FC Honka
4-4-2
vko.28 // 14.7.2018

PS Kemi ja FC Honka pistejakoon (PS Kemi-FC Honka 1-1)

PS Kemi ja FC Honka tasasivat pisteet lukemin 1-1 Kemin Sauvosaaressa. Juho Mäkelä vei isännät johtoon, mutta Lucas Kaufmann tasoitti puntit.

Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä. Ensimmäisen laukauksen maalia kohti PS Kemi sai 6. minuutilla Laquerren toimesta. Pari minuuttia myöhemmin PS Kemi sai sivuvaparin ja sen myötä pallon vastustajan boksiin, mutta Honka-puolustus selvitti tilanteen. Honka sai ensimmäisen tilanteensa vasta 20. minuutilla kun alati vaarallinen Macoumba Kandji pääsi osittain läpi, mutta laukoi ahdistettuna yli maalin.

27. minuutilla Laquerre otti pallon haltuunsa ja laukoi tulisesti, mutta veto suuntautui hiukan ohi Honka-maalin yläkulman. 29. minuutilla Kandji oli avopaikassa, mutta Mikko Vilmunen PS Kemin maalissa torjui senegalilaisen puskun näyttävällä heittäytymisellä. 33. minuutilla viime aikoina myrskyn silmässä ollutta kotijoukkuetta rajusti kannustanut Sauvosaaren yleisö räjähti ylenpalttiseen riemuun, kun konkari Juho Mäkelä iski kauden viidennen maalinsa Ville Moilasen loistosyötöstä. Onnistumisen ilo näkyi ja kuului niin kentällä kuin katsomossakin.

PS Kemi sai nauttia johtoasemasta kahdeksan minuuttia. Hongan Lucas Kaufman pääsi 41. minuutilla laukomaan vapaasti etuylänurkkaan ohi Vilmusen ja loppulukemat olivat valmiit. Kaufmanin maali oli komea, mutta sitä edeltänyt tilanne jäi kaihertamaan kotijoukkuetta. Kemiläispelaajaa rikottiin hyökkäyspäässä, mutta tuomari Dennis Antamo jätti tilanteen viheltämättä ja osin tämän vuoksi Kaufman pääsi askeltamaan tekopaikkaan.

Toisella jaksolla tekopaikat jäivät vähiin. Kotijoukkueesta lähinnä onnistumista olivat Marek Kaljumäki, joka puski kulmapotkutilanteessa pallon niukasti ohi ja Laquerre, jonka laukaus hipasi honkalaispäätä ja livahti ohi maalin. Hongan paras paikka oli 82. minuutilla Kaufmanilla, joka oli lähellä toistaa avauspuolikkaan temppunsa. Tällä kertaa ylänurkkalaukaus meni hitusen yli.

Honka hallitsi toisella jaksolla palloa selkeästi, mutta ei päässyt juurikaan tiiviisti puolustaneen PS Kemin muodon sisään, jolloin hallinta jäi näennäiseksi. PS Kemi puolestaan iski terävästi vastaan paikan saatuaan ja onnistui luomaan vaarallisia hyökkäysaihioita, joiden onnistuminen oli pienestä kiinni. PS Kemi piti kurissa Macoumba Kandjin ja muut Honka-tähdet turhautumiseen saakka.

Ilves-PS Kemi Tammelan stadionilla sunnuntaina 22.7. kello 17 ja FC Honka-TPS Tapiolan urheilupuistossa lauantaina 21.7. kello 17. Otteluita voi seurata suorina lähetyksinä Ruudusta.

Lähde: PS Kemin verkkosivut