AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
FC Inter
4-3-3

20

(2-0)

Yleisöä 1255

SJK
4-4-2
vko.28 // 13.7.2018

Ennakko: FC Inter-SJK

Ennakko: FC Inter-SJK

FC Inter pelaa Veikkausliigaa jälleen lauantaina Veritas Stadionilla. Ottelu Seinäjoen Jalkapallokerhoa vastaan alkaa kello 19.00.

Lauantainen ottelu on toinen joukkueiden välinen taisto kauden 2018 Veikkausliigassa. Toukokuussa Seinäjoella Inter haki kaikki kolme pistettä kotiin 0-1 -tulokseen päättyneessä ottelussa. Ainoan maalin OmaSP Stadionilla pelatussa ottelussa teki Timo Furuholm.

Alkukauden pahasti kontannut SJK:n on saanut vihdoin pelin kulkemaan tuloksellisesti paremmin. Kolmen edellisen ottelun saldo Aleksei Eremenko seniorin valmentamalla ryhmällä on kaksi voittoa ja yksi tasapeli.

Interin päävalmentaja John Allen on pannut merkille seinäjokelaisten hyvät otteet.

- He ovat olleet oikeastaan samassa asemassa meidän kanssamme. Valmentajavaihdoksen jälkeen otti aikansa ennen kuin tulokset alkoivat heillä parantua. Nyt he ovat saaneet puolustuspelaamisen kuntoon ja sitä kautta ovat pystyneet voittoihin kahdessa edellisessä ottelussa, sanoo Allen Interin sivuilla.

Kuten Allen mainitsi, on myös Inter saamassa pikkuhiljaa juonesta kiinni. Viikko sitten FC Lahden vieraana haettu vierasvoitto on tästä hyvä esimerkki. Varsinkin joukkueen puolustuspelaaminen on ottanut isoja askeleita eteenpäin.

- Meidän puolustuspelaamisemme on parantunut ja sen varaan on hyvä rakentaa myös hyökkäyspelaamista. Edellisessä ottelussa Lahti ei saanut koko ottelussa luotua oikeastaan yhtään paikkaa. Samaa kurinalaisuutta ja voittamisen halua pitää näkyä kentällä myös huomenna, vaatii Allen.

Interin kokoonpanosta ovat huomenna sivussa vammojen takia maalivahti Henrik Moisander ja laitapakki Tatu Varmanen. Albion Ademi on matkustanut perjantaina U19 EM-kisoihin, eikä näin ollen pelaa huomenna.

SJK siis matkustaa Turkuun kolmen ottelun tappiottomassa putkessa ja kahden ottelun voittoputkessa. Viime aikojen vastustajat ovat olleet myös sarjan kovimmasta päästä, kun SJK on niissä kohdannut sarjakakkosen, kolmosen ja nelosen. Nyt vastaan tuleva FC Inter on juuri SJK:n yläpuolella, vain pisteen päässä. Siten voitolla SJK nousisi pykälän myös sarjataulukossa.

- Kun katsoo Interin pelaajalistaa, niin osa heistä on pelannut yhdessä siellä jo useita vuosia. Osa on toisilleen hyvin tuttuja jo kymmenenkin vuoden takaa, kuten Furuholm, Ojala, Moisander ja Nyman. Nämä ovat monet pelaajia, jotka tulevat kaikille heti mieleen, kun sanoo nimen Inter. He kuuluvat sinne. Siten voikin sanoa, että Inter on erittäin kokenut joukkue. Mutta heidän lisäkseen siellä on muutama nuori pelaaja, kuten Källman, Kuningas ja Ademi, jotka ovat näyttäneet olevansa varsin lupaavia, kuvailee SJK:n päävalmentaja Alexei Eremenko lauantain vastustajaa seuransa verkkosivuilla.

- Joskus kuitenkin käy niin, ettei pelit jostain syystä mene kuten haluaa. Ja nyt he ovat päätyneet siellä valmentajan vaihtoon. Uutena valmentajana aloitti John Allen, joka on minun hyvä ystäväni. He ovat tämän myötä muuttaneet pelitapaansa jonkin verran. Me lähdemme omasta pelistämme, mutta otamme myös selvää, miten he pelaavat. Me olemme nyt pääsemässä hyvään formiin ja olemme saaneet itseluottamuksemme takaisin. Olemme löytämässä oikean tavan pelata, mikä on sopiva meille ja sopiva näille pelaajille, keitä meillä täällä on. Pelaajat tuntuvat nauttivan pelaamisesta juuri nyt. Ja mikä kaikkein tärkeintä, olemme saaneet nyt tuloksia, kertoo Eremenko.

SJK harjoitellut edellisestä ottelusta lähtien Prunttimäen nurmikentillä. Mukana harjoituksissa on ollut jo pitkään loukkaantuneena ollut Marc Vales, mutta todennäköisesti hän ei ole vielä mukana kokoonpanossa. Samoin koko alkukauden missannut Obed Malolo on päässyt jo ensimmäistä kertaa juoksemaan. Malolon kohdalla kuitenkin menee vielä pitkään ennen kuin miestä nähdään kentällä asti.

Dani Hatakka ei ole myöskään varmuudella mukana lauantaina. Edellisessä ottelussa loukkaantunut ja vaihtoon tullut Jesse Sarajärvi on sivussa alaraajavamman vuoksi. SJK saakin tällä tietoa, Sarajärveä lukuunottamatta, saman kokoonpanon kuin aiemmissakin otteluissa ja voittoa lähdetään lauantaina jälleen hakemaan. Pelikieltoja ei SJK:lla ole.


FC Inter - SJK lauantaina 14.7. kello 19.00 Veritas Stadionilla. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lähde: FC Interin verkkosivut, SJK:n verkkosivut