AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
KuPS
4-3-3

01

(0-0)

Yleisöä 3123

RoPS
4-3-3
vko.16 // 17.4.2018

Ennakko: KuPS-RoPS

Ennakko: KuPS-RoPS

KuPS:n Veikkausliigakausi jatkuu jälleen keskiviikkona 18.4. Savon Sanomat Areenalla, kun vieraaksi saapuu Palloseura Rovaniemeltä eli RoPS.

Keskiviikkona on edessä luja taistelu Veikkausliigan arvokkaista sarjapisteistä. Kovakuntoinen RoPS on aloittanut oman liigakautensa kahdella komealla voitolla ja on sarjakärjessä tasapisteissä HJK:n kanssa. Kuopiolaiset haluavat myös saada oman voittotilinsä auki sunnuntaisen Ilves-pettymyksen jälkeen.

- Voittaminen vaatii meiltä hyvää aktiivista suoritusta. RoPS on kovassa iskussa ja me ollaan haasteen edessä. Me on pelattu kaksi hyvää ottelua, joissa molemmissa on sorruttu puolustusvirheisiin. Ne pitää saada pois. RoPS on hyvä pelaava joukkue, haluaa hallita palloa ja on aktiivinen vastustaja. Hyvä futispeli me saadaan. Oman normaalisuorituksen pitää riittää voittoon, KuPS-valmentaja Jani Honkavaara toteaa.

KuPS-joukkueen kokoonpanoon on tulossa pientä pelaajakierrätystä tiiviistä sarjaohjelmasta johtuen. Pelikausi jatkuu jo lauantaina jälleen Helsingissä ja viikon kuluttua Maarianhaminassa. RoPS-ottelun aloituskokoonpano päätetään vasta lähempänä peliä. Egyptiläistähti Abdalla El Said ja puolustaja Lum Rexhepi ovat mukana keskiviikkona. Keskikenttäpelaaja Ruben Gabriel harjoittelee jo joukkueen mukana lähestyen vähitellen pelikuntoa.

RoPS-leirissä arvuutellaankin, minkä verran Honkavaara pelaajistoaan vaihtaa sunnuntain ottelusta.

- Kuopiossa ollaan varmasti pettyneitä nykytilanteeseen ja yhteen pisteeseen, RoPS:n päävalmentaja Toni Koskela varoittaa.

- Olen katsonut KuPS:n ottelut, niin eivät he välttämättä pelillisesti ole olleet ainoastaan yhden pisteen arvoisia. He olivat molemmissa otteluissa suurimman osan ajasta selkeästi parempi joukkue.

Oman joukkueen osalta Koskela odottaa samaa ilmettä kuin kauden avausotteluissa. KuPS on varsinkin kotikentällään ennakkosuosikki, mutta pisteet ovat ryöstettävissä.

- Edellisten pelien sitoutuminen ja työmäärä on ehdottomasti jatkuttava myös huomenna, Koskela painottaa.

- Tietenkin meillä on pelillisesti edelleen paljon parannettavia asioita, mutta pelin rakenne on jo ihan OK-tasolla ja kehittyy koko ajan. Esimerkiksi puolustaminen on parantunut ja monipuolistunut.

Kaksi salpaa RoPS:n puolustuspelaamisessa ovat olleet Wato Kuaté sekä Taye Taiwo.

- Watosta sanoin jo hänen tänne saapuessaan, että me tarvitaan ja saatiin fyysinen pelaaja, joka voittaa kaksinkamppailuja ja kykenee suojelemaan puolustuslinjaa, Koskela kuvailee RoPS:n keskikentän pohjan järkälettä.

- Taiwon kokemus taas näkyy kaikessa tekemisessä. Hän pystyy ohjaamaan muita pelaajia ympärillään, jonka lisäksi hänellä on ilmiömäinen kyky aivan viimeiseen saakka katsoa kaikki vaihtoehdot, mihin palloa pelataan. Se on harvinainen ominaisuus.


KuPS-RoPS Savon Sanomat Areenalla keskiviikkona 18.4. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lähde: KuPS:n ja RoPS:n verkkosivut