt Sebastian Dahlströmille, joka on urakoinut 21 ottelussa yhteensä 1688 minuuttia.

HJK:n euro-ottelut jatkuvat ensi viikolla Eurooppa liigan kolmannella karsintakierroksella, kun vastaan asettuu Olimpija Ljubljana. Slovenian mestari kaatoi edellisellä karsintakierroksella pohjoisirlantilaisen Crusadersin.

- Viime lauantaina FC Honkaa vastaan heillä oli todella kovaa rotaatiota, mutta en usko, että nyt nähdään ihan niin täydellistä muutosta, RoPS:n valmentaja Toni Koskela pohtii seuransa verkkosivuilla.

- Mutta kuten Honka-ottelu osoitti, riittää Klubilla laatua sekä vaihtopenkillä että reservijoukkueessakin, Koskela toteaa.

RoPS pääsee lauantaille kenties Klubia hiukan paremmin valmistautuneena. Edellisestä ottelusta FC Interiä vastaan on reilu viikko. Muutoin Koskela uskoo, että pelistä tulee täysin toisen näköinen, kuin mitä esimerkiksi juuri tappiollinen FC Inter -koitos oli.

- Heinäkuussa pelasimme sellaisia joukkueita vastaan, jotka puolustivat syvältä ja keskittyivät vastahyökkäyksiin, RoPS-luotsi kertaa.

Kokoonpanon osalta RoPS:lta ovat edelleen poissa pitkäaikaispotilaat Lassi Lappalainen, Juho Hyvärinen sekä Aleksandr Kokko. Lappalainen tosin palaa harjoittelemaan joukkueen mukana jo ensi viikolla, ja Hyväristäkin odotetaan joukkueharjoituksiin noin parin viikon kuluttua. Eetu Muinosen tilannetta tarkkaillaan, mutta hänellä ei ole selkeää vammaa.

Saamapuolella RoPS:n tuorein hankinta Vahid Hambo matkusti joukkueen mukana Helsinkiin ja on huomenna mukana kokoonpanossa. Kokkokin matkusti Helsinkiin, tosin toistaiseksi vielä siviileissä.


HJK-RoPS Telia 5G Areenalla lauantaina 4.8 kello 17. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lähde: HJK:n verkkosivut, RoPS:n verkkosivut