FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
RoPS
4-3-3

20

(1-0)

Yleisöä 1721

FC Lahti
5-4-1
vko.17 // 24.4.2018

Ennakko: RoPS-FC Lahti

Ennakko: RoPS-FC Lahti

Veikkausliigan kärkijoukkue Rovaniemen Palloseura kohtaa keskiviikkona kotikentällään FC Lahden. Ottelu alkaa kello 18.30.

Neljä pelattua ottelua, neljä voittoa ilman päästettyäkään maalia, on hurja alkukauden saldo. Huomenna RoPS joutuu kenties alkukauden kovimman mittarin eteen Toni Korkeakunnaksen FC Lahden saapuessa Napapiirille.

FC Lahti on tällä hetkellä sarjassa jo kolmantena. RoPS:n tapaan Lahti jatkaa ilman tappioita, mutta joutui tyytymään 0-0 tasapeliin vierasottelussa FC Honkaa vastaan.

Edellisessä ottelussaan "Mustat Kuhnurit" ottivat arvokkaan 2-0 voiton Tampereen Ilveksestä, mutta joutuivat osin maksamaan voitosta myös korkeaa hintaa. Lahden maalitykki Henri Anier hankki itselleen pelikiellon RoPS-otteluun.

Muutenkin Lahdessa on lievää loukkaantumissumaa erityisesti hyökkäysosastolla. RoPS:n päävalmentaja Toni Koskela ei kuitenkaan näe, että sillä olisi vaikutusta hänen joukkueensa pelaamiseen.

- FC Lahti tulee varmasti olemaan kurinalainen ja hyvin puolustava joukkue. Samoin meidän pelaamisen perusidea tulee pysymään samana, Koskela uskoo.

- Edelleen lähdetään siitä, että Rovaniemen Keskuskenttä on vastustajille erittäin vaikea paikka tulla ja saada pisteitä.

RoPS on tällä hetkellä keskellä erittäin tuikkaa otteluruuhkaa. Pelkästään kuluvalla viikolla Koskelan miehistö pelaa kolme ottelua ainoastaan kahden päivän palautuksilla.

Yksikään toinen Veikkausliigan joukkue ei joudu samanlaisen rypistykseen koko kauden aikana.

- Siihen me ei voida vaikuttaa. Me ollaan nyt kaksi päivää valmistauduttu, palauduttu ja parsittu pelaajia kasaan, RoPS-valmentaja toteaa rauhallisesti.

- Varmasti pientä rotaatiota on kokoonpanoon tiedossa, mutta ei me kuitenkaan koko pakkaa laiteta uusiksi.

Rovaniemen Palloseuralta on varmuudella sivussa edellisessä ottelussa kolhiintunut Juuso Hämäläinen.

Sen sijaan pelaaja, joka varmuudella ei ole sivussa, on FC Lahden ihmemies Mikko Hauhia. Huomenna nähdään todennäköisesti 145. perättäinen Veikkausliigan ottelu, jossa Hauhia pelaa täydet 90 minuuttia.

Isoja merkkipaaluja juhlitaan myös Rovaniemellä. RoPS kapteeni Antti Okkoselle FC Lahti -peli on jo komeasti uran 300 Veikkausliigan ottelu.

Länsitalo nousee oikealta laidalta. Hän pysyy juuri ja juuri pystyssä ja syöttää keskelle. Toivomäki antaa pallon mennä jalkojensa lävitse. Rafaelilla on kaikki tila ja aika. Vaihtomies, legenda. Pallo leijailee vastustamattomasti RoPS-maalin yläkulmaan ja Lahti nappaa voiton. Paljon on ehtinyt tapahtua tuon maalin jälkeen, mutta RoPS on pysynyt tappiottomana FC Lahtea vastaan. Nyt FC Lahdella on mahdollisuus murtaa tuo kirous, sillä mustapaitojen tie vie sarjakärki Rovaniemen Palloseuran vieraaksi.

