AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
FC Lahti
4-3-3

20

(0-0)

Yleisöä 1519

IFK Mariehamn
4-4-2
vko.29 // 21.7.2018

Ennakko: FC Lahti-IFK Mariehamn

Ennakko: FC Lahti-IFK Mariehamn

Europeleistä Islannista kotiutunut FC Lahti isännöi sunnuntaina Kisapuistossa IFK Mariehamnia.

FC Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas kertoo, että joukkueella on takana vaikea jakso. Hän kuitenkin uskoo, että joukkue kykenee kääntämään kurssin. Luotsi toteaa myös, että europettymykset on nyt huuhdottu ja joukkue haluaa varmistaa syksyllä paikan uudestaan Eurooppaan.

- Meillä on alla neljä peliä, joista emme ole saaneet toivottua tulosta. Meillä on paljon parannettavaa. Pettymykset ovat nyt huuhdottu ja uskomme, että huomenna pystymme kääntämään pelin meille. Henkinen ja fyysinen palautuminen on ollut työn alla, sillä tulimme Suomeen vasta perjantaina illalla. IFK on pelannut matalalla blokilla ja nopeilla vastaiskuilla, joten meidän saada huomenna vauhtia palloon ja jalkoihin. Meidän on pelattava nopeammalla rytmillä. Haluamme syksyllä varmistaa europaikan, Korkeakunnas alustaa seuransa verkkosivuilla.

FC Lahti lähtee otteluun ilman alle 19-vuotiaiden EM-kisoissa pelaavaa Teemu Jänttiä. Lisäksi Oskari Kekkonen lainattiin loppukaudeksi Kotkaan. Loukkaantuneina ovat sivussa Timi Voutilainen, Tim Martinen ja Nuutti Laaksonen.

Joukkueiden edellinen kohtaaminen tällä kaudella Maaianhaminassa päättyi FC Lahden 2-1-voittoon, joten sarjataulukon peräpäästä ylöspäin pyrkivällä IFK Mariehamnilla on myös kalavelkoja maksettavana.

IFK Mariehamnilla on alla pieni ottelutauko ja päävalmentaja Peter Lundbergin mukaan virtaa riittää nyt ainakin tarpeeksi.

- On kiva päästä taas vauhtiin pienen tauon jälkeen. Toivon että pystymme hyvään suoritukseen ja pystymme sen myötä ottamaan asioita mukaan jatkoon, "Lundis" sanoo.

FC Lahti on ainakin tuloksellisesti ollut pienessä suvantovaiheessa ja tätä IFK pyrkii jatkamaan sunnuntaina.

- Heillä on ollut suhteellisen hyvä kausi, mutta nyt viime aikoina vähän vaikeampaa. Lahti pelasi torstaina islantilaisia vastaan Eurooppa-liigan karsinnassa, joten heillä on ollut aika tiivis tahti ennen kohtaamistamme.

IFK:n riveissä nähtäneen ensi kertaa myös viikolla sopimuksen Grönvittin kanssa solminut maalivahti Ihor Levchanko.


FC Lahti-IFK Mariehamn Lahden Kisapuistossa sunnuntaina 22.7. klo 17.00. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta. Ottelu on myös osa Nelosen Futiskierrosta.

Lähde: FC Lahden verkkosivut, Ålands Radion verkkosivut