AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
FC Honka
4-4-2

01

(0-0)

Yleisöä 2181

VPS
4-4-2
vko.27 // 7.7.2018

Ennakko: FC Honka-VPS

Ennakko: FC Honka-VPS

FC Honka pyrkii jatkamaan jo seitsemän ottelun pituista tappiotonta putkeaan, kun sunnuntaina Tapiolan urheilupuistoon saapuu vieraaksi VPS.

Honka on ollut viime aikoina huippuvireessä ja espoolaiset taistelevat tosissaan europaikasta. Sunnuntain kamppailuun keltamustat lähtevät sarjataulukon jaetulta kolmannelta sijalta, tasapisteistä KuPS:n ja FC Lahden kanssa. Espoolaisten kovasta vireestä kertoo sekin, että joukkue löytyy viiden ottelun kattavan kuntopuntarin kärkipaikalta.

Joukkueiden ensimmäisessä kohtaamisessa tällä kaudella nähtiin tiukka kamppailu. Javi Hervas vei 11. minuutilla Hongan rangaistuspotkusta johtoon, jonka jälkeen VPS haki voimakkaasti tasoitusta. Honka puolusti tiiviisti, mutta joutui antautumaan kerran. Sebastian Strandvallin vapaapotku ohitti Tim Murrayn parikymmentä minuuttia ennen loppuvihellystä.

Vaasalaiset löytyvät Veikkausliigan sarjataulukosta kuudennelta sijalta, kaksi pistettä Hongan perässä. 18 pelaamastaan ottelusta joukkue on kerännyt 27 pistettä. VPS on esiintynyt Hongan tapaan viime aikoina vahvasti, sillä viidestä viimeisestä ottelustaan se on hävinnyt vain yhden. VPS onkin viiden ottelun kuntopuntarissa heti Hongan perässä toisena.

– VPS on hyvin organisoitu joukkue molempiin suuntiin. He asettavat meille itseasiassa kivan haasteen ja meidän täytyy kehittyä edellisestä VPS-ottelusta, jotta voimme taistella voitosta, Hongan päävalmentaja Vesa Vasara sanoo.

Päävalmentaja tietää myös, miten voitto napataan tulevana sunnuntaina. Hän korostaa myös kotiyleisön tuen merkitystä pisteiden metsästyksessä.

– Kyllä se on se iso joukkue siellä kentällä. Tehdään niitä asioita missä ollaan hyviä ja jos on vaikeita hetkiä, kärsitään nekin yhdessä. Pää kylmänä ja keskitytään olennaiseen. Nämä ovat hetkiä, kun tarvitsemme paljon tukea yleisöltä.

- Yleisöllä on yllättävän iso merkitys ja meillä on loistavat fanit, jotka jaksavat kannustaa meitä ottelusta toiseen. Se on joukkueelle todella tärkeää ja tuen kautta voimme voittaa. Ilman heitä, se on huomattavasti vaikeampaa, Vasara jakaa tunnustusta Hongan faneille.

Hongan saldo kotikentällä on hurja viime vuosina ja joukkue on pelannut 50 ottelua tappioitta Espoossa. Tämä on hyvin VPS:n tiedossa.

- Honka on ollut tällä hetkellä paras joukkue Veikkausliigassa. Se ei ole hävinnyt pelejä, eikä se ole hävinnyt kotikentällä vuosiin. Jos aiomme onnistua sunnuntaina, niin meidän täytyy tehdä nappisuoritus. Siksi kaikki palautumisesta valmistautumiseen pitää onnistua. Se myös motivoi, että vastaan tulee näin hyvä joukkue, joka taistelee kärkisijoista. Se lisää meillekin kipinää, päävalmentaja Petri Vuorinen sanoo.

Pelilliset teemat liittyvät nimenomaan siihen, että VPS ei välttämättä ole huomenna niin paljoa pallossa kuin vaikkapa TPS:aa vastaan.

- Honka on pallonhallinnaltaan ollut vakuuttava kotona. He pelaavat hyvää futista ja hallitsevat pelejä. Se on meille varmasti puolustuksellisesti iso haaste, jos joudumme olemaan pidempiä jaksoja matalassa blokissa ja ottamaan vastaan. Se pitää onnistua hyvin.

- Heillä on hyökkäyspäässä myös hyviä pelaajia, jotka ovat onnistuneet hyvin, koska heidän joukkuepelinsä on toiminut. Meidän pitää pitää huoli, että Mac Kandji, Lucas Kaufmann ja Borjas Martin esimerkiksi eivät pääse käyttämään heidän vahvuuksiaan. He ovat pystyneet yksilötasollakin ratkaisemaan pelejä Hongalle.

Omassa pallollisessa pelissään VPS pyrkii omalle pelitavalle ominaisilla asioilla haastamaan Honkaa.

- Silloin, kun meillä on pallollisia jaksoja, niin pyrimme tekemään asioita meidän tavallamme. Olemme lähteneet vieraspeleihinkin välillä erilaisilla pelisuunnitelmilla ja katsotaan huomennakin miten paljon pystymme pallossa lopulta olemaan. Tärkein asia on se, että se, mitä tehdään niin hyökkäys- kuin puolustussuuntaan, tehdään yhtenäisesti.

Honka pääsee sunnuntain kamppailuun hyvistä lähtökohdista, sillä varmasti sivussa on ainoastaan loppukauden huilaava Masar Ömer.

Vepsun terveystilanne ei tähän otteluun lähdettäessä ole paras mahdollinen. Berkant Günerin kausi on ohi vakavan alaraajavamman takia, joka tuli harjoituksissa ennen TPS-ottelua.

- Meillä on ollut aika paljon sairasteluita ja kolhuja tässä ja tilanne on sinänsä haastava. Olemme onnistuneet tällaisissa tilanteissa kuitenkin aiemminkin. Meillä on kuitenkin tämän yhden pelin jälkeen pidempi tauko, mikä vaikuttaa valintoihin.


FC Honka-VPS Tapiolan urheilupuistossa sunnuntaina 8.7. klo 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lähde: FC Hongan verkkosivut, VPS:n verkkosivut