FC Lahti nappasi edellisellä kierroksella hienon taisteluvoiton Ilveksestä. Ottelun alku oli Ilveksen hallintaa. Ainoastaan Santeri Hostikka kykeni seitsemännellä minuutilla kahdesti kiusaamaan Ilves-puolustusta. Ilves puolestaan onnistui vartin kohdilla pelaamaan Eero Tammisen nokikkain Aleksandr Vasjutinin kanssa. Vasjutin kuitenkin torjui läpiajon.

Lahti onnistui 25 minuutin kohdilla. Mikko Hauhia teki upealla yksilösuorituksellaan itselleen keskityspaikan. Kapteenin keskitys oli tarkka ja se tipahti suoraan Henri Anierille, joka ampui Lahden 1-0-johtoon. Anier nappasi ensimmäisen jakson lopussa vielä toisen keltaisen korttinsa ja Lahti joutui vajaalle.

Toisen jakson Lahti pelasi fiksusti puolustaen ja iskien nopeilla vastaiskuilla. Santeri Hostikka joutui piikissä usein rikkeitten kohteeksi ja noin 20 minuuttia ennen loppua Lahti sai vapaapotkun hyvästä paikasta. Hostikka ampui hankkimansa vapaapotkun itse suoraan Ilves-maalin yläkulmaan ja Lahden 2-0-johtoon. Aivan lopussa Vasjutin joutui venymään kertaalleen Gomo Ondukun kaukolaukauksen tielle, mutta Lahti pelasi taktisesti hienon ottelun, eikä Ilves saanut pallonhallinnasta huolimatta rikottua Lahden puolustusmuuria.

Lahti onkin kahdella edellisellä kierroksella antanut vastustajalle suosiolla pallonhallinnan ja iskenyt nopeasti vastaiskuilla. Kahdessa edellisessä ottelussa maali on pysynyt puhtaana, sillä sekä Damjan Siskovski että Aleksandr Vasjutin ovat antaneet kovat näytöt maalin suulla. Rovaniemellä Lahden kokoonpanosta puuttuvat varmuudella pelikieltoinen Henri Anier, sekä loukkaantuneet Xhevdet Gela, Stênio, Nuutti Laaksonen ja Fareed Sadat. Lisäksi pitkäaikaispotilaat Joona Tiainen ja Santeri Pakkanen ovat sivussa.

Kotijoukkue Rovaniemen Palloseura johtaa Veikkausliigaa kolmen täyden kierroksen jälkeen. RoPS on pelannut neljä ottelua, mutta on onnistunut voittamaan ne kaikki päästämättä maaliakaan. Nuoret Lucas Lingman ja Lassi Lappalainen ovat tehneet tuhojaan hyökkäyspäässä ja liigatähti Taye Taiwo on johtanut RoPS-puolustusta esimerkillään huippusuorituksiin. Päävalmentaja Toni Koskela on saanut pelitapansa kulkemaantalven vaikeuksien jälkeen. Edellisellä kierroksella kaatui PS Kemi Jänkäderbyssä hankien keskellä hiihtokisojen säestämänä puhtaasti 3-0.

Rovaniemen Palloseura on ollut Lahdelle viime vuosina hankala vastus. Edellisen kerran joukkueet kohtasivat Veikkausliigassa viime kaudella. Hiihtiksellä Lahti jäi 1-1-tasapeliin Marko Simonovskin ja Ivan Tatomirovićin maalatessa. Historian saatossa joukkueet ovat kohdanneet toisensa 34 kertaa ja Lahti on voittanut näistä 13. Yhtä monta kertaa pisteet on tasattu. Maaleja mastokaupungin pojat ovat tehneet 48 rovaniemeläisten 41 vastaan.

RoPS - FC Lahti Rovaniemen Keskuskentällä keskiviikkona 25.4. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lähde: RoPS:n ja FC Lahden verkkosivut