AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
FC Inter
3-5-2

00

(0-0)

Yleisöä 2016

HJK
4-3-3
vko.17 // 24.4.2018

Ennakko: FC Inter-HJK

Ennakko: FC Inter-HJK

FC Inter jatkaa Veikkausliigan kotiotteluitaan keskiviikkona Veritas Stadionilla. Vastaan asettuu suomalaista jalkapalloa viime vuodet dominoinut HJK. Ottelu alkaa kello 18.30.

HJK aloitti Veikkausliigan kolmella voitolla, ennen kuin se hävisi edellisen ottelunsa kotikentällään KuPS:lle 2-1. Veritas Stadionille saapuu siis varmasti ärsytetty Suomi-futiksen jättiläinen.

Myös Inter-lähtee otteluun tappio niskassaan. Lauantaina tappioon päättynyt Turun derby ei saa aiheuttaa joukkueen päävalmentaja Fabrizio Piccaretan mukaan pakkovoiton tunnetta joukkueelle.

- Vaikka lauantain tappio TPS:lle sattuu vielä, en näe keskiviikon ottelua pakkovoittona. Se olisi pahinta, mitä voisimme joukkueena tehdä, sanoo Piccareta.

Inter-luotsi korostaa, että joukkueen pitää uskoa omaan pelaamiseen. Hyviä esityksiä seuraa varmasti myös positiiviset tulokset.

- Olemme rakentamassa uutta. Haluan pelaajani keskittyvän ennen kaikkea tekemiseen joukkueena. Jos teemme sen, niin tulokset tulevat siinä mukana itsessään, tähdentää italialaisvalmentaja.

Ottelun ennakkosuosikin viitan Inter-luotsi heittä suosiolla HJK:n harteille.

- HJK on tähän otteluun lähdettäessä ennakkosuosikki ja me olemme altavastaajia. Meidän on pelattava sen mukaan. Nöyrästi, mutta päättäväisesti, päättää Piccareta.

Inter pääsee otteluun oikeastaan parhaalla mahdollisella miehistöllä. Loukkaantuneiden listalla on enää vain Niko Markkula.

HJK:n kolmen ottelun voittoputki tuli päätökseen, kun KuPS vei pisteet Kuopioon lukemin 1-2. Klubi siirtyi kamppailussa nopeasti johtoon Filip Valenčičin osumalla, mutta kuopiolaiset tulivat ennen taukoa tasoihin Saku Savolaisen onnistuttua maalinteossa. Voittomaaliksi jääneen maalin viimeisteli ottelun päätöskympillä Ilmari Niskanen.

Tappio oli Klubin kauden ensimmäinen. Suomen Cupin ottelut mukaan luettuna helsinkiläiset kuusi edellistä otteluaan. Sunnuntaina kauden neljännen ottelunsa voittanut RoPS siirtyi näin ollen sarjataulukon piikkipaikalle puhtaalla pelillä.

Veikkausliigan ottelutahti on todella tiivis, sillä keskiviikon kamppailu on Klubille jo kolmas viikon sisään. HJK onkin kierrättänyt pelaajistoaan paljon. KuPSia vastaan kauden debyyttinsä tekivät tervehtynyt Rafinha sekä torjuntavastuun saanut Maksim Rudakov. HJK:n paidassa vastuuta on saanut yhteensä 21 pelaajaa, mikä on sarjan isoin lukema. Pelaajista peräti 20 on pelannut vähintään 90 minuuttia. Kovasta kamppailusta peliajan suhteen kuvaa se, että kukaan Klubin pelaajista ei ole urakoinut täysiä minuutteja.

Laajan materiaalin myötä varsinkin hyökkäyskaluston suhteen on paljon vaihtoehtoja, vaikkakin João Klauss on ainoa kaikki neljä ottelua avauskokoonpanossa ollut pelaaja, Kookas hyökkääjä onkin viimeistellyt kaksi maalia, millä irtoaa toinen sija joukkueen sisäisessä maalipörssissä heti FIlip Valenčičin jälkeen. 137 minuuttia pelanneen Valenčičin tehokkuus on ollut huimaa luokkaa, sillä hän on laukonut vain neljä kertaa, mutta viimeistellyt kolme maalia. Edellä mainitun kaksikon lisäksi klubilaisista maalinteossa on onnistunut kertaalleen osunut Riku Riski.

HJK ja Inter kohtasivat viime kaudella kolme kertaa. Kamppailut olivat tasaisia, sillä kaksi ensimmäistä kohtaamista päättyi pistejakoihin maalein 1-1. Kauden päätöskohtaamisen lokakuussa HJK vei kuitenkin nimiinsä lukemin 3-1. Turkulaiset olivat vahvoja erityisesti otteluiden lopuissa, sillä kolmesta osumasta kaksi syntyi lisäajalla ja yksi 74. minuutilla.

Turku on tosin ollut viime aikoina Klubille haastava paikka vierailla. Edellisestä kuudesta vieraskamppailusta Interiä vastaan Veikkausliigassa HJK on voittanut vain yhden. Turkulaiset ovat päässeet juhlimaan voittoa kahdesti, kun taas pistejakoon ollaan päädytty kolme kertaa.

– KuPS onnistui meitä vastaan paremmin puolustuspelissään ja hyödynsi paikkansa tehokkaasti. Meidän on saatava takaisin oma sitoutuminen ja intohimo nimenomaan puolustuspelaamiseen, sillä Inter on vahva joukkue hyökkäyssuuntaan, toteaa päävalmentaja Mika Lehkosuo.

HJK:n kokoonpanosta puuttuvat Juha Pirinen ja Anthony Annan viime ottelun loukkaantumisten vuoksi. Pirinen on aloittanut alaraajavammansa kuntoututtamisen ja paluu kokoonpanoon tarkentuu kuntoutumisen edistyessä. Annan sai kovan iskun päähänsä ja on sivussa tämän ottelun.

FC Inter - HJK Veritas Stadionilla keskiviikkona 25.4. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.