AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
FC Honka
4-4-2

20

(1-0)

Yleisöä 1929

TPS
4-3-3
vko.29 // 20.7.2018

Ennakko: FC Honka-TPS

Ennakko: FC Honka-TPS

FC Honka kohtaa TPS:n kotinurmellaan lauantaina. Hongalla on ottelussa paljon revanssihenkeä, sillä turkulaiset veivät viime syksynä suoran Veikkausliigan paikan espoolaisten nenän edestä.

Nyt edessä on kuitenkin uusi ottelu ja uudet kujeet.

– Haastava ottelu tiedossa. TPS on hyvä vastahyökkäysjoukkue ja heillä on paljon nopeita pelaajia etenkin laidassa. Yritämme pallonhallinnan kautta estää heidän aikeet. Joka tapauksessa turkulaiset ovat paranteet joka osa-alueella ja saaneet ensimmäisen vaiheen pelinavaamisessa hyväksi eikä sitä ole helppo prässätä ylhäältä. Nämä ovat ne isot asiat, joihin pitää keskittyä, Hongan päävalmentaja Vesa Vasara analysoi tulevaa vastustajaa seuransa verkkosivuilla.

Hongalta sivussa TPS-ottelusta on varmuudella vain loppukauden sivussa oleva Masar Ömer. Youness Rahimin sekä Joel Perovuon terveystilannetta tarkkaillaan sen sijaan päivittäin.

FC Honka on tällä hetkellä maalieronsa turvin Veikkausliigassa kolmantena ja joukkue on hävinnyt toistaiseksi vain kolme ottelua sarjassa.

- Minulle Honka on ollut jonkinasteinen yllätys, mutta toisaalta taas ehkä ei. Kyllä se on ollut tiedossa, että joukkue on vahvistunut ja siellä on todella kovia ja taitavia pelaajia. En osannut kuitenkaan ehkä arvata, että joukkue olisi tässä vaiheessa sarjaa näin korkealla sarjataulukossa, TPS:n keskikenttäpelaaja Jonni Peräaho sanoo seuransa verkkosivuilla.

Kauden ensimmäinen kohtaaminen päättyi Turussa maalittomaan tasapeliin. FC Honka oli Veritas Stadionilla kuskin paikalla ja TPS joutui vetäytymään ajoittain turhankin alas. Espoolaiset pääsivät toteuttamaan omaa pallonhallintapeliään, mutta molemmat maalit säilyivät kuitenkin koskemattomina.

- Jos suoraan sanotaan, se oli meiltä heikohko peli. Päästettiin Honka pelaamaan sitä pallollista peliään ja valuttiin liian alas. Oma peli ei lähtenyt rullaamaan oikein missään vaiheessa ja siltä pohjalta lopputulos oli ihan ok, Peräaho arvioi.

Peräahon mukaan Honkaa ei saa päästää tällä kertaa hääräämään mielensä mukaan. Espoolaisten ei pidä antaa rakennella peliään, vaan miehiin pitää iskeä kiinni tarpeeksi ylhäältä.

- Kyllä me hyvin tiedämme, missä Honka on hyvä ja se etu pitää ottaa heiltä pois. Honkaa ei saa vaan päästä pyörittämään omaa peliään. Riistoja pitää yrittää ylempää ja iskeä sitten lujaa vastaan. Meidän hyökkäyspäästä löytyy kyllä nopeutta, Peräaho muistuttaa.

TPS on valmistautunut FC Honka -otteluun normaalin viikkorytminsä mukaan, nyt kun pelitahti on hieman rauhoittunut. Paahtava helle on tuonut kuitenkin omat haasteensa päivittäisiin rutiineihin. Lämpöä on luvassa myös lauantaiseen Tapiolaan.

- Ei tässä muuten mitään ihmeellistä ole, ihan normaalisti juostaan ja treenataan, mutta itsestä pitää osata huolehtia nyt entistä paremmin ja tankkauksen sekä ravintopuolen tasapaino on poikkeuksellisen tärkeää. Tässä tavallaan jokaisen pelaajan oma vastuu kasvaa, Peräaho korostaa.


FC Honka-TPS Tapiolan urheilupuistossa lauantaina 21.7. kello 17. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lähde: FC Hongan verkkosivut, TPS:n verkkosivut