4-4-2
vko.35 // 29.8.2018

IFK Mariehamnillle arvokas voitto (Ilves-IFK Mariehamn 1-2)

IFK:lla oli aihetta juhlaan. (Kuva: Juha Tamminen)

IFK Mariehamn mursi Ilveksen tappiottoman kotisaldon ja haki Tammelasta erittäin tärkeät pisteet 2-1-voiton myötä.

Ilari Mettälä vei Ilveksen johtoon heti tauon jälkeen, mutta IFK nousi tasoihin tunnin kohdalla Simon Silverholtin osumalla. Silverholt nousi "Grönvittin" sankariksi viimeistelemällä voittomaalin viimeisen kymmenminuuttisen alussa.

Ilveksen ja IFK Mariehamnin välinen ottelu alkoi hienoisella vieraiden painostuksella, mutta Ilveksen puolustus Johannes Luukkasen johdolla onnistui pitämään maalin koskemattomana. Ilveksen pelaaminen oli aavistuksen verran passiivisempaa mihin on viime aikoina totuttu.

Kotijoukkue pyrki pystysyötöillä pelaamaan palloa eteenpäin, mutta maarianhaminalaisten puolustus pystyi estämään vaarallisten tilanteiden syntymisen.

Lauri Ala-Myllymäki otti 23 minuutilla keltaisen kortin ja joutui samalla vaihtoon. Hän oli hiukan aikaisemmin loukannut itseään ja joutui aikaisesssa vaiheessa siirtymään sivuun. Ilari Mettälä tuli hänen tilalleen.

Ilveksen pelaaminen itseasiassa aktivoitui hieman vaihdon jälkeen, mutta huolimattomat syötöt hyökkäyspäässä vesittivät maalintekoaikeet. MIFK sai luotua jakson vaarallisimmat tilanteet, mutta takaiskuilta kuitenkin vältyttiin.

Ilvespelaajat tekivät kovasti töitä puolustaessaan ja riistäessään palloa omalle joukkueelle, mutta hyökkäyspelaamisesta puuttui viimeinen terävyys.

Issa Thiaw ihastutti varsinkin katsojia näyttävillä riistoillaan sekä näppärillä harhautuksillaan.

Jarkko Wissin tauolla pelaajille syöttämä käärmekeitto teki tehtävänsä ja toiselle jaksolle kentälle tulikin selkeästi terävämpi Ilves. Joukkue sai pidettyä palloa koko ajan maarianhaminalaisten päädyssä ja 49 minuutin kohdalla nähtiin ottelun avausmaalikin. Iiro Järvinen vapautti upeasti Ilari Mettälän vasemmalta laidalta ja Mettälän upea veto upposi Hamed Coulibalyn taakse takanurkkaan.

Välittömästi pelin jatkuttua, pääsi MIFK yrittämään tasoitusta ensin kulmapotkusta, jonka jatkotilanteesta pirteästi muutoinkin pelannut Simon Silverholt pääsi hyvältä paikalta tykittämään, mutta laukaus meni yli maalin.

Maalin jälkeen ote siirtyi jälleen vieraille Ilveksen pelaajien passivoituessa jälleen. Keaton Isaksson teki hyvää työtä keskialueella riistäen palloa omalle joukkueelleen ja jakaen palloa hyökkääjilleen.

57 minuutin kohdalla Ilves teki toisen vaihtonsa, kun Santeri Haarala tuli Mikael Almenin tilalle. Tuomas Rannankari siirtyi alas puolustuslinjaan ja Haarala hänen tilalleen ylemmäs laitaan.

60 minutilla nähtiin ottelun tasoitusmaali, kun Silverholt pääsi yllättävänkin helposti vasemmalta laidalta nostamaan pallon yli Luukkasen.

Tasoitusmaalin jälkeen Ilveskin jälleen piristyi peli aaltoili päästä päähän. MIFK kuitenkin pystyi ne vaarallisemmat tilanteet luomaan ja Silverholtilla oli mainio tilaisuus siirtää vieraat johtoonkin, mutta Johannes Luukkanen oli sijoittunut oikein ja nappasi sijoituksen helposti syliinsä.

Vieraat saivat useaankin kertaan kokeilla maalintekoa erikoistilanteista tuomarin viheltäessä Ilves pelaajien rikkeistä vapaapotkuja.

82 minuutilla vieraiden painostus tuotti tulosta ja ottelun paras pelaaja Simon Silverholt iski toisen osumansa ja tilanteeksi 1-2. Samassa tilanteessa Ilves suoritti viimeisen vaihtonsa. Niklas Jokelainen tuli tuomaan lisää voimaa hyökkäyspeliin ja puolustuksesta Felipe Aspegren teki hänelle tilaa.

Ilves pyrki tosissaan tasoitusmaalia tekemään, mutta oikein kunnon tilannetta ei saatu luotua. Vieraat olivatkin lähempänä lisätä johtoaan, mutta Luukkasen mainiot torjunnat pitivät tilanteen muuttumattomana.

Lisäajalla Ilves pääsi yrittämään vielä tasoitusta vapaapotkusta, mutta tämäkään ei tuottanut toivottua tulosta.

IFK Mariehamn-Ilves Wiklöf Holding Arenalla sunnuntaina 2.9. kello 19. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lähde: Ilveksen verkkosivut