AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
SJK
4-4-2

00

(0-0)

Yleisöä 4010

VPS
4-4-2
vko.31 // 2.8.2018

Ennakko: SJK-VPS

Ennakko: SJK-VPS

SJK ja VPS iskevät yhteen perjantaina. Perjantain ottelu on joukkueiden 14. kohtaaminen Veikkausliigassa.

SJK on ollut Pohjanmaan derbyissä niskan päällä, ja voittanut otteluista yhdeksän. Vain kerran on pelattu tasan ja se tapahtui tällä kaudella, kauden ensimmäisessä derbyssä Vaasassa. Silloin SJK ja VPS tasasivat pisteet 1-1-tasapelillä.

Derby-ottelut keräävät suuren yleisön mielenkiinnon, sarjatilanteista huolimatta ja vaikka historia ei näiden kahden joukkueen kohdalla olekaan vielä pitkä, on Seinäjoen ja Vaasan välinen kisailu lähes asiassa kuin asiassa, tuonut oman jännitteensä otteluihin. SJK ja VPS ovat molemmat omien kaupunkiensa ykkösseuroja ja derbyt keräävät myös alueen median huomion. SJK ja VPS järjestivät yhteisen lehdistötilaisuuden ennen tuplaotteluita.

- Uskon että ottelusta tulee hyvin samanlainen kuin aiemmin Vaasassa. Olemme hieman erilaisessa tilanteessa, sillä meillä on nyt kolme vierastappiota putkeen ja meidän täytyy parantaa.

- Kenties kaikki kolme tappioita eivät olleet sellaisia, että olisimme ansainneet niistä tappion, mutta tulos on aina tulos ja sitä tulee kunnioittaa. Meidän täytyy ottaa niistä opiksi ja miettiä mitkä jutut toimi sekä keskittyä niihin. Meidän täytyy ottaa kolme pistettä tästä ottelusta, sanoi SJK:n päävalmentaja Alexei Eremenko.

Petri Vuorisen luotsaama VPS on Veikkausliigassa kolmantena kolkuttelemassa mitali- ja europaikkoja. VPS on nyt saanut pelinsä kulkemaan ja viisi sen edellistä ottelua on mennyt tappioitta.

- Odotan tasaista peliä. Uskon, että sarjasijoituksilla tai edellisillä peleillä ei ole niin suurta merkitystä ylipäätään Veikkausliigassa tällä hetkellä. Se näkyy muissakin otteluissa. Ne ovat tasaisia ja jokainen on aina oma yksi ottelunsa. Sitten pitää vain katsoa, että oma peli on tasapainossa kaikkiin suuntiin, puolustus- ja hyökkäyssuuntaan, kun tullaan tänne perjantaina, sanoi Vuorinen.

SJK:lla Billy Ions sekä Jesse Sarajärvi olivat loukkaantumisen vuoksi sivussa edellisistä vierasotteluista, mutta ainakin Ions on jo mukana harjoituksissa ja pelikunnossa perjantaina. Sarajärven kohdalla ei voida vielä sanoa varmuudella kumpaankaan suuntaan. Dani Hatakka on ollut pitkään sivussa ja hän on pikkuhiljaa tekemässä paluuta. Mutta nämä VPS-kohtaamiset tulevat hänelle kuitenkin liian varhain. Mehmet Hetemaj joutui jättämään viime IFK Mariehamn ottelun yllättäen väliin ja todennäköisesti hän on sivussa myös perjantaina. Jarkko Hurme vapautuu pelikiellosta.

VPS:llä ei ole pelikieltoja ja Lahti-ottelun pelikiellon vuoksi missannut kapteeni Sebastian Strandvall palaa kentälle tässä ottelussa. Pitkäaikaisloukkaantuneina on Berkant Güner, Elhadji Ciss ja Seinäjoelta talvella Vaasaan siirtynyt Aatu Kujanpää. Akseli Kalermo siirtyi lainasopimuksella AC Ouluun. Kuntoutumassa oleva Aatu Laatikainen tekee mahdollisesti paluun kokoonpanoon lähiaikoina.


SJK-VPS OmaSp Stadionilla perjantaina 3.8. kello 20. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lähde: SJK:n verkkosivut