Yleisöä 1255

4-4-2
vko.28 // 14.7.2018

FC Interin vahva alku avain voittoon (FC Inter-SJK 2-0)

FC Inter iski Mika Mäkitalon ja Teemu Penninkankaan johdolla kaksi maalia ensimmäiseen varttiin. Nuo onnistumiset toivat turkulaisille 2-0 -voiton SJK:sta.

Kotijoukkue sai otteluun super-alun. Peliä oli pelattu vain 57 sekuntia, kun pallo oli SJK:n maalissa. Maalista vastasi tarkalla vasemman jalan laukauksella Mika Mäkitalo. Pallo ajautui hänelle hyvän prässin ja Mikko Kuninkaan syötön ansiosta.

Interin pelille maali ei antanut lisäbuustia. Joukkueen syöttöpeli oli heikkoa ja pallonmenetyksiä tuli aivan liikaa.

Kaikesta huolimatta Inter onnistui maalinteossa jälleen 17. minuutilla. Maali oli onnekas. SJK-vahti Mihkel Aksalu nyrkkeili pallon vapaapotkusta Teemu Penninkankaan jalan kautta maaliin.

Inter puolusti johtoaan hyvin. Varsinkin puolustuslinja oli hyvässä iskussa. Ainoan tilanteen vieraat saivat 37. minuutilla, kun Aristote Mboma pääsi läpi. Jere Koponen selvitti tilanteen upealla vastaantulolla.

Interin urakkaa ei helpottanut Abdoulie Mansallyn toisen varoituksen myötä saatu punainen kortti aivan avausjakson lopussa.

Toisen jakson juoni oli ulosajon myötä selvä. Inter-puolusti tiiviisti ja kyttäsi vastaiskuja, SJK:n pitäessä palloa.

Rehellisyyden nimessä voidaan sanoa, että Interin taktiikka toimi toisella jaksolla täydellisesti. SJK ei saanut murrettua Inter-puolustusta ja Jere Koposella maalilla oli lopulta melko helppo työ pelata kauden ensimmäinen nollapelinsä.

SJK:n oikeastaan paras paikka maalintekoon tuli lisäajalla Johannes Laaksoselle, mutta hänen puskunsa meni ohi maalin.

Inter pääsi vastaavasti pari kertaa vastahyökkäykseen, joista olisi voinut paremmalla tuurilla syntyä maalejakin, mutta viimeinen silaus jäi puuttumaan.

RoPS-FC Inter Rovaniemen keskuskentällä torstaina 26.7. kello 18.30 ja RoPS-SJK Rovaniemen keskuskentällä lauantaina 21.7. kello 17. Otteluita voi seurata suorina lähetyksinä Ruudusta.

Lähde: FC Interin verkkosivut