AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
PS Kemi
4-4-2

11

(1-1)

Yleisöä 1209

FC Honka
4-4-2
vko.28 // 13.7.2018

Ennakko: PS Kemi-FC Honka

Ennakko: PS Kemi-FC Honka

PS Kemi isännöi FC Honkaa lauantaina Sauvosaaressa.

PS Kemi isännöi FC Honkaa lauantaina.

PS Kemi saa vieraakseen espoolaisen FC Hongan, jonka kausi on sujunut sarjanousijaksi yläkanttiin ja se on sarjassa viidentenä tasapistein neljäntenä 29 pisteessä olevan KuPS:n kanssa. Maalinteossa joukkue on ollut liigan kolmanneksi tehokkain 28 maalillaan HJK:n ja KuPS:n jälkeen.

Joukkueiden tilastolliset lähtökohdat ovat hyvin erilaiset. PS Kemillä on takanaan viiden ottelun tappioputki, mutta yhtä ottelua lukuun ottamatta tappiot ovat tulleet yhden maalin erolla. Hongalla puolestaan katkesi pitkä tappioton kotiputki VPS:aa vastaan 0-1 lukemin viime kierroksella. Tappio oli Hongan ensimmäinen kotikentällään tällä kaudella. Honka on pelannut hyvin myöskin vieraissa. Yhdeksästä vieraspelistä saldona on kolme voittoa, neljä tasapeliä ja tappiota on tullut vain kaksi, SJK:lle ja HJK:lle.

Joukkueet kohtasivat ensimmäisen kerran toukokuun puolivälissä Espoossa, jolloin Honka käänsi ottelun itselleen 2-1, vaikka PS Kemi johti ottelua 77. minuutille saakka. PS Kemin maali syntyi Kevin Mombilon keskityksestä Hongan puolustuksen kautta. Osuma merkittin Jatuli Laevuon omaksi maaliksi. Ottelu muistetaan myös siitä, että PS Kemin maalia vartioi uransa ensimmäisessä liigaottelussa Akatemia -joukkueen veskari Matias Ahola. Hongan molemmista maaleista vastasi Borjas Martin Gonzalez.

Vesa Vasaran valmentama Honka on ehdottomasti liigan kuumin joukkue tällä hetkellä VPS-kotitappiosta huolimatta. Hyvin sujunut kausi on ruokkinut itseluottamusta ja se on poikinut lisää onnistumisia, vaikka toki kelpo materiaali on pohjalla. Espoolaisten ykköstykki on hirmuvireessä oleva Macoumba Kandji, joka on iskenyt jo kahdeksan maalia, vaikka liittyi joukkueeseen kesken kauden. Veikkausliigan pelaajat valitsivat Kandjin liigan kesäkuun pelaajaksi. Lisäksi Borjas Martin Gonzalez on värkännyt Hongalle kuusi maalia ja antanut kolme maalisyöttöä. Keltamustien kolmanneksi tehokkain ollut neljä maalia tehnyt ja samoin neljä maalisyöttöä tarjoillut Lucas Kaufman. Kolmikon pitelemisessä PS Kemin puolustuksella riittää töitä.

PS Kemin maalille asettuu ykkösveskarin vastuun ottava Mikko Vilmunen. Nähtäväksi jää ehditäänkö ranskalaistoppari Jean-Felix Somay Moyengo Somyn pelilupa-asiat hoitaa kuntoon, jotta uusi vahvistus voisi tehdä ensiesiintymisensä punapaitojen riveissä. Ensimmäistä kertaa seuran edustusasun pukee päälleen ainakin seuran Akatemia -joukkueesta noussut suurlupaus Luiyi Laguerre.

PS Kemin riveistä on poissa varmuudella alle 19-vuotiaiden EM-lopputurnauksessa pelaava Kristian Heinolainen.

Honka ja PS Kemi kohtaavat toista kertaa Veikkausliigakaudella 2018. Ensimmäinen kohtaaminen päättyi Tapiolan urheilupuistossa Hongan 2-1 voittoon. Ottelu ei ollut missään tapauksessa espoolaisille helppo. Avausjaksolla PS Kemi loi monia vaarallisia maalipaikkoja ja siirtyikin 1–0 johtoon. Vasta lopussa Honka heräsi taistoon: Borjas Martin iski kahdesti 77. minuutin ja 83. minuutin kohdilla ratkaisten ottelun.

Hongan Konsta "Konna" Rasimus odottaa tiukkaa vääntöä, eivätkä pisteet tule missään tapauksessa helpolla.

– Odotan tiukkaa ja kovaa taistelua sekä tietysti sitä, että tulemme kolmen pisteen kanssa takaisin kotiin.

Kemin joukkueessa tapahtuneet muutokset eivät saa Rasimusta lähtemään otteluun takki auki.

– PS Kemillähän on ollut turbulenssia, mutta sen verran, mitä olen heidän otteluitaan nähnyt, niin niillä on ihan hyvä joukkue kasassa sekä hyviä pelaajia. Veikkaan, että ei tule olemaan helppoa. Meidän täytyy ottaa opiksi viime matsista ja tehdä asioita hyvin järjestelmällisesti. Työnteon kautta palkintokin varmasti tulee, Rasimus summasi.

Hongan terveystilanne on edelleen erinomainen. Espoolaisilta sivussa on vain loppukauden poissa loukkaantumisen takia oleva Masar Ömer.


PS Kemi - FC Honka lauantaina 14.7. kello 19.00 Sauvosaaressa. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.