AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
KuPS
4-3-3

12

(1-2)

Yleisöä 1923

VPS
4-5-1
vko.29 // 21.7.2018

Ennakko: KuPS-VPS

Ennakko: KuPS-VPS

Eurokentillä viikolla urakoinut KuPS saa sunnuntaina vieraakseen nousuvireisen VPS:n.

KuPS-joukkue pelasi hienon ja tasaväkisen europelin torstai-iltana Kööpenhaminassa. Joukkue palasi Tanskasta perjantain aikana ja uusi vaativa voimainkoitos tulee eteen nopealla aikataululla. Palautumisaika jää nyt kovin lyhyeksi.

- Positiivinen fiilis FCK-pelistä jäi. Se oli meiltä hyvä ja miehekäs esitys, matka takaisin oli tosin raskas. Jokainen peli on aina oma tarinansa ja tämä VPS-ottelu varsinkin, kun edellinen peli on nyt niin lähellä. Tuoreita jalkojakin me saadaan sunnuntaina kentälle, KuPS-valmentaja Jani Honkavaara pohtii VPS-ottelun ennakkoasetelmia.

VPS on valmistautunut KuPS-otteluun huolellisesti, sillä se on viime viikolla vietetyn lomaviikon jälkeen harjoitellut tätä kamppailua varten maanantaista lähtien.

- Pieni irtiotto jalkapallosta viime viikolla teki hyvää. Olemme jatkaneet nyt hyvin ja meillä on hyvä harjoitusviikko alla. Olen tosi tyytyväinen ja positiivisin mielin tässä voi lähteä pelaamaan KuPSia vastaan, päävalmentaja Petri Vuorinen kommentoi.

Alkukaudella kovassa iskussa ollut KuPS on Veikkausliigassa kärsinyt hieman vaikeammasta vaiheesta viime aikoina, sillä viidestä viimeisestä liigapelistä se on voittanut vain edellisessä pelissä Interin. Neljästä aiemmasta joukkue keräsi vain kaksi pistettä.Tästä huolimatta taulukon viidentenä ja pisteen Vepsua perässä majaileva KuPS on todella vaarallinen joukkue. Eurooppa-liigan karsinnoissa se laittoi tasapäisesti kampoihin Tanskan suurseura FC Kööpenhaminalle, vaikka tippuikin avauskierroksella yhteismaalein 2-1.

- Tiedämme, että vastassa on vaarallinen joukkue, jossa on paljon hyviä, hyökkääviä pelaajia. He ovat myös jatkaneet joukkueeseen panostamista kovasti, Vuorinen sanaili.

KuPS on todella kokenut mielenkiintoisia muutoksia, kun Urho Nissilä siirtyi ulkomaille ja Stiwar Garcian sopimus purettiin. Vastaavasti joukkueeseen hankittiin brassihyökkääjä Lucas Rangel, sekä lainasopimuksella Ruotsista Kuopioon saatu toppari Juho Pirttijoki. Molemmat tekevät mahdollisesti Veikkausliiga-debyyttinsä huomisessa ottelussa.

- Ei joukkue ainakaan heikentynyt varmasti ole näiden hankintojen myötä. KuPS on suorittanut tasaisesti omaa pelitapaansa ja heillä on todella tasainen ja juoksuvoimainen joukkue, Vuorinen pohti.

Vaasalaiset ovat nousseet liigataulukossa kuopiolaisten ohitse neljännelle sijalle. Kuopiolaisten tavoitteena on saavuttaa kotiottelusta kolme pistettä, jotta sarjakärjen vauhdissa pysyttäisiin edelleen mukana. Voiton saavuttamiseksi puolustuspelin pitää olla hyvää ja huolellista, hyökkäyspelin pitää olla terävää ja tehokasta ja paikoista on pystyttävä iskemään ratkaisevia maaleja.

- VPS on vahvassa vireessä. VPS pelaa tuttua pallonhallintajalkapalloa, prässää ylhäältä ja puolustaa alhaalta. Meidän pitää onnistua sunnuntaina hyvin.

- VPS on vahva vastustaja, tuloksellisesti me on pärjätty heitä vastaan hyvin. Voittaa pitäisi tietenkin aina. Hyvä tulos me tietysti halutaan pelistä saada, Honkavaara vahvistaa.

Terveystilanne VPS-leirissä ottelun alla on suhteellisen hyvä.

- Kaikki ovat terveenä, eikä ole ollut flunssia tai mitään. Loukkaantumisten suhteen sivussa ovat Berkant Güner, Aatu Kujanpää, Elhadji Ciss, sekä Aatu Laatikainen.

Lähimpänä pelikuntoa kvartetista on Laatikainen.

- Katsotaan, missä vaiheessa Aatu (Laatikainen) pääsee takaisin palloharjoituksiin. Kuntoutuminen on mennyt hyvin ja suunnilleen pari viikkoa varmaankin vielä menee Aatun kohdalla.

Sunnuntain ottelussa pelikelpoinen on myös siirtoikkunassa Raitaan takaisin hankittu oma kasvatti Samu Alanko.


KuPS - VPS Savon Sanomat Areenalla sunnuntaina 22.7. klo 17.00. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta. Ottelu on myös osa Nelosen Futiskierrosta.

Lähde: KuPS:n verkkosivut, VPS:n verkkosivut