AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
VPS
4-4-2

20

(2-0)

Yleisöä 2323

TPS
4-4-2
vko.27 // 3.7.2018

Ennakko: VPS-TPS

Ennakko: VPS-TPS

Vaasan Palloseura kohtaa keskiviikkoiltana Turun Palloseuran Elisa Stadionilla.

VPS on voittanut viidestä viimeisestä pelistään kolme ja se on sarjataulukossa kuudentena. Eroa neljäntenä olevaan KuPSiin ja viidentenä olevaan Honkaan on kaksi pistettä. KuPS on pelannut pelin enemmän, mutta Honka puolestaan pelin vähemmän. Seitsemäntenä oleva Ilves on Raidan kanssa tasapisteissä, mutta heidän maalieronsa on Vepsua heikompi.

TPS on sarjataulukossa toiseksi viimeisenä. Se on tasapisteissä kymmenentenä olevan SJK:n kanssa, mutta sillä on heikompi maaliero. Jumbosijaan on matkaa kaksi pistettä.

Kuitenkin jos katsotaan peliotteita viimeisestä viidestä kamppailusta, on TPS ollut hyvä. Viisi matsia sitten SJK löylytti turkulaisia 4-0, mutta sen jälkeen "Tepsi" on tasannut pisteet Lahden, Interin ja RoPSin kanssa ja viime kierroksella irtosi vihdoin voitto IFK Mariehamnin kustannuksella. Tätä ennenkin alkukauden aikana TPS on onnistunut olemaan vaarallinen, vaikka pisteitä ja etenkään voittoja ei ole juuri tullut.

- Tepsillä on pelissä moni asia toiminut. He ovat luoneet paikkoja ja tuloksellisesti heillä on ollut mahdollisuudet parempaan. Heidän pelaamisensa on ollut parempaa, mitä taulukko näyttää, vaikka tulosta ja sarjataulukkoa pitääkin kunnioittaa, VPS-luotsi Petri Vuorinen kommentoi keskiviikon ottelua.

Vuorinen odottaa huomisessa ottelussa kahden hyvän puolustuksen kohtaamista.

- Kaksi kurinalaista joukkuetta kohtaa, joten odotan, että molemmat puolustavat hyvin. TPS on hyvä hyökkäämään nopeasti ja heidän yksi aseistaan on ollutkin tilanteenvaihtopelaaminen. Heillä on juoksuvoimaisia pelaajia, jotka ovat pystyneet haavoittamaan vastustajia.

Poissaolotilanne näyttää VPS:n kannalta jo valoisalta, vaikka jobinpostia tulikin valmistavissa harjoituksissa. Juho Lähde on täydessä pelikunnossa samoin kuin Joonas Vahtera ja jo pari peliä avauksessa rehkinyt Jesper Engström. Steven Morrissey tekee paluuta pikku hiljaa. Ibrahima Gueye kärsi pelikieltonsa ja on käytettävissä tässä pelissä.

- Pitkäaikaisloukkaantuneet Elhadji Ciss ja Aatu Kujanpää ovat poissa. Berkant Güner loukkasi itseään tiistain treeneissä ja pitää katsoa kauanko hänellä menee toipumisessa. Alexander McQueen kuntouttaa itseään myös vielä, Vuorinen sanaili.

IFK Mariehamn -ottelusta kesken toisen puoliajan kentältä poistunut Rasmus Holma puuttuu TPS:n vahvuudesta keskiviikkona. Sen sijaan Niklas Friberg on toipumassa täyteen pelikuntoon.


VPS - TPS Elisa Stadionilla keskiviikkona 4.7. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lähde: VPS:n verkkosivut, TPS:n verkkosivut