AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
TPS
4-3-3

13

(0-2)

Yleisöä 2765

Ilves
4-4-2
vko.30 // 29.7.2018

Ennakko: TPS-Ilves

Ennakko: TPS-Ilves

TPS saa maanantaina Ilveksen vieraakseen Kupittaalle.

TPS saa maanantaina Ilveksen vieraakseen Turun Veritas Stadionille.

Viimeksi TPS ja Ilves kohtasivat toukokuun lopussa Tammelassa. Tuolloin Marius Noubissi aloitti maalinteon tunnin pelin jälkeen ja Issa Thiaw kaunisteli 2-0-lukemat ottelun lisäajalla.

TPS:n sarjasijoitus on 20 ottelun jälkeen kymmenes. Eroa karsijan paikkaan on yksi piste. Maalinteko on ollut mustavalkoisten akilleen kantapää. Hyvistä aihioista huolimatta joukkue on onnistunut viimeistelyssä ainoastaan 16 kertaa, joka on vähiten koko sarjassa. Viime kierroksella TPS joutui poistumaan Espoosta 0-2-tappio niskassaan FC Hongan vieraana.

Yhden ottelun turkulaisia vähemmän pelannut Ilves on sarjassa seitsemäntenä. Viikko sitten sarjajumbo PS Kemi kaatui Tammelassa vakuuttavasti 2-0. Uusi hyökkääjähankinta Tiemoko Fofana ja verkkoja tasaisella tahdilla heiluttanut Noubissi onnistuivat maalinteossa punapaitoja vastaan vastaan. Mika Hilander pelasi kauden kahdeksannen nollapelinsä.

Ilveksen kokoonpanosta puuttuu useampikin pelimies erinäisistä syistä. Niklas Jokelainen on viikon verran Italian pääsarjaseura SPAL:n testileirillä. Tatu Miettusen nilkka vääntyi Kemi-ottelussa, joten hän huilaa muutamia viikkoja. Felipe Aspegren lepuuttaa nivustaan ja Eero Tamminen on kipeänä. Myös Jani Tanska ja pitkäaikaisoukkaantunut Baba Mensah ovat sivussa. Issa Thiawin lievä olkapäävamma on parantumassa, mutta täysi pelikunto TPS:saa vastaan on vielä epävarmaa.

Eurooppa-liigan otteluista palautumisen jälkeen Ilveksellä on jälleen ollut aikaa kovatempoiseen harjoitteluun. Päävalmentaja Jarkko Wissillä kuitenkin riittää pohdittavaa kokoonpanovalinnoissa.

– Harjoittelimme kolme päivää terävästi ennen peliä valmistavaa huilia. Se on pelaajillekin mukavaa, kun saadaan treenata täysillä. Toivottavasti vauhti siirtyy myös pelikentälle, Wiss kertoo.

– Meillä on poissaoloja melko suuri nippu, mutta kehiin on kyllä heittää nuoria hyviä kirittäjiä. Tilanteemme TPS:n kanssa ovat siinä mielessä samankaltaiset, että heiltä puuttuu molemmat aloittavat topparit (Miro Tenho & Rasmus Holma) pelikieltojen takia. Meiltäkin puuttuu kolme topparia, joten lähtökohta otteluun on mielenkiintoinen.

Viime pelissä liigadebyyttinsä tekivät 18-vuotiaat hyökkääjä Fofana ja toppari Mikael Almén. Ennusmerkit kertovat korkeasta potentiaalista.

– Meidän nuorilla on hyvää pallollista osaamista. Kunhan maalivahdin ja puolustajien väliset etäisyydet saadaan kuntoon, niin alakertamme pysyy vahvana.

– Hyökkäyksessä Fofanan esitys oli rohkaiseva. Paljon on toki parannettavaa, mutta työnteon laatu ja pystyjuoksujen määrä oli ilahduttavaa silmälle. Sille on hyvä rakentaa jatkoa, Wiss päättää.

TPS:ltä puuttuu maanantaina peräti kolme runkopelaajaa varoitustilin täyttymisen vuoksi. Keskikenttäpelaaja Ben McKendry sekä topparit Miro Tenho ja Rasmus Holma joutuvat seuraamaan ottelun katsomon puolelta. Sen sijaan FC Honka -ottelusta puuttunut Juri Kinnunen on pelikunnossa.


TPS – Ilves maanantaina 30.7. kello 18.30 Veritas Stadionilla. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lähde: Ilveksen verkkosivut, TPS:n verkkosivut