AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
HJK
4-3-3

21

(0-0)

Yleisöä 2311

TPS
4-3-3
vko.28 // 13.7.2018

Ennakko: HJK-TPS

Ennakko: HJK-TPS

HJK saa lauantaina vieraakseen viime aikoina pirteästi esiintyneen TPS:n. Klubilla on tähtäimessä kuudes peräkkäinen kotivoitto.

Klubi kävi hakemassa tiistaina voiton Färsaarilta, kun Víkingur kaatui Mestarien liigan ensimmäisen karsintakierroksen avausosassa lukemin 2-1. HJK karkasi jo ensimmäisellä puoliajalla kahden maalin johtoon, mutta Gunnar Vatnhamar iski kotijoukkueen ainokaisen heti tauon jälkeen. Otteluparin voittaja saa seuraavalla kierroksella vastaansa valkovenäläisen BATE Borisovin. Toinen osaottelu on edessä tiistaina Töölössä kello 19.

Vaikka edellinen Veikkausliigan vierasottelu FC Lahtea vastaan päättyi tappioon, niin HJK on säilyttänyt tukevan asemansa sarjataulukon piikkipaikalla. HJK on kerännyt 19 ottelusta 42 pistettä, kun taas toisella sijalla olevalla RoPS:lla on seitsemän pistettä vähemmän. VPS on vastaavasti kolmantena viisi pistettä rovaniemeläisistä jääneenä. HJK kuittasi viime kaudella mestaruuden, kun 33 ottelun saldona oli 76 pistettä. Tuolloin 19 pelin jälkeen oli kasassa 42 pistettä, juuri kuten tälläkin kaudella.

Europelit tiivistävät ottelutahtia entisestään, mikä tuo omat haasteensa päävalmentaja Mika Lehkosuolle ja pelaajien kierrätykselle. Esimerkiksi nyt HJK pelaa tasan viikon sisään kolme ottelua. Klubi on tosin operoinut läpi kauden poikkeuksellisen laajalla materiaalilla, peräti 21 pelaajaa on kerännyt Veikkausliigassa vähintään 381 minuuttia peliaikaa.

HJK vahvisti hiljattain rivejään erittäin vahvan Klubi-taustan omaavalla Mikko Sumusalolla, joka palasi Helsinkiin reilu neljän vuoden tauon jälkeen. Edelliset kaudet Saksassa pelanneen laitapuolustajan pelaaminen lauantaina on kuitenkin vielä avoinna pelilupa-asioiden takia. Kokoonpanosta puuttuvat edelleen Akseli Pelvas, Juha Pirinen ja Ville Jalasto. Roni Peiposen pelaaminen on epävarmaa, mutta tilanne tarkistetaan aamulla.

TPS lähtee HJK-otteluun vapauttava 3-2-kotivoitto allaan PS Kemistä viime lauantailta. TPS:n maalit iskivät Jonni Peräaho, Onni Valakari sekä Mika Ääritalo. TPS repi voittonsa myötä viiden pisteen pesäeron PS Kemiin. TPS-leirille PS Kemi -voitto oli todella vapauttava. Koko TPS:n joukkue rentoutui maanantaina taustajoukkoineen Rymättylän Herrankukkarossa meren äärellä.

TPS-luotsi Mika Laurikainen on erittäin tyytyväinen, koska viiden viikon tiukka ottelusuma helpottaa nyt hieman. Joukkue pýstyy harjoittelemaan otteluun valmistavien ja ottelusta palauttavien treenien ohessa myös ihan normaalisti. Laurikainen on luonnollisesti myös tyytyväinen PS Kemi -voittoon, mutta hän ei ollut täysin tyytyväinen joukkueensa puolustuspelaamiseen. Kaksi päästettyä maaliakin riittivät onneksi kuitenkin voittoon.

Laurikainen painottaa, että Klubia ei voi haastaa Helsingissä, ellei oman pään pelaaminen tiivisty. Hän myös tietää, että HJK:lla on sen verran leveä ja laadukas materiaali, että edes eurocup-kiireet ja pelaajien kierrätys eivät heilauta kovinkaan paljon Klubin suorittamisen perustasoa.

TPS:n pelaajista toppari Rasmus Holma harjoitteli taas muun joukkueen mukana normaalisti. Puolustaja Niklas Friberg puolestaan poistui kesken torstain harjoitusten, mutta mistään vakammasta ei ole kysymys.


HJK-TPS Telia 5G Areenalla lauantaina 14.7. klo 19.00. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lähde: HJK:n verkkosivut, TPS:n verkkosivut