AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
FC Lahti
4-3-3

12

(1-2)

Yleisöä 1311

FC Inter
4-3-3
vko.27 // 6.7.2018

Ennakko: FC Lahti-FC Inter

Ennakko: FC Lahti-FC Inter

Kotona voittamaton FC Lahti lauantaina saa vieraita Turusta, kun Mastokaupungin mustapaidat kohtaavat Kisapuistossa FC Interin.

FC Lahti kärsi viikolla SJK:n vieraan niukan tappion. Tappio harmitti FC Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnasta, mutta haavat on nyt nuoltu ja joukkue pääsee heti yrittämään paluuta voittokantaan. Korkeakunnas antaa tunnustusta Interin puolustukselle. Hän kertoo, että joukkue on sisuuntunut.

- SJK-pelistä jäi hieman epäuskoinen olo. Pelaajia ei voi syyttää yrityksen puutteesta. SJK laittoi bussin parkkiin, mutta emme onnistuneet murtamaan sitä, vaikka asenne oli hyvä. Tappio oli hyvä herätys ja se on nyt käsitelty. On hyvä, että saamme heti pelin, niin emme jää märehtimään sitä. Inter on puolustanut hyvin, mutta emme usko, että he tiputtavat niin alas. Olemme hieman väsyneitä, mutta varmasti hereillä ja sisuuntuneita, Korkeakunnas analysoi.

Lahtelaisia on ollut kaikkineen kuitenkin vaikea voittaa, sillä tappiota he ovat kärsineet tällä kaudella vain kaksi. Interin äävalmentaja John Allen tiedostaa Lahden vahvuuden kollektiivina. Tästä huolimatta britti-luotsin usko omiin on korkealla.

- Kisapuisto ei ole vieraille helppo paikka. Lahti on ollut vaikeasti voitettava ryhmä tällä kaudella. Heillä on vain kaksi tappiota. Meillä on kuitenkin hyvät mahdollisuudet huomenna. Pelimme on parantunut paljon viime aikoina, toteaa Allen.

Lauantain otteluun Lahti pääsee lähes ehjällä kokoonpanolla. Loorents Hertsin pelikielto on kuitattu. Poissa ovat ainoastaan ensimmäiset juoksuaskeleet ottanut Timi Voutilainen ja siirtoikkunan aukeamista odottavat Tim Martinen ja Ville Salmikivi. Irfan Sadikin A-junioreissa hankkimaa pelikieltoa kohtuullistettiin ja hän on pelikelpoinen 8.7. alkaen.

Myös Inter pääsee otteluun siinä mielessä hyvästä tilanteesta, että loukkaantumisen takia sivussa kokoonpanosta on vain maalivahti Henrik Moisander. Pelaajien rasitusten tasaamiseksi Allen lupaa kierrätystä huomiseen kokoonpanoon.

- Huominen ottelu on kolmas peli viikon sisään. Osa pelaajista on pelannut paljon tällä kaudella, joten kierrätystä on luvassa. Haluan kentälle ns. tuoreita pelaajia. Tästä on varmasti hyötyä meille, päättää Allen.


FC Lahti - FC Inter Lahden Kisapuistossa lauantaina 7.7. klo 19.00. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lähde: FC Lahden verkkosivut, FC Interin verkkosivut