AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
SJK
4-4-2

00

(0-0)

Yleisöä 4010

VPS
4-4-2
vko.31 // 3.8.2018

Pohjanmaan derby päättyi maalittomana (SJK-VPS 0-0)

Pohjanmaan derby päättyi maalittomana (SJK-VPS 0-0)

SJK ja VPS eivät saaneet maaleja aikaan Pohjanmaan derbyssä. Näin pisteet jaettiin lukemin 0-0.

VPS piti ensimmäisellä puoliajalla palloa enemmän kuin SJK, mutta SJK loi enemmän maalipaikkoja. Ensimmäinen hyvä maalipaikka tuli jo viidennellä minuutilla. Eero-Matti Auvinen kaatoi Aristote Mboman boksin rajalla ja seurauksena oli vapaapotku. Maximo Tolosen uran ensimmäinen liigamaali oli lähellä, mutta laukaus kolahti ylärimaan.

Denys Oliinyk laukoi 12. minuutilla hyvin, mutta Samu Volotinen pystyi torjumaan tilanteen kulmapotkuksi. Oliinyk antoi itse kulmapotkun taka-alueelle Jordan Mustoelle, mutta erotuomari Atte Jussila oli hänen linjallaan, eikä Mustoe päässyt laukomaan.

Jesper Engström esitti vartin kohdalla näyttävän nousun ja pääsi etenemään hyvään vetopaikkaan asti. Laukaus tuli ylös keskelle maalia ja Jesse Öst joutui nyrkkeilemään vedon kulmapotkuksi.

Aristote Mboma oli erittäin lähellä maalintekoa vajaan puolen tunnin kohdalla. Samu Volotisen vastaantulo oli raju, mutta se pysäytti vain VPS-puolustaja Eero-Matti Auvisen. Mboma sai pallon itselleen, mutta ensimmäinen kosketus epäonnistui, ja Timi Lahti ehti kuin ehtikin tilanteeseen, ja VPS selvisi säikähdyksellä.

Denys Oliinykin ensimmäinen puoliaika OmaSp Stadionilla oli hyvä, vaikka tulosta ei maalin muodossa tullutkaan. Reilun puolen tunnin kohdalla Oliinyk laukoi hienosti, mutta Volotinen venyi jälleen pallon eteen.

Eero-Matti Auvinen oli jatkuvasti helisemässä Aristote Mboman kanssa. 38. minuutilla Totti meni oikeassa laidassa Auvisen ohi, ja Auvinen joutui rikkomaan kortin arvoisesti. Tilannetta seuranneesta vapaapotkusta SJK ei kuitenkaan pystynyt luomaan maalipaikkaa.

SJK sai vapaapotkun ensimmäisen puoliajan lopulla. Denys Oliinyk keskitti ja Jarkko Hurme puski, mutta Samu Volotinen sai jälleen kätensä väliin.

Toisella puoliajalla SJK ei pystynyt luomaan yhtä paljoa maalipaikkoja kuin ensimmäisellä puoliajalla. Aristote Mbomalla oli kaksi puolittaista läpiajoa, mutta veto jäi piippuun. Totti pääsi kertaalleen myös puskemaan, kun Denys Oliinyk keskittyi hyvän syöttöketjun päätteeksi, mutta Totti ei päässyt kunnolla pallon päälle, ja pallo lensi yli maalin.

Molempien joukkueiden laitapuolustajat joutuivat jättämään kentän loukkaantumisten takia. VPS:n Jesper Engström loukkaantui 53. minuutilla, ja SJK:n Richard Dorman tunnin pelin jälkeen.

Loppua kohden pelin painopiste kääntyi SJK:n puolustusalueelle, mutta kunnollisten maalipaikkojen luominen oli vaasalaisille kuitenkin vaikeaa. 88. minuutilla Aubrey Davidin rynnistys toi VPS:lle vapaapotkun hyvästä paikasta. Erinomaisista kaukolaukauksistaan ja erikoistilanteistaan tunnettu Sebastian Strandvall paukutti pallon kuitenkin metritolkulla yli maalin.

Vaihdosta kentälle tullut Steven Morrissey näytti kovaa nopeuttaan ja karkasi läpiajoon ottelun lisäajalla. Ratkaisevalla hetkellä pallo kuitenkin karkasi jamaikalaiskärjeltä päätyrajasta yli.

VPS:n maalivahti Samu Volotinen palkittiin ottelun parhaana, ja hän tekikin useita torjuntoja etenkin ensimmäisellä puoliajalla. Kahdella ja yhdellä tähdellä palkittiin SJK:n tuoreet hankinnat Peter Opiyo ja Denys Oliinyk. Etenkin Oliinyk toi SJK:n pelaamisen uudenlaisen elementin ja uhan hyökkäyspäähän. Hänen yhteispelinsä toimi myös hyvin vasemman pakin Jordan Mustoen kanssa. Aivan vielä ukrainalainen ei kuitenkaan ole 90 minuutin kunnossa.


VPS-SJK Elisa Stadionilla lauantaina 11.8. kello 17. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lähde: SJK:n verkkosivut