4-4-2
vko.27 // 4.7.2018

VPS kaatoi TPS:n (VPS-TPS 2-0)

VPS kaatoi TPS:n Vaasassa keskiviikkona maalein 2-0 (2-0).

Ottelun alla VPS:n Juho Lähde palkittiin saatuaan 200 liigapeliä täyteen. Samoin palkittiin Juha Hakola, joka sai muutama peli takaperin 100 ottelua liigassa täyteen.

VPS oli avausjaksolla turkulaisia parempi alusta saakka, vaikka TPS:llakin jakson aikana oli omat saumansa. Niistä paras oli varmasti kahdeksan minuutin kohdalla Aleksi Ristolalle siunaantunut tilanne nopean hyökkäyksen päätteeksi. VPS-vahti Samu Volotinen kuitenkin liukui hienosti pallon tielle. Puoliajan loppupuolella TPS sai vapaapotkun suhteellisen hyvästä paikasta, mutta Niklas Blomqvistin laukaus viuhui selvästi ohi maalin. Näiden paikkojen lisäksi TPS:lla oli muutama hässäkkä Vepsun maalin edustalla, muttei sen kummempaa.

VPS:lla puolestaan oli paikkoja useampaankin kuin niihin kahteen maaliin, jotka se värkkäsi. Jo kuudennella minuutilla Juha Hakola oli päästä tuikkaamaan Vepsun johtoon. Hänen piti kuitenkin odottaa vielä viitisen minuuttia lisää ennen kuin onnistui maalinteossa. Kun reipas 10 minuuttia oli pelattu Hakola pommitti boksin tuntumasta pallon kauniisti taka-alakulmaan.

Seitsemän minuuttia avausosumasta ja Juho Lähde liukui Hakolan hienon keskityksen mainiosti sisään maalin edestä. Luonnollisestikaan 200. liigapeliään pelannut Lähde ei tuulettanut osumaa kasvattajaseuraansa vastaan.

Tovi eteenpäin ja VPS:lla oli taas mahdollisuus tehdä lisäosumia. Tällä kertaa Sebastian Strandvall ampui kuitenkin ohi. Jakson lopulla Raita rakensi parikin tonttia vielä Douglas Caélle, mutta Joonas Vahteran tarjoilut eivät brassille avausjaksolla kelvanneet.

Toisella jaksolla alku oli hieman tasaisempi ja vähän tunnustelevampi. TPS oli päästä otteluun hieman paremmin mukaan, mutta hyökkääjä Drago Milovic otti hölmöllä liu'ulla itselleen toisen keltaisen kortin ottelussa ja VPS pääsi pelaamaan ottelun loppuun miehen ylivoimalla.

Vepsulla oli paikkoja lisätä johtoaan useaan otteeseen. Paikkoja oli Strandvallilla parikin ja Hakolalla kertaalleen. Molemmat ampuivat pallon ylärimaankin. Parhaat tontit tulivat Hindrek Ojamaalle ja raikuvin aplodein kentälle vaihdetulle Steven Morrisseylle. Kumpikaan ei kuitenkaan onnistunut.

Hakola sai myös pallon kolmannen kerran TPS-vahti Viscosin selän taakse, mutta tilanne liputettiin paitsioksi. Joka tapauksessa tärkeät kolme pistettä irtosivat 2-0 -voitolla.

FC Honka-VPS Tapiolan urheilupuistossa sunnuntaina 8.7. klo 18.30 ja TPS-PS Kemi Veritas Stadionilla lauantaina 7.7. klo 14.00. Otteluita voi seurata suorina lähetyksinä Ruudusta.