AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
IFK Mariehamn
4-4-2

10

(0-0)

Yleisöä 1380

SJK
4-4-2
vko.30 // 28.7.2018

Ennakko: IFK Mariehamn-SJK

Ennakko: IFK Mariehamn-SJK

IFK Mariehamn isännöi sunnuntai-iltana SJK:ta ottelussa, josta voidaan ainakin melkein käyttää nimitystä kuuden pisteen kamppailu.

Sunnuntain ottelu on varsin tärkeä, sillä sekä SJK että IFK Mariehamn ovat joutuneet mukaan putoamistaisteluun Veikkausliigassa. SJK oli Suomen mestari vielä 2015 ja IFK Mariehamn kaudella 2016. Jos SJK voittaa ottelun, tekisi se kuitenkin selvän pesäeron tippumistaistoon. Tappiolla jännitystä riittää tuleviin peleihin. SJK on sarjassa yhdeksäntenä 19 pisteellä. IFK Mariehamn on toiseksi viimeisenä, eli sijalla 11. Piste-ero SJK:hon on neljä pistettä, mutta heillä on peli vähemmän pelattuna. Siten voitto sunnuntaina olisi todellakin molemmille joukkueille arvokas.

- Itseasiassa jokainen ottelu on tärkeä ja erityisesti meille. Olemme hävinneet putkeen kaksi ottelua ja mielestäni emme ansainneet tappiota molemmissa peleissä. Mutta tulosta pitää kunnioittaa ja emme edelleenkään saa niistä peleistä yhtään pistettä mukaamme. Meidän täytyy näyttää nyt luonnettamme ja palata takaisin voittavalle tielle, jolla olimme ennen näitä otteluita, sanoo SJK:n päävalmentaja Alexei Eremenko.

Molemmat joukkueet ovat vahvistaneet rivejään heinäkuun aikana. IFK hankki kesän siirtoikkunassa maalilleen ukrainalaisen Ihor Levchenkon ja puolustukseen lainalle KuPS:sta Hamed Coulibalyn. Molemmat ovat varmasti vahvistuksia joukkueelle ja pelikelpoisia SJK:ta vastaan. Levchenko pelasi jo edellisen ottelun FC Lahtea vastaan. IFK hankki vahvistusta myös keskikentälle, nappaamalla PS Kemin keskikentältä hyvin tällä kaudella esiintyneen Keaton Isakssonin.

SJK puolestaan vahvisti rivejään kolmella uudella pelaajalla ja yksi pelaaja jätti joukkueen viime viikon aikana. Kahden kauden verran SJK:ssa pelannut puolustaja Marc Vales jätti seuran ja siirtyi kahden vuoden sopimuksella Norjan pääsarjaan.

Uusina vahvistuksina esiteltiin torstaina sopimukset tehneet hyökkäyspään pelajaat Denys Oliynyk ja Shahdon Winchester sekä keskikentän keskustan Peter Opiyo, joka pystyy pelaamaan sekä hyökkäävässä että puolustavassa roolissa. Vielä ei ole tiedossa saadaanko koko kolmikon peliluvat kuntoon sunnuntaita varten, mutta ainakin yritys on sellainen ja kaikki kolme ovat ainakin pelikunnossa.

- Viikko on ollut ainakin nyt tuottavampi kuin aiemmin, sillä meillä on ollut aikaa kehittää peliä taktisesti parempaan suuntaan. Meille on myös tullut muutamia uusia pelaajia, vaikka toistaiseksi varmuudella ainoastaan yksi heistä on saanut peliluvan sunnuntain otteluun. Teemme kaikkemme, että saisimme myös kahden muun pelaajan siirtopaperit FIFA:n kautta Suomeen ennen sunnuntaita. Mutta olemme toisaalta valmistautuneet peliin siten, että yksikään heistä ei olisi mukana tai sitten he ovat mukana sunnuntaina.

- Jos peliluvat tulee, niin voimme käyttää kumpaa tahansa valmistautumismallia. Emme ole heistä sillä tavoin riippuvaisia, Eremenko kertoo.


IFK Mariehamn – SJK sunnuntaina 29.7. kello 19.00 Wiklöf Holding Arenalla. Otteluita voi seurata suorina lähetyksinä Ruudusta.