AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
Ilves
3-4-3

12

(0-0)

Yleisöä 2522

IFK Mariehamn
4-4-2
vko.35 // 28.8.2018

Ennakko: Ilves-IFK Mariehamn

Ennakko: Ilves-IFK Mariehamn

Keskiviikkona Tampereen Tammelassa pelataan jännittävä Veikkausliiga-ottelu sarjataulukon ylä- ja alapään sijoitusten kannalta.

Ilves kärkkyy mukana mitalitaistelussa ja IFK Mariehamn sinnittelee putoamista vastaan. Toukokuussa "Grönvitt" julhi 2-0-voittoa tamperelaisten kustannuksella, joten nyt on tamperelaisilla revanssin paikka.

Ilves on viidestä viimeisimmästä ottelustaan voittanut neljä ja pelannut kerran tasan. Lauantaina Lauri Ala-Myllymäen ja Issa Thiaw'n maalit siivittivät tamperelaiset selvään 2-0-kotivoittoon TPS:stä. Sarjasijoitus on viides ja mitalitaistelu elää vahvana.

Peräti seitsemän kotimaista Ilves-pelaajaa ovat tehneet Veikkausliiga-debyyttinsä kuluvalla kaudella. Viimeisin heistä on seuran oma kasvatti Naatan Skyttä, joka pääsi TPS:ää vastaan kentälle vain 16 vuoden ikäisenä. Uusia vastuunkantajia konkareiden rinnalle on siis löytynyt ja löytyy jatkossakin.

Joukkueen kokenein pelimies ja kapteeni Mika Hilander on ärhäkän sairastelun vuoksi sivussa pari viikkoa. Pitkäaikaisloukkaantuneiden (Baba Mensah ja Tiemoko Fofana) lisäksi Tatu Miettunen ja Mauro Severino ovat pelikiellossa. Martti Haukioja on Italian pääsarjaseura Sassuolon testissä tämän viikon ajan.

Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss toivoo suojateilleen nopeaa palautumista. Ilves kohtaa IFK Mariehamnin kaksi kertaa tällä viikolla, aluksi kotona keskiviikkona ja seuraavaksi vieraissa sunnuntaina.

– Paljon pelanneilla on rasitusta ja kolhuja alla, mutta toisaalta pikkuhiljaa sairastuvalta on palaamassa porukkaa. Harjoittelumme on hyvin kevyttä tällä hetkellä. Valmistaudumme maltilla tuplamatsiin ennen maaottelutaukoa. Vielä pitää löytyä energiaa parin ottelun selvittämiseen, Wiss kertoo seuransa verkkosivuilla.

Kahden vuoden takainen Suomen mestari IFK Mariehamn on liikkunut tällä kaudella varjojen rajamailla. Ahvenanmaan ylpeys on sarjataulukossa kymmenentenä. Eroa putoamiskarsintaan on vain yksi piste ja jumbosijoitukseen kaksi pistettä. Maaliero -19 on PS Kemin ohella sarjan huonoin.

Viime perjantaina IFK haki 1-1-tasapelituloksen VPS:n vieraana. Saarelaisten paras maalintekijä Aleksei Kangaskolkka iski joukkueensa ainoan maalin, mutta sai myös kahden varoituksen myötä punaisen kortin. Hän on siis pelikiellossa Ilvestä vastaan.


Ilves-IFK Mariehamn Tammelan stadionilla keskiviikkona 29.8. klo 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.