AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
IFK Mariehamn
4-4-2

12

(0-2)

Yleisöä 1103

FC Honka
4-4-2
vko.27 // 3.7.2018

Ennakko: IFK Mariehamn-FC Honka

Ennakko: IFK Mariehamn-FC Honka

IFK Mariehamn saa keskiviikkona vieraakseen sarjataulukon kärkisijoja kolkuttelevan FC Hongan.

Honka on pelannut hienosti viime aikoina. Keltamustien saldo on viimeisestä kuudesta ottelusta hieno: neljä voittoa ja kaksi tasapeliä.

Keskiviikon ottelu on espoolaisille kauden yhdeksäs vierasottelu. Honka ei ole ollut yhtä vakuuttava vieraissa kuin kotonaan. Kahdeksasta vierasottelusta mukaan on tarttunut kymmenen pistettä. Tosin viime vierasottelussa Turussa keltamustat nappasivat makean 3–2 voiton, kun FC Inter kaatui Robert Ivanovin viime hetken osumalla.

IFK Mariehamn on pelannut tällä kaudella 17 ottelua ja kerännyt niistä vaatimattomat 15 pistettä. Etenkin puolustuspelissä joukkueella on ollut vaikeuksia, sillä ahvenanmaalaiset ovat päästäneet eniten maaleja koko Veikkausliigassa: peräti 34 kappaletta. IFK Mariehamnin tehokkain pelaaja on ollut viime vuoden maalikuninkuuden kuudellatoista osumallaan voittanut Aleksei Kangaskolkka. Hän on tehnyt alkukaudella kuusi täysosumaa.

– IFK Mariehamn on yleensä hyvin puolustussuuntaan organisoitu joukkue, vaikka he ovatkin päästäneet nyt paljon maaleja. Viimeksi he olivat myös hyökkäyssuuntaan vahvoja, Vesa Vasara pui tulevaa vastustajaa.

Hongalta sivussa on loukkaantumisen vuoksi vain loppukauden sivussa oleva Masar Ömer. Päävalmentaja Vasara on erittäin tyytyväinen joukkueen tilanteeseen, mutta jalat on pidettävä maassa ja töitä paiskittava.

– Meillä on hyvä tilanne. Tavoitteet on kuuden joukossa ja olemmekin suurin piirtein siellä. Olemme pelanneet hyvän kesäkuun ja nyt pitäisi jatkaa siitä. Kun on saanut hyviä tuloksia, niin aina pitää muistaa se työnteon kehittyminen siinä samalla. Joukkue on terve ja kilpailutilanne on kova joukkueen sisällä. Jokaisen pitää onnistua, jos haluaa pitää paikkansa avauskokoonpanossa. Joukkueena kehittyminen joka päivä on se elinehto tässä vaiheessa, Vesa Vasara summaa.


IFK Mariehamn - FC Honka keskiviikkona 4.7. kello 19.00. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lähde: FC Hongan verkkosivut