AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
RoPS
4-5-1

01

(0-0)

Yleisöä 3315

FC Inter
4-5-1
vko.30 // 25.7.2018

Ennakko: RoPS-FC Inter

Ennakko: RoPS-FC Inter

RoPS saa turkulaisen FC Interin vieraakseen torstain ainoassa Veikkausliigan ottelussa.

RoPS ja FC Inter kohtaavat Rovaniemellä torstain ainoassa Veikkausliigan ottelussa.

Ottelu on toinen joukkueiden välinen yhteenotto kuluvalla kaudella. Toukokuun lopussa Veritas Stadionilla pelatussa ottelussa pisteet jaettiin todella värikkäiden vaiheiden jälkeen 3-3-tuloksella.

Yleisölle viihdyttävä ottelu ei kirvoittanut RoPS-valmentaja Toni Koskelalta ylisanoja.

- Annoimme otteen täysin kaverille, Koskela harmittelee edelleen RoPS:n sivuilla.

- Tietenkin oli kova suoritus nousta aivan lopussa vajaalla pelaten takaisin tasoihin, mutta kokonaisuutena Turun-ottelu oli meille pettymys.

FC Inter on hilannut itseään askel askeleelta kauemmas karsijan viivalta.

- Inter puolustaa nyt selkeämmin ja heidän hyökkäysvaiheensa on tasapainoisempaa. Heitä vastaan ei enää tule vastaavanlaisia vastahyökkäyksiä kuin vielä alkukaudesta, Koskela näkee.

Myös RoPS pääsee huomiseen otteluun varsin maukkaista lähtökohdista. Alla on viime lauantailta erinomainen voitto Seinäjoen Jalkapallokerhosta.

- SJK-ottelussa otimme taas askeleita oikeaan suuntaan. Aloimme luomaan tiloja paremmin ja pääsimme hyökkäämään syvemmälle, Koskela kertailee.

- Olettaisin, että huomenna myös FC Interillä tulee olemaan samankaltainen ottelusuunnitelma kuin SJK:lla. He puolustavat maltilla ja etsivät paikkoja vastahyökkäyksiin.

Torstaina RoPS:lta ovat sivussa ainoastaan varmat pitkäaikaispotilaat Lassi Lappalainen, Juho Hyvärinen sekä Aleksandr Kokko. Sen sijaan uusi keskikenttäpelaaja Giorgi Gorozia nähtäneen ainakin kokoonpanossa.

RoPS on ollut tämän kauden yllättäjä. Interin päävalmentaja John Allenin mukaan Interillä on Rovaniemellä edessään tiukka ottelu.

- Todella kova peli on varmasti tulossa. RoPS on yllättänyt kaikki tällä kaudella. Varsinkin heidän puolustuksensa on toiminut hyvin ja antanut heidän menestykselleen hyvän perustan, Allen kehuu.

Interin peli on myös ottanut askeleita eteenpäin viime otteluissa. Joukkue on voittanut kaksi edellistä otteluaan ja saanut muutenkin alkukaudesta ongelmia tuottaneen puoluspelin toimimaan paremmin.

- Olemme saaneet hyviä tuloksia viime otteluista ja yritämme saada saman jatkumaan myös torstaina Rovaniemellä. Tavoite on jatkaa voittokulkua, mutta myös tasapeli sarjakakkosen vieraana olisi hyvä suoritus, Allen sanoo.

Torstain ottelun erikoisuus on varmasti se, että Interin valmennusjohdosta löytyy paljon rovaniemeläisväriä John Allenin, Kari Virtasen ja Jani Meriläisen muodossa. Interin päävalmentaja Allen myöntääkin, että edessä on erityinen ottelu hänelle.

- Hienoa mennä päävalmentajana Rovaniemelle, missä olen sekä pelannut että valmentanut. Siellä on paljon tuttuja ja ystäviä, mikä tekee ottelusta erityisen.

Interin kokoonpanosta puuttuvat pelikieltoaan sovittava Abdoulie Mansally sekä maalivahti Henrik Moisander, joka on tosin jo jalkavamman jälkeen aloittanut harjoittelun joukkueen mukana. Myöskään edellisen viikon Suomen U19-maajoukkueen mukana EM-kisoissa ollutta Albion Ademia tai kokenutta Mika Ojalaa ei Rovaniemellä nähdä.


RoPS-FC Inter Rovaniemen keskuskentällä torstaina 26.7. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lähde: RoPS:n verkkosivut, FC Interin verkkosivut