Yleisöä 1889

3-5-2
vko.31 // 30.7.2018

Pistejako Vaasassa maanantaina (VPS-FC Lahti 2-2)

VPS ja FC Lahti jakoivat pisteet maanantaina Elisa Stadionilla maalein 2-2 (2-1).

FC Lahti aloitti ottelun todella vahvasti. Jo neljän minuutin kohdalla Stenio pääsi nopean tilanteenvaihdon jälkeen viimeistelemään maalin edestä vieraiden 0-1 -johdon.

Maalin jälkeen Santeri Hostikalla oli avopaikka, mutta hän laukoi pallon sivuverkkoon. Vielä ennen vartin täyttymistä Stenio pääsi kokeilemaan illan toistaan, mutta VPS-vahti Samu Volotinen esitti mainion torjunnan.

Tovi eteenpäin ja VPS sai kulmapotkun, jonka jälkitilanteesta pallo lipui Lahden maalin takakulmaan. Katsomoon näytti vahvasti siltä, että pallo meni verkkoon Timi Lahden kyljen kautta, mutta osuma merkittiin omaksi maaliksi.

Tasoituksen jälkeen Hassan Sesay ja Aleksi Paananen pääsivät kumpikin kokeilemaan laukaustaan, mutta tuloksetta. Sesayn volley painui metrin verran yli maalin ja Paanasen kudin Volotinen vangitsi varmasti syliinsä.

Jälleen hetki eteenpäin ja VPS pelasi näyttävän kulmasommitelman. Juha Hakola tiputti lyhyen kulman Jesper Engströmille, joka keskitti pallon taka-alueelle. Douglas Caé nikkasi pallon alaviistoon Aubrey Davidille, joka pommitti Vepsun 2-1 -johtoon. Enempää osumia tai varsinaisia vaarallisia tilanteitakaan ei avausjaksolla nähty.

Toisen puoliajan alkupuolella Hostikka petasi itselleen hyvän vetopaikan boksin tuntumasta, mutta Volotinen venyi maalilla huipputorjuntaan. Lahti hallitsi toista jaksoa jonkin verran ja VPS joutui moneen otteseen puolustamaan. Pallollisessa pelissä oli vaikeuksia, mutta puolustus pysyi kuitenkin tiiviinä.

Vepsullakin toki oli paikkanssa muun muassa Hakolan parin vapaapotkun muodossa, mutta Oskari Forsman Lahden maalilla onnistui torjumaan molemmat yritykset.

Aukon Vepsun puolustuksesta löysi lopulta reipas 10 minuuttia ennen täyttä aikaa Henri Anier, joka pommitti pallon kovaa etualakulmaan noin 18 metristä. Ottelun lopussa ei enää kummaltakaan huipputontteja nähty, vaan pisteet jaettiin maalein 2-2.

SJK-VPS OmaSP Stadionilla perjantaina 3.8. kello 20 ja FC Lahti-PS Kemi Lahden Kisapuistossa sunnuntaina 5.8. kello 17. Otteluita voi seurata suorina lähetyksinä Ruudusta.